🔴30 Euro'luk Gümrük Sınırı Kaldırılması Haberi Yalanlandı🔴

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
2,228
Son düzenleme:
Ondan sonra kutuplaşmayalım! Ben buna sebep olan oksijen israflarıyla nasıl kutuplaşmayayım şimdi?! Millet nefes alacak bir çatlak bulsa anında tıkıyorlar.

Ne düşünüyorsunuz? Bana göre daha üstten kitleyecekler artık ucuz ürünler için bile ama bu fiyatını ucuz yazdırdığımız ürünler belki hala ucuza gelebilir.

Neyse en azından her ürünün Türkiye topraklarına gelişinin önü açılacak. O konuda biraz mutluyum.
Habere bakmadım ama bu kaldırılsa bile kat kat artacak sanırım vergisi sebep olarakda yerli ürettici kötü duruma düşüyormuş diyorlar allahım ya onlar yerli üründen vergi düşürmeyi aklına getiremiyor yabancı ürüne vergi koyuyorlar

Habere bakmadım ama bu kaldırılsa bile kat kat artacak sanırım vergisi sebep olarakda yerli ürettici kötü duruma düşüyormuş diyorlar allahım ya onlar yerli üründen vergi düşürmeyi aklına getiremiyor yabancı ürüne vergi koyuyorlar
Hocam yerli üründe ki sorun vergi değil pahalı satıyorlar doymuyorlar. Yerli ürün dedikleri de Çin'den getirttikleri ürünler yanlış anlama olmasın. Örneğin amazon Almanyadan lorus modeli aldım gümrük yasasından önce 60 dolar civarına gelmişti. Türkiye de 100+ dolara satıyorlardı saati ve öyle küçük satıcılar değil bilindik satıcılar. Yani yerel esnaf zarar etmiyor sadece Kazık atamadığı için üzülüyor.

Normalde aşınca değerlendirme altına alınan vergilerle uğraşacağız şimdi de.

Ucuza alıma çok zarar verecek bu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani mesela 60$'a gamepad alsak %60+%20 mi olacak?
Sanırsam normalde sınırı aştığımızda ne ile vergilendiriliyorsak o olacak. Tek farkı bu sefer sınır yok ve her ürün için geçerli olacak gibi.

Normalde aşınca değerlendirme altına alınan vergilerle uğraşacağız şimdi de.

Ucuza alıma çok zarar verecek bu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sanırsam normalde sınırı aştığımızda ne ile vergilendiriliyorsak o olacak. Tek farkı bu sefer sınır yok ve her ürün için geçerli olacak gibi.
Hayır sınır aşınca 30$'lik ürüne 15-20 bin ücret çıkıyordu.
Şimdi en azından ne ödeyeceğimiz belli.
Büyük ürünler için çok mantıklı olmaz 80 vergi olduğu için.
Ama mesela TR'de olmayan klavye, gamepad gibi ürünler var bir sürü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,162,766
Üyeler
184,679
Son üye
bbiemnt
Geri