StrangerIX
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 2
- Reaksiyon skoru
- 2,228
Güncelleme: Haber şu anlık yalanlandı.
Son düzenleme:
Habere bakmadım ama bu kaldırılsa bile kat kat artacak sanırım vergisi sebep olarakda yerli ürettici kötü duruma düşüyormuş diyorlar allahım ya onlar yerli üründen vergi düşürmeyi aklına getiremiyor yabancı ürüne vergi koyuyorlar
Ne düşünüyorsunuz? Bana göre daha üstten kitleyecekler artık ucuz ürünler için bile ama bu fiyatını ucuz yazdırdığımız ürünler belki hala ucuza gelebilir.
Neyse en azından her ürünün Türkiye topraklarına gelişinin önü açılacak. O konuda biraz mutluyum.
Yani mesela 60$'a gamepad alsak %60+%20 mi olacak?
Ne düşünüyorsunuz? Bana göre daha üstten kitleyecekler artık ucuz ürünler için bile ama bu fiyatını ucuz yazdırdığımız ürünler belki hala ucuza gelebilir.
Neyse en azından her ürünün Türkiye topraklarına gelişinin önü açılacak. O konuda biraz mutluyum.
Hocam yerli üründe ki sorun vergi değil pahalı satıyorlar doymuyorlar. Yerli ürün dedikleri de Çin'den getirttikleri ürünler yanlış anlama olmasın. Örneğin amazon Almanyadan lorus modeli aldım gümrük yasasından önce 60 dolar civarına gelmişti. Türkiye de 100+ dolara satıyorlardı saati ve öyle küçük satıcılar değil bilindik satıcılar. Yani yerel esnaf zarar etmiyor sadece Kazık atamadığı için üzülüyor.Habere bakmadım ama bu kaldırılsa bile kat kat artacak sanırım vergisi sebep olarakda yerli ürettici kötü duruma düşüyormuş diyorlar allahım ya onlar yerli üründen vergi düşürmeyi aklına getiremiyor yabancı ürüne vergi koyuyorlar
Normalde aşınca değerlendirme altına alınan vergilerle uğraşacağız şimdi de.Habere bakmadım ama bu kaldırılsa bile kat kat artacak sanırım vergisi sebep olarakda yerli ürettici kötü duruma düşüyormuş diyorlar allahım ya onlar yerli üründen vergi düşürmeyi aklına getiremiyor yabancı ürüne vergi koyuyorlar
Sanırsam normalde sınırı aştığımızda ne ile vergilendiriliyorsak o olacak. Tek farkı bu sefer sınır yok ve her ürün için geçerli olacak gibi.Yani mesela 60$'a gamepad alsak %60+%20 mi olacak?
Kötünün iyisi gibi duruyor
Evet + ÖTV'de eklenecek o ürün bandına giriyorsaYani mesela 60$'a gamepad alsak %60+%20 mi olacak?
ÖTV'ye eklenen ürünler hangileriydi güncel listesi var mı ?Evet + ÖTV'de eklenecek o ürün bandına giriyorsa
Sipariş verilebilecek yurtdışından bir beyaz eşya ürünleri varÖTV'ye eklenen ürünler hangileriydi güncel listesi var mı ?
Hayır sınır aşınca 30$'lik ürüne 15-20 bin ücret çıkıyordu.Normalde aşınca değerlendirme altına alınan vergilerle uğraşacağız şimdi de.
Ucuza alıma çok zarar verecek bu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Sanırsam normalde sınırı aştığımızda ne ile vergilendiriliyorsak o olacak. Tek farkı bu sefer sınır yok ve her ürün için geçerli olacak gibi.