Neler Yeni

4 - 5 kereden fazla kez Windows kurmak zararlımıdır ?

Myronnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Durmuş Ali Kocakulak
hocam formatlamak doğrudan hiçbir zarar vermez ancak dolaylı yoldan zarar verebilir nasıl mı

format atarken verileri okuyup yazıyor ve okuma yazma işlemi de ssd nin ömrünü yavaş yavaş azalır ister internetten bir dosya indir ister usb den felan dosya aktarımı yap yine ömrü yavaş yavaş azalır aynı şey ama formatlarken daha çok okuma yazma yaptığı için ömrü hızlı azalmış oluyor.
Hocam Formatta kaç GB Harcıyodur ortalama ? Mesela Forza horizon 5 indirdim kaç kere o daha çok azaltmazmı sonuçta 100GB Oyun.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sürekli format atmak ile aynı oranda veri yazıp silmek aynı şey. HDD'ye zararı daha fazlaydı fakat SSD için HDD kadar zararlı değil. Ek olarak bu şekilde sürekli format atmak gereksiz veri yazması ve vaktinizi harcamanızdan başka bir şey değildir. Yılda 1 veya 2 kere format atmanız yeterlidir. Bunlarda genel olarak büyük Windows güncellemelerinden sonra yeni sürüme geçmek için iyi bir neden olacaktır.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Ne kadar süre aralığında attınız kasanın ve laptopun ?
Laptoba her 1.5 ayda bir atıyordum kardeşim yüzünden. Bazı zamanlar ayda 2 kere atıyordum. Kasaya da en son Şubat ayında attım.

scorpionn38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
237
İsim
ferhat küçük
pcye de ssdye de bir zararı yok hocam. erinmiyorsan no problem :D ben senede bir kere atarsam şükür :D

Atyxah

80+ Silver
Hocam Formatta kaç GB Harcıyodur ortalama ? Mesela Forza horizon 5 indirdim kaç kere o daha çok azaltmazmı sonuçta 100GB Oyun.
onu çok bilmiyorum hocam windows kaç gb ise bakın en az o kadar vardır fazlası da olabilir aslında bilemiyorum ama aynı kapıya çıkıyor sonuçta
Mesaj otomatik birleştirildi:

pcye de ssdye de bir zararı yok hocam. erinmiyorsan no problem :D ben senede bir kere atarsam şükür :D
zararı zaten yok ancak çok atılırsa her şeyin fazlası zarar olduğu gibi bunun da fazlası zarar ama yine de çok bir şey farketmez normal veri yaz sil ile aynı şey zaten ama birkaç yıl fevam ederse ciddi sorunlar dopurabilir ömrü azalıyor sonuçta

scorpionn38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
237
İsim
ferhat küçük
onu çok bilmiyorum hocam windows kaç gb ise bakın en az o kadar vardır fazlası da olabilir aslında bilemiyorum ama aynı kapıya çıkıyor sonuçta
Mesaj otomatik birleştirildi:

zararı zaten yok ancak çok atılırsa her şeyin fazlası zarar olduğu gibi bunun da fazlası zarar ama yine de çok bir şey farketmez normal veri yaz sil ile aynı şey zaten ama birkaç yıl fevam ederse ciddi sorunlar dopurabilir ömrü azalıyor sonuçta
o ssdlerin ömürleri kullanıp bitecek ömürler değil hocam. o ömürler kötü hale gelmeden veya bitmeden kamyonla teknoloji çıkar kullanmayı bile bırakırız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,644
Üyeler
163,697
Son üye
EnEsFc161
Top Bottom