eaemreaksu
80+
- Reaksiyon skoru
- 17
Selamlar arkadaşlar. Bu ram modelinden 2 tane sipariş versem 4'lü ASUS ROG STRIX X870E-E modelinde kullanabilir miyim?
Selamlar arkadaşlar. Bu ram modelinden 2 tane sipariş versem 4'lü ASUS ROG STRIX X870E-E modelinde kullanabilir miyim?
Alıntıyı görüntüle
Profesyonel video editörlük ve grafik tasarımcıyım. 4k videolar düzenliyorum ve bol fx'li projeler yapıyorum. Bu yüzden gerekli oluyor.128gb kullanma sebebenizi bilmiyorum ama bugün 32gb fazlasıyla yetiyor 64 gb için fiyat çok pahalı son bios güncellemelerini bilmiyorum ama tavsiye edilen 6000mhz olmadı 6400 mhz cl 32 de tercih edilebilir . evet 4 slot da kullabilirsiniz sorun olmaz ama belki mhz düşebilir ddr4 de öyleydi çünkü .
Yükleniyor...
www.hepsiburada.com
Profesyonel video editörlük ve grafik tasarımcıyım. 4k videolar düzenliyorum ve bol fx'li projeler yapıyorum. Bu yüzden gerekli oluyor.Bu kadar ram ne için kullanacaksın dostum. Fazla adet ram takman frekans çakışması olabildiği söyleniyor.
Dediğiniz olur ama size tavsiyem 2x48GB bir kit alın 96GB kullanırsınız lazım olursa da bir tane daha alır 192GB yaparsınız daha geleceğe dönük olur ya da bütçem var derseniz direkt 192GB alın.Profesyonel video editörlük ve grafik tasarımcıyım. 4k videolar düzenliyorum ve bol fx'li projeler yapıyorum. Bu yüzden gerekli oluyor.
CL Değerini de düşük almamım sebebi bu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Profesyonel video editörlük ve grafik tasarımcıyım. 4k videolar düzenliyorum ve bol fx'li projeler yapıyorum. Bu yüzden gerekli oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Profesyonel video editörlük ve grafik tasarımcıyım. 4k videolar düzenliyorum ve bol fx'li projeler yapıyorum. Bu yüzden gerekli oluyor.
Bu yüzden de 2X48 daha mantıklıAnakart desteği tarafında sorun yaşamazsınız, lakin yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi DDR4 ramlerde 4 slot kullanınca oluşan frekans düşmesi DDR5 ramlerde de yaşanabilir. Fakat böyle bir durumda bile bahsettiğiniz video editörlük ve grafik tasarım projelerinin performans anlamında ciddi olarak etkileneceğini düşünmüyorum. Keza sizin için bellek kapasitesi daha önemli bir rol oynuyordur diye umuyorum.