4 Slot RAM kullanmak sıkıntı yaratır mı?

muraterol

80+
Reaksiyon skoru
40
X670e model bir anakartım var 4 slot Ram kapasitesi var şuanda iki slot dolu 2x16 GB toplam 32GB Ram var ama ilerde Ram yükseltmek istediğimde 4x16gb dan 64GB Ram yapmak istersem sistemde çökme gibi sorunlar olur mu?

ben b550 anakartımda 4x8 kullanıyorum en sağlıklısı 4 slot

X670e model bir anakartım var 4 slot Ram kapasitesi var şuanda iki slot dolu 2x16 GB toplam 32GB Ram var ama ilerde Ram yükseltmek istediğimde 4x16gb dan 64GB Ram yapmak istersem sistemde çökme gibi sorunlar olur mu?
Bence şu soruyu sormak gerek. 2 slot ram kullanıyorum ramlarim 5600
Bunlara ilave iki ram daha takacağım 5600 den daha yüksek veya düşük almam sorun olur mu? İlla aynı mhz ve marka mı almalıyım?
Sonuçta 4 slot varsa hepsi kullanılabilir, önemli olan uygulanması gereken denge olmalı.

Bence şu soruyu sormak gerek. 2 slot ram kullanıyorum ramlarim 5600
Bunlara ilave iki ram daha takacağım 5600 den daha yüksek veya düşük almam sorun olur mu? İlla aynı mhz ve marka mı almalıyım?
Sonuçta 4 slot varsa hepsi kullanılabilir, önemli olan uygulanması gereken denge olmalı.
Hocam x670 anakartlar 4 slot ram'de sıkıntı çıkarıyor gibisinden bir şeyler duymuştum bir ara o yüzden sordum yoksa ram takviyesi yaparsam şuan ki ram'in aynısı alacağım zaten

aynı marka aynı model kesinlikle kusursuz olacaktır. fakat diğer durumda net olarak emın değilim aynı mhz olması iyi olur

Hocam x670 anakartlar 4 slot ram'de sıkıntı çıkarıyor gibisinden bir şeyler duymuştum bir ara o yüzden sordum yoksa ram takviyesi yaparsam şuan ki ram'in aynısı alacağım zaten
Öyle bir şey yok. DDR5 belleklerde yük arttıkça kontrolcü daha çok zorlanıyor.
2x16- en stabil, en yüksek hız.
4x16- çalışır, sorun yok, ama XMP/EXPO hızın biraz düşebilir.
Örnek:
Şu an 6000 MHz CL32 kullanıyorsan, 4 slot takınca 5800–6000 MHz civarında stabil olur.
Bu ddr5in normal sıkıntısı. Yaradılışı böyle
6200–6600 MHz gibi yüksekler zorlayabilir.

Öyle bir şey yok. DDR5 belleklerde yük arttıkça kontrolcü daha çok zorlanıyor.
2x16- en stabil, en yüksek hız.
4x16- çalışır, sorun yok, ama XMP/EXPO hızın biraz düşebilir.
Örnek:
Şu an 6000 MHz CL32 kullanıyorsan, 4 slot takınca 5800–6000 MHz civarında stabil olur.
Bu ddr5in normal sıkıntısı. Yaradılışı böyle
6200–6600 MHz gibi yüksekler zorlayabilir.
Anladım hocam teşekkür ederim. Şuan ki ram'im 6000mhz cl30 değerinde benim için yeterli oluyor 4 slot yaparsam birazcık kısmak sorun yaratmaz bana

Geri