Neler Yeni

3. Dil olarak ne öğrenmeliyim?

LoserIl

80+ Silver
En İyi Cevap
1

YazılımKafa

80+ Silver
Pilot olmak istiyorum bu yüzden mümkün olduğunca dil öğrenmek istiyorum. İngilizcem şuanda çok iyi geliştirmek için hala çalışıyorum ama zaten c1-c2 seviyelerinde, film, dizi, video vs. ingilizce dublaj altyazısız rahatlıkla anlıyorum
Şimdi yeni bir dil öğrenmek istiyorum ne önerirsiniz? 3. Dilde C1 seviyesine ulaşırsam 4. Dil de öğrenmeyi düşünüyorum ona da öneri yaparsanız sevinirim :)
Almanca veya ispanyolca

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,290
İsim
C Ş
fazla dıl ogrenmek zordur bırı ogrenırken unutabılırsınız oyuzden ogrendıgınız dılı tekrar yapmalısınız
O sırada 8 dil bilen Fatih Sultan Mehmet.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pilot olmak istiyorum bu yüzden mümkün olduğunca dil öğrenmek istiyorum. İngilizcem şuanda çok iyi geliştirmek için hala çalışıyorum ama zaten c1-c2 seviyelerinde, film, dizi, video vs. ingilizce dublaj altyazısız rahatlıkla anlıyorum
Şimdi yeni bir dil öğrenmek istiyorum ne önerirsiniz? 3. Dilde C1 seviyesine ulaşırsam 4. Dil de öğrenmeyi düşünüyorum ona da öneri yaparsanız sevinirim :)
Çince veya Japonca.

LoserIl

80+ Silver
En İyi Cevap
1

pallass

80+
Almanca öneririm. Çok fazla zorlamaya da gerek yok. Kullanmadıkça unutacağınız dilleri öğrenmeyin hobi olarak öğrenmek istemiyorsanız.

Makaroni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hasip İzmirli
6 ay-1 yılda istediğin dili öğrenirsin
Önemli olan o dili öğrendikten sonra kullanıp kullanmayacağın
İstersen birinci seviye İspanyolca öğren kullanmazsan 1-2 yılda unutursun

Pilot olacaksan İngilizce yeterli başka dil öğrenmek zaman kaybı

Tarihçi olmak istiyorum deseydin Almanca,İngilizce,Farsça,Arapça,Fransızca,İtalyanca hepsini öğren derdim :)

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
692
İsim
Görkem çetinkaya

Tarihçi olmak istiyorum deseydin Almanca,İngilizce,Farsça,Arapça,Fransızca,İtalyanca hepsini öğren derdim :)
6ay 1 yilda nasil dil ogreniliyor hocam meraktan sordum mantikliysa deneyecdgim cunku

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz
Almanca/Rusça

LoserIl

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Tarihe de ilgim var ama hobi olarak kalmasını tercih ederim :) Pilotluk için iyi dil bilmek önemli diye biliyorum ben hocam.

Makaroni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hasip İzmirli
6ay 1 yilda nasil dil ogreniliyor hocam meraktan sordum mantikliysa deneyecdgim cunku
10 sene evvel,Kursa yazılıp Kitap defter alıp çalışman gerekiyordu...
Şimdi Onlarca dil öğreten Bilgisayar programı var
Rosetta Stone gibi programlarla temeli atarsın 1 senede öğrenirsin

mesela DiL-İngilizce öğrenmekten kastınız ne ? Üniversitede felsefe dersi verecek düzeyde mi ? Yoksa Mühendis İngilizcesi mi ?

İspanyolca öğrenip Kitap mı yazacaksınız ? Nexflix'ten İspanyolca film mi izleyeceksiniz ?

En son ne zaman Türkçe dilekçe/mektup yazdınız ?

Demek istediğim ihtiyacınıza göre dil öğrenin

Dil öğrenmek eskisi gibi revaçta olan bir şey değil,bir sürü çeviri programı var ben artık eskisi gibi İngilizce-Almanca metin okumuyorum...

Kafa yormuyorum ...

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Pilot olacağım ve gittiğim ülkenin yerel dilini konuşacağım dersen İspanyolca, Portekizce ve Fransızca mantıklı olabilir. Sömürgeleri fazla olduğu için kullanımları diğer Avrupai dillere kıyasla daha yaygın. Bunların haricinde Almanca'nın kullanımı da Avrupa Birliği'nde yaygın. Ancak Almanca öğrenmek artikeller, fiil çekimleri ve telaffuz gibi etkenler nedeniyle bayağı zorlayıcı.
Pilotların ana dili ve İngilizce haricinde üçüncü bir dil bildiklerini pek sanmıyorum ancak sektörün içinde değilim. Havacılık sektöründe çalışan birine sorabilirsiniz sizin için daha yararlı olacaktır.

Top Bottom