Neler Yeni

3. Dil olarak ne öğrenmeliyim?

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,191
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Pilot olmak istiyorum bu yüzden mümkün olduğunca dil öğrenmek istiyorum. İngilizcem şuanda çok iyi geliştirmek için hala çalışıyorum ama zaten c1-c2 seviyelerinde, film, dizi, video vs. ingilizce dublaj altyazısız rahatlıkla anlıyorum
Şimdi yeni bir dil öğrenmek istiyorum ne önerirsiniz? 3. Dilde C1 seviyesine ulaşırsam 4. Dil de öğrenmeyi düşünüyorum ona da öneri yaparsanız sevinirim :)
İspanyolca yada Rusça. İspanyolca Avrupa ve Güney Amerika taraflarına giderseniz eğer çok işinize yarar, derseniz ben daha çok Rusya yada Bulgaristan'a Belarus'a falan gideceğim derseniz Rusça

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
814
İsim
ibrahim can
Tamam teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaten onu yaparım insanlar ikinci dili öğrenmek ilkinden kolay diyor ben ilkinde bile zorlanmadım çok fazla, hatta kendi kendine oldu denilebilir
kaç yaşındasın ve ingilizce öğrenmek için verebileceğin en iyi tavsiye nedir sence

Pilot olmak istiyorum bu yüzden mümkün olduğunca dil öğrenmek istiyorum. İngilizcem şuanda çok iyi geliştirmek için hala çalışıyorum ama zaten c1-c2 seviyelerinde, film, dizi, video vs. ingilizce dublaj altyazısız rahatlıkla anlıyorum
Şimdi yeni bir dil öğrenmek istiyorum ne önerirsiniz? 3. Dilde C1 seviyesine ulaşırsam 4. Dil de öğrenmeyi düşünüyorum ona da öneri yaparsanız sevinirim :)
Fransızca hocam. Dünyanın en çok konuşulan ikinci diliydi en son.

Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Kerem Cantürk
Çincenin gelişen dünyada zamanla etkisini iyice artıracağını düşünüyorum. Avrupada ispanyolca fazlasıyla konuşulur ve öğrenmesi de diğerlerine göre nispeten kolay olduğunu düşünüyorum.

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
670
İsim
Görkem çetinkaya
Almanxa ya sa fransizca

LoserIl

80+ Silver
En İyi Cevap
1
kaç yaşındasın ve ingilizce öğrenmek için verebileceğin en iyi tavsiye nedir sence
Ben ilkokulda ingilizce kursuna gittim ve ortaokul boyunca ingilizce ağırlıklı proje sınıfında okudum ama bunların katkısından çok kendi yaptığım şeylerin katkısı olduğunu düşünüyorum. Okulda öğrendiklerim sadece grammar açısından katkılı oldu ama asıl önemli olan kelime bilgisi okulda çok az gelişti. İzlediğim her şeyi ingilizce izlemeye başladım. İlk başta çok zor anlıyordum yavaşlatıyordum, altyazı açıyordum ama çok fazla ingilizceyle haşır neşir oldum ve çok katkılı oldu bana. Şuanda sosyal medyada takip ettiğim/izlediğim içeriklerin %99'u ingilizce, izlediğim filmleri sadece orjinal dilinde izliyorum ve çok film/dizi izliyorum. Online oyunlarda 100lerce farklı kişiyle muhattap oldum ve onlardan da bazı kelime, özellikle bazı kısaltmaları vs. öğrendim. Uygulama kullanırken mümkün olduğunca ingilizce kullandım. Atıyorum bir kasa veya ekran kartı hakkında araştırma yapacaksam direkt ingilzice aratıyorum. Google çeviri asla kullanmıyorum, TURENG daha iyi bir uygulama çünkü farklı kullanım alanlarını falan belirtiyor. Biraz yatkınlıkta var aslında. İngilizce öğrenirken hiç zorlanmadım, öğretmen bir konuyu anlatırken sanki önceden konuyu dinlemişim gibi hissediyorum ve ilk seferde anlıyorum genelde. Gördüğüm/duyduğum kelimeleri kolay kolay unutmuyorum. Ayrıca erasmus ile 12-13 yaşlarımda yurt dışına gittim. Onun daha çok sesli konuşma açısından faydası oldu çok bir şey öğrenmedim.

Bunlardan kendin çıkarım yapıp kendine göre uyarlayabilirsin

LoserIl

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Arapça

*almanca*
Arapça aslında çok iyi olur ama çok zor geliyor bana, hem tersten okunuyor hem harfleri farklı vs. hiçbir dile de benzemiyor

İspanyolca yada Rusça. İspanyolca Avrupa ve Güney Amerika taraflarına giderseniz eğer çok işinize yarar, derseniz ben daha çok Rusya yada Bulgaristan'a Belarus'a falan gideceğim derseniz Rusça
Almanxa ya sa fransizca
Hocam "ya da" demeseniz zaten ben de o kısıma takılıyorum

ByDolph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Yunus Kocabay
Arapça aslında çok iyi olur ama çok zor geliyor bana, hem tersten okunuyor hem harfleri farklı vs. hiçbir dile de benzemiyor
Bosver arapcayı. Almanca öğren tammdır. Zaten ingilizceye benziyor kolay öğrenirsin.

LoserIl

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bosver arapcayı. Almanca öğren tammdır. Zaten ingilizceye benziyor kolay öğrenirsin.
Bi' ben mi almancayı ingilizceye benzetmedim anlamadım ki, bir kere denedim özellikle telafuzlar çok garip geldi. Ama yine de çalışacağım

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
670
İsim
Görkem çetinkaya

Hocam "ya da" demeseniz zaten ben de o kısıma takılıyorum
Hocam arapca bence mantikli degil ama dindarsaniz ve ortadoguda yasiyacaksaniz ogrenin.

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,136
İsim
Ömer
Hocam şu 3 dil en mantıklısı almanca ispanyolca ve rusça üçü arasından bi tane anket oluşturun en çok hangisi çıkarsa ama bana kalırsa rusça

Top Bottom