4 Ramin 2sini goruyor

Reaksiyon skoru
164
4x8 ram var fakat sadece ikisini görüyor 16gb olarak, sebebi ne olabilir
Anakart asrock b550m steel legend, ramlerin dördüde XPG d50 modeli

birbirlerinin yerlerini değiştirmeyi ve teker teker takıp çalıştırmayı dene

Bilgisayarı kapatın. PSU kablosunu çıkarın. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey kalmasın. Kasadan tüm RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra CLR_CMOS1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra yeni aldıklarını A2 ve B2'ye tak hocam. Eskileri de A1 ve B1 olacak şekilde takıp sistemi çalıştır bakalım.
Ekran Görüntüsü (387).png

Merhaba tekrardan, iş güc nedeniyle daha yeni deneyebildim fakat sorun devam ediyor, 4 ramde aynı hepsi sıfır, B1 ve B2 de görmüyor, fakat 4 ram takılı iken görüntü geliyor bios üzerinde görmüyor, rgbleri falan çalışıyor renkleri ayarlayabiliyorum

@Emmree hocam bir fikriniz var mı
A1 ve A2 de ram takılı ve görüntü alabiliyorum, B1 ve B2 den görüntü alamıyorum

A2 ve B2 takman gerek. Gelmiyor mu görüntü öyle?
B1 ve B2 den herhangi birine taktigimda görüntü alamıyorum, önceden takılı olsa bile görüntü alabiliyordum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şuanda B1 ve B2 devre dışı gibi bir şey oldu

B1 ve B2 den herhangi birine taktigimda görüntü alamıyorum, önceden takılı olsa bile görüntü alabiliyordum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şuanda B1 ve B2 devre dışı gibi bir şey oldu
BIOS'u yazdığım şekilde tekrardan sıfırla. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 olacak şekilde tekrardan takıp dene bakalım.

BIOS'u yazdığım şekilde tekrardan sıfırla. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 olacak şekilde tekrardan takıp dene bakalım.
Durum aynı hocam B1 veya B2 ye taktigimda görüntü vermiyor, en başta takılı olsa bile görüntü veriyordu ama A1 ve A2 de takılı olanları görüyordu yani 32 değilde 16gb olarak, şuanda niye böyle oldu anlamadım

Durum aynı hocam B1 veya B2 ye taktigimda görüntü vermiyor, en başta takılı olsa bile görüntü veriyordu ama A1 ve A2 de takılı olanları görüyordu yani 32 değilde 16gb olarak, şuanda niye böyle oldu anlamadım
Sadece A2'ye takıp aç sistemi. Görüntü geldikten sonra kapatıp diğer RAM'i B2'ye takıp dene bir de.

Sadece A2'ye takıp aç sistemi. Görüntü geldikten sonra kapatıp diğer RAM'i B2'ye takıp dene bir de.
Aynı hocam tek a2 ye taktigimda görüntü veriyor fakat ikincisini B2 ye taktigimda görüntü vermiyor, görüntü gelmediği zaman fanlar falan hızlı dönüyor normale gelmiyor, ekran kartımda fanstop özelliği mevcut mesela görüntü vermediği zaman fanlar dönmeye devam ediyor durmuyor, işlemci fanı daha devirli dönüyor

Geri