Yardım 2K monitör ölçeklendirmesi nasıl olmalı?

Reaksiyon skoru
46
Merhabalar,
1080p 24 inç bir monitörden 2K 27 inç bir monitöre geçiş yaptım. Ancak 27 inç ekran büyük olduğu için yazılar ve simgeler çok küçük görünüyor, okumakta zorlanıyorum. Bu nedenle ölçeklendirmeyi %125’e çıkardım.

Merak ettiğim konu şu: Bu ölçeklendirme performans açısından bir zarara yol açar mı?
2K monitör kullanan arkadaşlar, siz hangi ölçeklendirme ayarını tercih ediyorsunuz?

Cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler.

Merhabalar,
1080p 24 inç bir monitörden 2K 27 inç bir monitöre geçiş yaptım. Ancak 27 inç ekran büyük olduğu için yazılar ve simgeler çok küçük görünüyor, okumakta zorlanıyorum. Bu nedenle ölçeklendirmeyi %125’e çıkardım.

Merak ettiğim konu şu: Bu ölçeklendirme performans açısından bir zarara yol açar mı?
2K monitör kullanan arkadaşlar, siz hangi ölçeklendirme ayarını tercih ediyorsunuz?

Cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler.
Zarara yol açmaz eğer göremiyorsan tabi ki artıracaksın sadece boyutu büyütüyor 150'ye kadar yolu var 1080pde 100 2kda 125 4kda 150 hatta 175 kullanımı normal

ıhh olmaz ilk başta zor oluyor 1080p den 2 k ya geçince yazılar bana çok küçük gelmişti biraz %125 kullandım daha sonrasında büyük gelmeye başladı %100 e indirdim :kekw: clear typedanda kendine uygun olanı seçebilirsin

Çok enteresan bende sizin gibi 24" 1080p monitör den 27" 2k monitöre geçiş yaptım aylar önce. Fakat, 27" in büyüklüğünü fark edemedim desem yeridir. Şimdi aklım 32" monitörlerde ;)

Geri