3060ti yeni sistemim kapanıyor

Walkoud

80+
Reaksiyon skoru
30
arkadaşlar sistemi yeni aldım minecraft rtx moduna giricektim otomatik kendini kapatıp tekrar açıyor
1655307441637.png

psudan dolayı olabilir mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@f0ze

hocam cevap verebilcek yok mu?

Son düzenleme:
arkadaşlar sistemi yeni aldım minecraft rtx moduna giricektim otomatik kendini kapatıp tekrar açıyor
Alıntıyı görüntüle

psudan dolayı olabilir mi?

@f0ze

hocam cevap verebilcek yok mu?
Furmark ile prime 95 testini aynı anda açıp sıcaklık ve performans testi yapınız. Eğer sistemde kapanma vs olmuyorsa oyun ile alakalı olabilir. Ve test esnasında sıcaklıklar 90 derece ve üstüne çıkarsa testi kapatın.

Furmark ile prime 95 testini aynı anda açıp sıcaklık ve performans testi yapınız. Eğer sistemde kapanma vs olmuyorsa oyun ile alakalı olabilir. Ve test esnasında sıcaklıklar 90 derece ve üstüne çıkarsa testi kapatın.
furmarkın ayarlarını fullemem mi lazım

cpunun sıcaklıklar 96 100 arası cpu1 - cpu12 diye gidiyo gpu 70 derecelerde kapanma yok

Ya sıcaktan ya da kısa devre vs vardır psu ya da anakart kapatıyordur.

cpunun sıcaklıklar 96 100 arası cpu1 - cpu12 diye gidiyo gpu 70 derecelerde kapanma yok
Termal macunu kontrol edin hocam.

nasıl anlarım
Önce sıcaklıkları bi kontrol et işlemci ve ekran kartının boşta ve yükte ki sıcaklıklarını paylaş bakalım normal mi. Kısa devre için de tüm sistemi yakından incelemen lazım. Bi kablo oturmamışyır ya da yanmıştır kontrol etmen lazım.

1655329879159.png

1655329912187.png

parantez içindekiler dereceler

stres testinde

1655330154549.png

böyle oluyor

1655329879159.png

1655329912187.png

stres testinde

1655330154549.png

böyle oluyor
işlemci sıcaklığı banada aşırı geldi termal macun sürülmemiş olabilir mi itopyada?

Önce sıcaklıkları bi kontrol et işlemci ve ekran kartının boşta ve yükte ki sıcaklıklarını paylaş bakalım normal mi. Kısa devre için de tüm sistemi yakından incelemen lazım. Bi kablo oturmamışyır ya da yanmıştır kontrol etmen lazım.
.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

stres testinde

Alıntıyı görüntüle

böyle oluyor

işlemci sıcaklığı banada aşırı geldi termal macun sürülmemiş olabilir mi itopyada?

.
İşlemci yükte 100 derece oluyor ve sistem kendini kapatıyor büyük ihtimalle montajda sıkıntı var soğutucu işlemciye temas etmiyor olabilir sök tak bakalım.

%99 ihtimalle soğutucu temas etmiyordur. Söküp termal macununu yenileyerek tekrar oturtursan sorunun çözülebilir.

Geri