2x16gb 6000mhz Ram tavsiyesi

2x16 6400 MHZ CL30
Tamam senin seçtiğin ürünler bunu tasarımsal olarak karşılaştırdığında belki seninki daha şık görünüyor olabilir ama
bu da kötü değil ve ciddi bir fiyat farkı var
zaten fahiş fiyatlara çıkmış ram fiyatlarında çok daha fazla açılmamak lazım diye düşünmekteyim

Karar sizin

1761948103474.webp

Merhabalar cl ( geçikme )değeri ne kadar düşük olursa daha iyi olur .Performansı etkiliyor. (Azda olsa.)

2x16 6400 MHZ CL30
Tamam senin seçtiğin ürünler bunu tasarımsal olarak karşılaştırdığında belki seninki daha şık görünüyor olabilir ama
bu da kötü değil ve ciddi bir fiyat farkı var
zaten fahiş fiyatlara çıkmış ram fiyatlarında çok daha fazla açılmamak lazım diye düşünmekteyim

Karar sizin

Alıntıyı görüntüle
Ya taksitle alacağım için çok fazla etkilemez beni hem tasarım olarak hem performans olarak daha iyisi varsa düşünebilirim ama

Daha düşüğü var mı bilmiyorum. Araştırmak lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakart max mhz destekliyor ?
6600Mhz diye biliyorum ama işlemcim 7800x3d o 5200mhz destekliyor diye duymuştum

6600Mhz diye biliyorum ama işlemcim 7800x3d o 5200mhz destekliyor diye duymuştum
6600 mhz alsan bile işlemci yüzünden 5200 mhz üstüne çıkmaz diye biliyorum. ram Alırken buna dikkat etmek gerek tam performans almak için. !!!
işlemci kaç destekliyor onu netleştirirsen senin için daha iyi olur.

6600 mhz alsan bile işlemci yüzünden 5200 mhz üstüne çıkmaz diye biliyorum. ram Alırken buna dikkat etmek gerek tam performans almak için. !!!
işlemci kaç destekliyor onu netleştirirsen senin için daha iyi olur.
7800x3d 5200mhz destekliyormuş ama expo ayarları falan varmış o sayede 6000mhz kullanabiliyormuşsun rami sanırsam fazla bilmiyorum ama araştıracağım

7800x3d 5200mhz destekliyormuş ama expo ayarları falan varmış o sayede 6000mhz kullanabiliyormuşsun rami sanırsam fazla bilmiyorum ama araştıracağım
İyice araştırmanı tavsiye ederim. Ram ler pek ucuz değil maalesef :(( xpm ayarı var oradan bakarsın .

7800x3d 5200 mevzusuna çok takılmayın

şu an en ideal değerlerden biri 6000 mhz fiyat performans olarak

taksitle alacak olduğum için önemli değil diyorsunuz da

bakın bu ramler zaten ortalama 2k filan oynadı 15 gün içinde
bir de siz alternatifine göre 3k civarı pahalı bir ürün alıyorsunuz

sisteminiz güzel mi güzel
bir çok kişinin ulaşamayacağı bir sistem belkide

ama yine de en tepe modeller mi
Değil

bu yüzden alternatif ürünler
sizi hiç tatmin etmeyen bir pozisyona sokmadıktan sonra biraz da fiyat performans odaklı gitmek gerek diye düşünüyorum

7800x3d 5200 mevzusuna çok takılmayın

şu an en ideal değerlerden biri 6000 mhz fiyat performans olarak

taksitle alacak olduğum için önemli değil diyorsunuz da

bakın bu ramler zaten ortalama 2k filan oynadı 15 gün içinde
bir de siz alternatifine göre 3k civarı pahalı bir ürün alıyorsunuz

sisteminiz güzel mi güzel
bir çok kişinin ulaşamayacağı bir sistem belkide

ama yine de en tepe modeller mi
Değil

bu yüzden alternatif ürünler
sizi hiç tatmin etmeyen bir pozisyona sokmadıktan sonra biraz da fiyat performans odaklı gitmek gerek diye düşünüyorum
Hocam bütün sistemi bir anda alacak olsam tabii ki de fiyat performans odaklı dizerim sistemi ama sistemi parça parça topluyorum rami aldıktan sonra almam gereken son parça ekran kartı olacak onu da önümüzdeki yaz anca alabilirim bu süre zarfında almam gereken başka parçada yok. Kötü bir sistemim vardı yıllar içinde tek tek parça alarak sistemi yenilemeye çalışıyorum

Geri