3.Nesil WOLED vs 4.Nesil WOLED

Çok büyük bir sorun mu hocam acaba oyunlarda vs fark ediliyordu sizin çektiğiniz bir resim varmı yoksa çekebilir misiniz görmek isterim ona göre karar veriyim.

benim çektiğim bir foto yok gri arka planda bantlanma görülüyor aşağıdaki gibi, gri rengin şiddetine göre bu bantlanmayı net görebiliyorsunuz yada çok az gözüküyor kimisi piksel temizleme ile gittiğini söylüyor ama bana sorarsan tamamen panelin dezavantajı, WOLED bu anlamda mimli bir panel, bu benim için kusur değil gri arkaplanda çalışmıyorum ama başka birisi bunu dert edebilir, bunun bilincinde tercih edilmesi lazım.

oyun esnasında yada film izlerken günlük rutinde bu bandingle karşılaşmadım

Ekran görüntüsü 2025-12-02 135233.webp

benim çektiğim bir foto yok gri arka planda bantlanma görülüyor aşağıdaki gibi, gri rengin şiddetine göre bu bantlanmayı net görebiliyorsunuz yada çok az gözüküyor kimisi piksel temizleme ile gittiğini söylüyor ama bana sorarsan tamamen panelin dezavantajı, WOLED bu anlamda mimli bir panel, bu benim için kusur değil gri arkaplanda çalışmıyorum ama başka birisi bunu dert edebilir, bunun bilincinde tercih edilmesi lazım.

oyun esnasında yada film izlerken günlük rutinde bu bandingle karşılaşmadım

Alıntıyı görüntüle
Anladım hocam oyunda gözükmüyorsa sorun yoktur benim için sadece oyun için kullanıcam zaten teşekkür ederim yardımlarınız için 😊
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4.nesilde ciddi anlamda enerji verimliliği var. ilk defa ısınmayan bir monitör gördüm diyebilirim
O zaman her türlü bence PG27AQWP-W alınır zaten 2k oldugundan daha çok ileriye de yönelik olur zaten Tandem oledle %60 panel ömrünü uzatmışlar.

Son düzenleme:
Gray banding i biraz açar mısın?
Illa bisey çıkıyor arkadaş:)
dostum monitör dünyasında kusursuz sorunsuz bir panel kullanan monitör daha üretilmedi, şu an sorunsuza en yakın paneller OLED'ler onlarda bile kronik sorunlar görülüyor malesef misal OLED'lerin en kritik sorunu yanık sorunuydu, güncel oled'lerde bu sorun çözüldü gibi firmalar yazılımsal çözümler ve kullanılan donanımlar ile bunu minimize etti. sen fark etmeden piksellerin yerini değiştiriyor, uzun süre kullandıysan piksel temizleme yapıyor 10 dk bir şey yapmadan masaüstünde boş durursa monitör kendini kapatıyor gibi gibi

ama kronik sorunlar malesef devam ediyor, WOLED'ler gray banding sorunu ile meşhur, QD-OLED'ler ise (morumsu efekt) siyahların net siyah olmaması gibi şeylerle bunlara ne derece katlanabilirsin ona alacak olan karar verecek ben iki paneli de kullandım halen kullanıyorum

3.nesil QD-OLED'ler görüntü kalitesi anlamında olağanüstü görsellik katıyor oled'in farkını hissediyorsunuz ama QD katmanından ötürü morumsu efekt var dolayısıyla siyahlar net olmayabiliyor bazı videolarda siyah arkaplanda morumsu efektler görebiliyordum, ayrıca adaptör dışarıda olmasına rağmen iyi ısınıyorlar benim kullandığım samsung g61 öyleydi. belki diğer markalar daha düşük derecelerde çalışıyordur bilemiyorum. oled'ler ısıya karşı hassasiyeti olan paneller bu açıdan çok ısınmaması gerekiyor monitörün

4.nesil tandem oled'ler ise kusursuz siyah performansı veriyor parlaklık anlamında en güçlü oled panel şu an itibariyle hdr'de tepe noktada 1500'e çıkabiliyorlar, renk derinliği 3.nesil QD ler ile aynı, ve samsung g61'e kıyasla söylüyorum %90 parlıklıkta bile monitör ısınmıyor ama gray banding var gri arkaplanda banding ile illaki karşılaşırsınız.

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
dostum monitör dünyasında kusursuz sorunsuz bir panel kullanan monitör daha üretilmedi, şu an sorunsuza en yakın paneller OLED'ler onlarda bile kronik sorunlar görülüyor malesef misal OLED'lerin en kritik sorunu yanık sorunuydu, güncel oled'lerde bu sorun çözüldü gibi firmalar yazılımsal çözümler ve kullanılan donanımlar ile bunu minimize etti. sen fark etmeden piksellerin yerini değiştiriyor, uzun süre kullandıysan piksel temizleme yapıyor 10 dk bir şey yapmadan masaüstünde boş durursa monitör kendini kapatıyor gibi gibi

ama kronik sorunlar malesef devam ediyor, WOLED'ler gray banding sorunu ile meşhur, QD-OLED'ler ise (morumsu efekt) siyahların net siyah olmaması gibi şeylerle bunlara ne derece katlanabilirsin ona alacak olan karar verecek
OLED almak istememin tek sebebi siyahları gerçek siyah olarak görmek istemem. Şu an IPS kullanıyorum.
0.03 ms ye ihtiyaç duyacak rekabetçi oyun da oynamıyorum. Hikayeli oyunlarda görsel olarak bir renk cümbüşü istememden kaynaklı istiyordum.
Şu an bir OLED fiyatına en az 3 tane IPS monitör alınabiliyorken, OLED alıp da o kadar titiz bir şekilde kullanmaya çalışıp bir de hala dediğin gibi sorunların kronik olması, hala OLED için biraz daha zamana ihtiyaç olduğu kanısı oluşturuyor ben de.
Biraz daha beklemek gerek sanırım

Anladım hocam oyunda gözükmüyorsa sorun yoktur benim için sadece oyun için kullanıcam zaten teşekkür ederim yardımlarınız için 😊
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zaman her türlü bence PG27AQWP-W alınır zaten 2k oldugundan daha çok ileriye de yönelik olur zaten Tandem oledle %60 panel ömrünü uzatmışlar.
PG27AQWP-W bu modelde anlam veremediğim asus güç ünitesini dışarı konumlandırmamış bu ekstra ısı yaratır neden böyle tasarım yapmışlar ilginç bu modelde ilk dikkatimi çeken bu oldu

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: XPCX
PG27AQWP-W bu modelde anlam veremediğim asus güç ünitesini dışarı konumlandırmamış bu ekstra ısı yaratır neden böyle tasarım yapmışlar ilginç bu modelde ilk dikkatimi çeken bu oldu
Birde monitörün arkasında RGB ışıkta var oda ısı yaratacak :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,169,179
Üyeler
185,685
Son üye
Rekrakmek
Geri