Neler Yeni

400-500 TL Grafik Tablet Önerisi

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Kullanım amacı: Not alma, PDF üzerinde işaretleme, amatör düzeyde çizim.

Bağlanacağı cihaz: 15.6 inç laptop.

Bu bütçede sıklıkla önerildiğini gördüğüm modeller:
1) Veikk S640 429 TL (Sıfır)
2) Veikk VK640 449 TL (Sıfır)
3) Wacom One By Small 450 TL (2. el)
4) XP-Pen Star G640 519 TL (Sıfır)

Sizce hangisi alınmalı? Ek öneriniz varsa onu da yazarsanız sevinirim.
Görüşlerinizi rica ediyorum, teşekkürler şimdiden :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Ckribrahim @KPSharingan @bythmn @WildFurryTR
Eski konulardan bilgili olduğunuzu gördüm, sizlerin de görüşlerini duymak isterim.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Eski konulardan bilgili olduğunuzu gördüm, sizlerin de görüşlerini duymak isterim.
Wacom fazlasıyla işini görür. O modeli birkaç aydır yedek olarak kullanıyorum. Wacom dışındaki markaları da kullanma deneyimim oldu. Sürücü desteği konusunda wacomu öneririm. Diğer markaların sürücü desteği eksik olabiliyor veya desteği kesebiliyorlar. Güncel olmayan driverlar mavi ekran hatalarına kadar sorun çıkarabiliyor. One modelleri başlangıç için çok çok yeterli.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Wacom fazlasıyla işini görür. O modeli birkaç aydır yedek olarak kullanıyorum. Wacom dışındaki markaları da kullanma deneyimim oldu. Sürücü desteği konusunda wacomu öneririm. Diğer markaların sürücü desteği eksik olabiliyor veya desteği kesebiliyorlar. Güncel olmayan driverlar mavi ekran hatalarına kadar sorun çıkarabiliyor. One modelleri başlangıç için çok çok yeterli.
Teşekkür ederim, Wacom bu sektörün en iyisi diyorlar gördüğüm kadarıyla. Resmi TR distribütörünün olması, kalem ucu gibi yedek parçalarının temininin kolay olması, bahsettiğiniz driver stabilitesi gibi nedenlerle ona yöneleceğim muhtemelen.

Veikk'lerdeki kablonun takıp çıkarılan yapıda olmayışı problem yaratabilir gibi geldi. Eğilip bükülmeyle tablet komple çöp olabilir. Bir de Technopat'ta bir kullanıcı baya yerin dibine sokmuş bu markayı, soğudum diyebilirim.

Birol Azak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
986
İsim
Birol azak
Ben 2.el xp-pen star 06c aldım 550tl ye çok memnunum tavsiye ederim.

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu

Dijital platformda resim için hangi uygulamayı kullanıyorsunuz ?

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Teşekkür ederim, Wacom bu sektörün en iyisi diyorlar gördüğüm kadarıyla. Resmi TR distribütörünün olması, kalem ucu gibi yedek parçalarının temininin kolay olması, bahsettiğiniz driver stabilitesi gibi nedenlerle ona yöneleceğim muhtemelen.

Veikk'lerdeki kablonun takıp çıkarılan yapıda olmayışı problem yaratabilir gibi geldi. Eğilip bükülmeyle tablet komple çöp olabilir. Bir de Technopat'ta bir kullanıcı baya yerin dibine sokmuş bu markayı, soğudum diyebilirim.
Rica ederim. Marka olarak evet alanında en iyilerinden diyebiliriz. Ben işimden dolayı kullanıyorum şu ana kadar üzmedi. Zaten isteklerinizi fazlasıyla karşılayacak bir model. Hiç grafik tablet kullanmadıysanız ilk başta ilginç gelebilir 1-2 güne alışırsınız.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Dijital platformda resim için hangi uygulamayı kullanıyorsunuz ?
Şimdilik Krita'yı indirdim keşfediyorum. Not, ufak tefek çizim tablo vb. işler için de Office OneNote var. Ben de daha çok acemiyim, ilk tabletimi araştırıyorum.

Genelde profesyoneller Adobe Photoshop veya Illustrator kullanıyor. iPad'de de ProCreate kullanıyorlar.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Apple ise ProCreate. Windows için Krita'yı önerebilirim ücretsiz olarak en iyi seçeneklerden biri. Vektörel çizimse Adobe illustrator.
Hocam sizi yakalamışken sorayım, Autodesk Sketchbook çok öneriliyor da nereden indireceğimi bulamadım. Sitesindeki link Microsoft Store'a atıyor sonra açılmıyor offline diyor. Bu uygulama ücretli mi?

Sitesinde 30 Haziran 2021 itibarıyla geliştirmeyi durduklarını açıklamışlar bir de pek anlamadım.

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
Şimdilik Krita'yı indirdim keşfediyorum. Not, ufak tefek çizim tablo vb. işler için de Office OneNote var. Ben de daha çok acemiyim, ilk tabletimi araştırıyorum.

Genelde profesyoneller Adobe Photoshop veya Illustrator kullanıyor. iPad'de de ProCreate kullanıyorlar.
Benimde hevesim var. Dijitale geçme düşüncem var bende acemiyim

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam sizi yakalamışken sorayım, Autodesk Sketchbook çok öneriliyor da nereden indireceğimi bulamadım. Sitesindeki link Microsoft Store'a atıyor sonra açılmıyor offline diyor. Bu uygulama ücretli mi?

Sitesinde 30 Haziran 2021 itibarıyla geliştirmeyi durduklarını açıklamışlar bir de pek anlamadım.
Yıllar önce denemek için indirmiştim sonra alışamadığım için kullanmamıştım kendisini. Sen diyince şimdi bir baktım autodesk firmasıyla bağlantısı kalmamış sketchbook olarak devam ediyormuş. Linkini bıraktım.

Ayrıyeten Krita'yı keşfediyorsan oradan devam et bence. Krita arayüz olarak Photoshop ile oldukça benzer. Daha sonra PSyi de denemek istersen çok yabancılık çekmezsin böylece. Ama krita çizim odaklı bir program. PSnin yelpazesi çok geniş. Çizim için PSde yol kat etmen birazcık daha uğraştırabilir. PSnin çizim için çok özel fırçaları yok. Biraz kendin bulman gerekiyor.

Haruka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Haruka

Ben xp-pen star g640s kullanıyorum gayet memnunum. Xp-pen alabilirsin. Ne kadar kötü olabilir ki wacomdan farklı olarak diğer markalar.

Cihangir

80+ Gold
Ben 2.el xp-pen star 06c aldım 550tl ye çok memnunum tavsiye ederim.
bende XP Pen Star 06 kullanıyorum kablosuz olan modeli çok memnuum. almadan önce wacom la karşılaştırdım üstünde tuşların olması ve kalem hassasiyeti yüksek olduğu iin bunu tercih ettim

Top Bottom