Marshal
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 3
Demiştim...:/ 79 derce
Demiştim...:/ 79 derce
her şey açık değilmiBir de 5 dakika direk sistem kararlılık testi yapar mısınız? Merak ettim sadece.
Direk girdiğinizde ne açıksa.her şey açık değilmi
Plat Sample diyor. Verdiğin değerler çok fazla. Ben 4.4GHz 1.3V kullanıyorum. Bronze Sample olmasına rağmen.Hocam sıcaklık değerleri fazla. 1.150V 4.2GHz dener misiniz?
Hocam 1.2V 4.4 kapanmış.Plat Sample diyor. Verdiğin değerler çok fazla. Ben 4.4GHz 1.3V kullanıyorum. Bronze Sample olmasına rağmen.
Çok ısındığı için kapanmıştır.Hocam 1.2V 4.4 kapanmış.
79 derece stress testi için çok az bir değer. 90-95'e normal diyoruz. Stress testleri normal senaryodan 2-3 kat daha fazla yoruyor işlemciyi. 79 dereceye hiç bir şekilde çıkmaz işlemci günlük hayatta.Demiştim...
O zaman Plat olamaz.Hocam 1.2V 4.4 kapanmış.
109 derece gördüm kapanmadı. Sıcaklıktan kapanmaz kolay kolay. Demek ki voltaj yetersiz gelmiş.Çok ısındığı için kapanmıştır.
Bence de çünkü platın 1.175V'da bile 4.4 yemesi lazım.O zaman Plat olamaz.
Plat 3100 ile 4.9 yapanlar var forumda.Bence de çünkü platın 1.175V'da bile 4.4 yemesi lazım.
AIDA64 Prime95 kadar zorlamıyor işlemciyi. 4.2 GHz'de 79 dereceyi görüyorsa daha yüksek frekanslara çıkması çok zor. Zaten ben overclock yapamz demedim. Stok soğutucuyla fazla overclock yapamaz dedim.79 derece stress testi için çok az bir değer. 90-95'e normal diyoruz. Stress testleri normal senaryodan 2-3 kat daha fazla yoruyor işlemciyi. 79 dereceye hiç bir şekilde çıkmaz işlemci günlük hayatta.
Bende bronz mağduruyum.Plat 3100 ile 4.9 yapanlar var forumda.
Bende bronz mağduruyum.
AIDA64 Prime95 kadar zorlamıyor işlemciyi. 4.2 GHz'de 79 dereceyi görüyorsa daha yüksek frekanslara çıkması çok zor. Zaten ben overclock yapamz demedim. Stok soğutucuyla fazla overclock yapamaz dedim.
2 defa yaptım plat çıktı iksiindede ve bende çok şaşırdım arkadaşın dediği gibi 4.9 yapanlar varPlat 3100 ile 4.9 yapanlar var forumda.
Bu arada sistem kararlılık yaptım 75 derce üstüne çıkmadıBende bronz mağduruyum.
Tekrar ctr yapayımmıBende bronz mağduruyum.
AIDA64'de de FPU testi yeteri kadar zorluyor işlemciyi. P95 testi dünyanın en zorlayıcı CPU testi ve sen ne yaparsan yap hiçbir şekilde oradaki değerlere ulaşamazsın. AIDA64 ile 90 derece gördüğüm zamanlar oyunlarda 67-68 derece görüyorum max. Stok soğutucu gayet de yeterli. Adamın kullandığı CPU zaten çok güçlü bir CPU değil. Stok soğutucu ile gayet de iyi OC yapılır. Sabit frekans ve voltajda hiç bir sorun da çıkarmaz. Ben stok soğutucu ile 1.3-1.4V verip çok rahat kullanıyorum.AIDA64 Prime95 kadar zorlamıyor işlemciyi. 4.2 GHz'de 79 dereceyi görüyorsa daha yüksek frekanslara çıkması çok zor. Zaten ben overclock yapamz demedim. Stok soğutucuyla fazla overclock yapamaz dedim.
Plat olsa 1.2V ile 4.5-4.6 yapman lazım en az.2 defa yaptım plat çıktı iksiindede ve bende çok şaşırdım arkadaşın dediği gibi 4.9 yapanlar var
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu arada sistem kararlılık yaptım 75 derce üstüne çıkmadı
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tekrar ctr yapayımmı