27" OLED için 4K mı 2K mı ?

Recep Baltaşın videosunda öyle diyor.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Valla hocam o kadar güzel konuştunuz ki, maalesef koskoca ANTALYA'da hiçbir mağazada OLED göremiyorum ki 4K OLED görebileceğimi hiç sanmıyorum. Samsung'un kendi mağazalarında bile yok..
XG27UCDMG'ye çıkmaya değer mi tartışılır. 4.nesil panel kullanıyor. Gigabyte ile arasındaki en büyük fark bu. Açıkçası 10k fiyat farkı vermeye çekiniyorsanız 34k'ya asus 2k almak yerine 36k civarına MO32U almanızı öneririm. Sırf asus diye çözünürlükten feragat etmezdim. Videoda bildiğin sağdaki gibi gözüküyor MO32U. Mat da doğru düzgün yansıma yok.
Desktop Screenshot 2025.09.04 - 15.58.28.41.webp
Desktop Screenshot 2025.09.04 - 15.58.44.64.webp

XG27UCDMG'ye çıkmaya değer mi tartışılır. 4.nesil panel kullanıyor. Gigabyte ile arasındaki en büyük fark bu. Açıkçası 10k fiyat farkı vermeye çekiniyorsanız 34k'ya asus 2k almak yerine 36k civarına MO32U almanızı öneririm. Sırf asus diye çözünürlükten feragat etmezdim.
Maalesef şöyle bir durum olacak 32" için. Çift monitör kolu kullanıyorum ve 32" desteklemiyor diye biliyorum :(

XG27UCDMG'ye çıkmaya değer mi tartışılır. 4.nesil panel kullanıyor. Gigabyte ile arasındaki en büyük fark bu. Açıkçası 10k fiyat farkı vermeye çekiniyorsanız 34k'ya asus 2k almak yerine 36k civarına MO32U almanızı öneririm. Sırf asus diye çözünürlükten feragat etmezdim. Videoda bildiğin sağdaki gibi gözüküyor MO32U. Mat da doğru düzgün yansıma yok.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Hocam merhabalar kaç gündür seni konulara etiketledim ama ulaşamadım bi model soracaktım herkes sizi söylüyor aslında şuanda zam geldi alcağım modele ama bu mönitörü önerir misiniz görselini paylaşıyorum 35 ken 42 oldu indirim beklerim ama öneriyor musunuz

Ekler

• IMG_6143.webp
    IMG_6143.webp
    76.5 KB · Hit: 12
Maalesef şöyle bir durum olacak 32" için. Çift monitör kolu kullanıyorum ve 32" desteklemiyor diye biliyorum :(
Açıkçası hemen hemen aynı paraya 4k varken 2k alsaydım içim cız ederdi benim. Gerekirse bir çift kol daha alın. Çok pahalı bir şey değil çünkü. Diğerini de satarsınız.

Hocam merhabalar kaç gündür seni konulara etiketledim ama ulaşamadım bi model soracaktım herkes sizi söylüyor aslında şuanda zam geldi alcağım modele ama bu mönitörü önerir misiniz görselini paylaşıyorum 35 ken 42 oldu indirim beklerim ama öneriyor musunuz
2.nesil panele para vermezdim. Benlik bir model değil ama 49inç olmazsa olmaz ise düşünülür. 49inç olduğu için 2.nesil kaçınılmaz. Eğer daha ucuza alternatif Philips vs varsa onlara yönelin. Samsung ultrawide monitörlerde bazı yazılımsal şikayetler duymuştum çünkü.

Açıkçası hemen hemen aynı paraya 4k varken 2k alsaydım içim cız ederdi benim. Gerekirse bir çift kol daha alın. Çok pahalı bir şey değil çünkü. Diğerini de satarsınız.

2.nesil panele para vermezdim. Benlik bir model değil ama 49inç olmazsa olmaz ise düşünülür. 49inç olduğu için 2.nesil kaçınılmaz. Eğer daha ucuza alternatif Philips vs varsa onlara yönelin. Samsung ultrawide monitörlerde bazı yazılımsal şikayetler duymuştum çünkü.
Çok teşekkür ederim sizin önerdiğiniz bir mönitör var mı takip edeyim stok yada indirim olarak

Zorunlu değil ama 34 inç olsun istiyorum en az büyük olsun istiyorum zaten bir adet 27 inç kaliteli bir ips panel mönitörüm var
O zaman şunu öneririm.

Bir de bunun 01 versiyonu var fakat aradaki farkı bilmiyorum.

Satıcı bakımından incehesap daha güvenilir olduğu için ona yönelirdim.

[QUOTE="Tayfunns, post: 10377677, member: 165002"] fiyati,861063171.html[/QUOTE]
Satıcı bakımından incehesap daha güvenilir olduğu için ona yönelirdim.
Çok teşekkür ederim değerlendiriyorum herhangi inceleme mevcut mu elinizde video olarak

@Tayfunns XG27UCDMG modeline baya bi yükseldim evet 45 K gibi bir fiyatı var ama çok çekici geldi, 6 taksit imkanıyla da bir sorun teşkil etmiyor. Muhtemelen değecek bir ürün gibi de duruyor yurtdışı yorumları ve incelemerinde izlediğim kadarıyla. Sizlere sorum şu olacak ;
Sistemimin bileşenlerini bahsetmiştim ama tekrar edeyim (DDR 4)
6700 XT - 12400F - 2 x 8 = 3600mhz ramler
Oynadığım oyunda TFT en azından şimdilik. Zaten PS5'imde var, EA FC 26, Diablo 4 vb. oyunlar. Bu sistemde TFT için 4K'da ekran kartım sorun teşkil eder mi sizce ? Evet çözünürlüğü 4K alabilirim ama bu ekran kartlarında "bandwith" felan muhabbetleri var, veri genişliği gibi bir şey herhalde. 4K için bu sisteme, TFT ve LOL oynanacağını, diğer oyunların PS5 tarafında oynanacağını varsayarsak, bir sıkıntı yaşatır mı ? Monitörü kovalayacağım 3-5K indirim beklerim belki kafam atarsa direkte alırım fakat sizlere sorduğum soru önemli benim için. Şimdiden tekrardan teşekkürler.

Samsung G81SF geçen ay 30.900 TL iken, mat ekran muhabbetinden almadım ama eğer o da indirime girerse direkt onu düşünebilirim çünkü aradaki fark 15K olacak ve aradaki farkı vermeye değmeyecek belki de.

Geri