2x8 vs 1x16 Farka Değer mi?

Ne kadar fps farkı olur en az DDR 4 sistemde?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyundan oyuna değişiklik gösterir. Aklında bir fikir oluşması açısından karşılaştırma videolarına bir göz atabilirsin. Asla alınmaz denecek kadar bir fark yok ancak ben olsam mutlaka çift kanal alırdım.

Ya bu linkteki 2x8gb, yada kingston furry 16gb, ddr4 cl 16 3200mhz ram var. Ben 1x16 ram taraftarıyım. Bilgisayar yükseltmek hoşuma gidiyor 1 sene içinde de bi 16 daha takarım, ama eğer derseniz 5-10 fps fark yapar dual almazsan o zaman bilemem.

Olmciam derken ne demek istediniz

Olmayacak mı
Aman amam bi fark olmicak dedim normal bir kullanici bu farki hissetmez bile oyun oynarken

"Önemli bir performans var"
(5-10fps var) 😃
Dediğim gibi oyundan oyuna durum farklılık gösterir. Tek modül ramın çift modül ramı geçtiği oyun dahi bulunabilir. Önemli olan genel performans. Mümkün olduğunca çift modül ram kullanmakta fayda var.

Dediğim gibi oyundan oyuna durum farklılık gösterir. Tek modül ramın çift modül ramı geçtiği oyun dahi bulunabilir. Önemli olan genel performans. Mümkün olduğunca çift modül ram kullanmakta fayda var.
Doğru diyorsunuz sistem daha akıcı çalışır o şekilde ama bence o kadar da büyük fark oluşturmayacaktır

Merhaba yeni sistem topluyorum ve bu iki ram arasında kaldım;

G.Skill RipjawsV F4-3600C18S-16GVK 16 GB DDR4 3600 MHz CL18 Ram

Hikvision U10 DDR4 3200MHz 8GB UDIMM 288Pin PC Ram

Fiyatları hemen hemen aynı. 2200tl 2x8 alınca. Sizce hangisi daha mantıklı olur? hangisi daha kaliteli daha önce kullanmadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,660
Üyeler
183,874
Son üye
AngaraBeyfendisi
Geri