- Konu Sahibi Konu Sahibi
Gray banding i biraz açar mısın?
Illa bisey çıkıyor arkadaş![]()
Gray banding i biraz açar mısın?
Çok büyük bir sorun mu hocam acaba oyunlarda vs fark ediliyordu sizin çektiğiniz bir resim varmı yoksa çekebilir misiniz görmek isterim ona göre karar veriyim.
Anladım hocam oyunda gözükmüyorsa sorun yoktur benim için sadece oyun için kullanıcam zaten teşekkür ederim yardımlarınız içinbenim çektiğim bir foto yok gri arka planda bantlanma görülüyor aşağıdaki gibi, gri rengin şiddetine göre bu bantlanmayı net görebiliyorsunuz yada çok az gözüküyor kimisi piksel temizleme ile gittiğini söylüyor ama bana sorarsan tamamen panelin dezavantajı, WOLED bu anlamda mimli bir panel, bu benim için kusur değil gri arkaplanda çalışmıyorum ama başka birisi bunu dert edebilir, bunun bilincinde tercih edilmesi lazım.
oyun esnasında yada film izlerken günlük rutinde bu bandingle karşılaşmadım
Alıntıyı görüntüle
O zaman her türlü bence PG27AQWP-W alınır zaten 2k oldugundan daha çok ileriye de yönelik olur zaten Tandem oledle %60 panel ömrünü uzatmışlar.4.nesilde ciddi anlamda enerji verimliliği var. ilk defa ısınmayan bir monitör gördüm diyebilirim
dostum monitör dünyasında kusursuz sorunsuz bir panel kullanan monitör daha üretilmedi, şu an sorunsuza en yakın paneller OLED'ler onlarda bile kronik sorunlar görülüyor malesef misal OLED'lerin en kritik sorunu yanık sorunuydu, güncel oled'lerde bu sorun çözüldü gibi firmalar yazılımsal çözümler ve kullanılan donanımlar ile bunu minimize etti. sen fark etmeden piksellerin yerini değiştiriyor, uzun süre kullandıysan piksel temizleme yapıyor 10 dk bir şey yapmadan masaüstünde boş durursa monitör kendini kapatıyor gibi gibiGray banding i biraz açar mısın?
OLED almak istememin tek sebebi siyahları gerçek siyah olarak görmek istemem. Şu an IPS kullanıyorum.dostum monitör dünyasında kusursuz sorunsuz bir panel kullanan monitör daha üretilmedi, şu an sorunsuza en yakın paneller OLED'ler onlarda bile kronik sorunlar görülüyor malesef misal OLED'lerin en kritik sorunu yanık sorunuydu, güncel oled'lerde bu sorun çözüldü gibi firmalar yazılımsal çözümler ve kullanılan donanımlar ile bunu minimize etti. sen fark etmeden piksellerin yerini değiştiriyor, uzun süre kullandıysan piksel temizleme yapıyor 10 dk bir şey yapmadan masaüstünde boş durursa monitör kendini kapatıyor gibi gibi
ama kronik sorunlar malesef devam ediyor, WOLED'ler gray banding sorunu ile meşhur, QD-OLED'ler ise (morumsu efekt) siyahların net siyah olmaması gibi şeylerle bunlara ne derece katlanabilirsin ona alacak olan karar verecek
PG27AQWP-W bu modelde anlam veremediğim asus güç ünitesini dışarı konumlandırmamış bu ekstra ısı yaratır neden böyle tasarım yapmışlar ilginç bu modelde ilk dikkatimi çeken bu olduAnladım hocam oyunda gözükmüyorsa sorun yoktur benim için sadece oyun için kullanıcam zaten teşekkür ederim yardımlarınız için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
O zaman her türlü bence PG27AQWP-W alınır zaten 2k oldugundan daha çok ileriye de yönelik olur zaten Tandem oledle %60 panel ömrünü uzatmışlar.
Birde monitörün arkasında RGB ışıkta var oda ısı yaratacakPG27AQWP-W bu modelde anlam veremediğim asus güç ünitesini dışarı konumlandırmamış bu ekstra ısı yaratır neden böyle tasarım yapmışlar ilginç bu modelde ilk dikkatimi çeken bu oldu