Neler Yeni

Rehber 3. Parti Driver Bulucular Yerine Orijinal Driverlar Kurma

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
KMS izleyici bir uygulamadır kullanılmasını önermiyorum, orta ve uzun vadede riske girmeye gerek yok. CMD gibi daha güvenilir ve bilindik bir yöntem varken
Mesaj otomatik birleştirildi:

Silin hocam, İOBit gibi uygulamalarda beraberinde saçma sapan ek uygulamalar ile geliyor ve zarardan başka vasıfları yok.
Hocam format filan atmışken Windows 11 e geçilir mi ? Hâla sorunlar vb. var mı ?

NOMADRANTAN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Nomad
Hocam nasıl silcem bu driver booster veya diğerlerini

BeKo'O

80+ Silver
Hocam format filan atmışken Windows 11 e geçilir mi ? Hâla sorunlar vb. var mı ?
Hocam sisteme göre değişiyor, aynı sistemde biri yaşarken biri sorunsuz kullanabiliyor ama ben hala en azından Haziran ayına kadar bekleme taraftarıyım daha stabil bir deneyim için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam nasıl silcem bu driver booster veya diğerlerini
Denetim Masası>Program kaldır.
Sildikten sonra Program files, Program files (x86) ve ProgramData klasörlerinden de İOBit ve driver booster isimli klasörleri kaldırın.
En son Malwarebytes veya Kaspersky ile bir tarama yapmanızı öneririm.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,824
İsim
Emre Zengin

BeKo'O

80+ Silver
Rehberlerin olduğu kategori forumda en üstte dursa hem yararlı hem teşvik edici olur @Mert Özkaya seni gördüm aktiflerden bi ilet yukarıya.
Aslında rehberler için ana sayfaya ayrı bir sekme ayarlanabilir öbür konulardan ayrı duracağı için daha ayırt edilebilir olur.

TlhAkd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Talha Akdumanlı
Driver Booster, Game Booster, İO Bit gibi saçma sapan Sürücü bulma oyun hızlandırma gibi uygulamaları kullanmayın kullandırtmayın sebebini de sormayın zaten internette binlerce kaynak ve müzdarip insan mevcut. Bu konuyu neden açtım çünkü son zamanlarda arttı. Bilgisayarına değer veren insan bunları kullanmaz zaten. Bilgisayar hızlandırma için Unlost abime bakabilirsiniz.

Resmî ve doğru yöntemler bunlardır:

--- Ekran kartı sürücüsü için Ekran kartı üreticisinin (Nvidia veya AMD) resmi Websitesine gidip ekran kartı modeliniz bulup son çıkan WHQL imzalı sürücüyü yükleyiniz.
-Nvidia GPU'lar: https://www.nvidia.com.tr/drivers
-AMD GPU'lar: https://www.amd.com/en/support

--- Diğer Port ve BIOS güncellemeleri için Anakart Marka ve Modelinizin ismini yazıp resmi Websitesine gidin ve oradan Support-Drivers sekmesinden sırasıyla son çıkan Chipset-BIOS-LAN-Ses sürücülerini kurunuz.
Örnek Gigabyte B450m S2H Anakart Sürücü sitesi; https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450M-S2H-rev-1x/support#dl

--- Bunları tamamladıktan sonra en son Windows Update araması da yapıp gerekli güncellemeleri yüklerseniz bilgisayarınız artık donanımsal ve yazılımsal olarak günceldir, kolay gelsin.

Desteksiz Ekran Kartları?
Evet Bazı Ekran kartlarının veya Anakartların desteği olmuyor çok eski olduklarından dolayı, onları ise https://tr.driverscollection.com Websitesi üzerinden bulabilirsiniz merak etmeyin güvenli bir sitedir.
(Linkten bulamazsan arama motoruna kartının modelinin yanına drivers collection yazarsan çıkar.)

Alakalı Ek Not: Şu KMSpico saçmalığını da kullanmayı ve önermeyi bırakın artık yoksa pandik atarım. Ücretsiz Windows 10 Etkinleştirme için de forumda konumuz da mevcut oradan uygulayabilirsiniz.

Akşam akşam yazmaya üşendim uzun olmadı kusuruma bakmayın.
Eklemek veya çıkarmak istediğiniz bir şey varsa yazın çok aceleye geldi, yanlış bilgilendirme yapmak istemem.
Windows 11 de sürücüleri otamatik indiriyor o da sorun mu?

BeKo'O

80+ Silver

TlhAkd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Talha Akdumanlı
Dediğim sırayla indirirsen indirmez merak etme. Eski sürücü bulursa güncelliyor Windows
Hocam daha bugün bir laptop aldım ve demin Windows 11 kurup Windows update kısmından güncelleme ve indirme yaptırdım ekstra driver indirmem gerekirmi?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,824
İsim
Emre Zengin
Hocam daha bugün bir laptop aldım ve demin Windows 11 kurup Windows update kısmından güncelleme ve indirme yaptırdım ekstra driver indirmem gerekirmi?
Ekran kartı sürücünüzü el ile indirin.

BeKo'O

80+ Silver

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,135
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Saçma driver bulucular bazen Windows`un bulamadığı driverleri buluyor ama. Sana bi Laptop veririm istediğin kadar uğraş orjinal driverini bulamazsın, kuramazsın. Önemli olan doğru programı kullanmak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,006,158
Üyeler
159,456
Son üye
Sammy
Top Bottom