Yardım 3600 İşlemci sıcaklığı 95 derece ne yapabilirim?

işlemci fanı belki fan yeteri kadar oturmamıştır tornavidayla tam sıklamış vidaları sıkmayı dene cok zorlama ama
Sıkabildiğim kadar sıktım. Zorlamadım fazla. Yami biraz daha sıkmaya kalkışsam geri açılmaz o derece. Ama çıt sesi falan gelmedi.

Sıkabildiğim kadar sıktım. Zorlamadım fazla. Yami biraz daha sıkmaya kalkışsam geri açılmaz o derece. Ama çıt sesi falan gelmedi.
çıt sesi bende de gelmemişti çok fazla sıkmamak gerek bence sonra soğutucu işlemciye yapışır felan allah korusun

Sorun kesinlikle egzoz fan olmamasından kaynaklanıyor. Hava sirkülasyonu olmayan bir kasada işlemcinin hızlı ısınması gayet doğal bir tane egzoz fan ile sorunun çözülur. Başka hiçbir şey yapmana gerek yok.

Yarın tekrar bakarım. Senin ki takılı gelmedi mi? Hazır sistem almıştın.

Yarın tekrar bakarım. Senin ki takılı gelmedi mi? Hazır sistem almıştın.
beni değil kendi mesajını cevaplamışsın :D evet takılı geldi ama ben acaba bir terslik mi var dedim söktüm tekrar taktım

Bugün bilgisayar montajını yaptım. İşlemcim Ryzen 5 3600 prime95 testinde daha 5 dakika olmadan 95 derece oluyor. Şimdilik uv yapmadan düşürme yöntemi var mı? Biostan yapacağım herhangi bir ayar, program vs.

Yoksa normal mi bu durum. Ekran kartım 1 saattir max 65 derece gördü.
Aynı işlemci benimde öyleydi bios dan core performance boost u kapattım 15 20 derece fark etti ana kart markası asus ise bios dan önce advanced sonra amd cbs ye girin gigabayte ise önce M.I.T. sonra advanced cpu settings e girince görürsünüz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,139
Üyeler
185,225
Son üye
Kentist.
Geri