Öneri 400 Hz Yeterli mi Yoksa 600 Hz Almaya Değer mi?

4k oledim var hocam e-spor monitör lazım. zowie kesin alacam da hertz konusunu sormak istedim
Hangi oyunu hangi seviyede oynuyorsunuz hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

TN panel deneyimlemiş biri olarak diyorum ki Oled 360 HZ varsa isterseniz faceit 3000 elo olun alın keyfinize bakın.

Hocam mesleğim bu değil fakat şöyle bir durum var. ben hem hikaye oyunları hem de try hard rekabetçi oyunlarda rank kasıyorum. hikaye oyunları için 32 inç 4k oled aldım. fakat rekabetçide kullanamıyorum çok büyük olduğu için. Şimdi bir tane de rekabetçi monitör lazım bana mecburum yani almaya. Almışken de zowie alayim diyorum. Sektörün lideri çünkü. Fakat 400 hertz ile 600 hertz arasında da 20 bin tl fark var. Sistemim 600 fps üstünü rahat verebiliyor. Fakat o fiyat farkına değer mi bilemedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İkisi de gereksiz mi diyorsunuz kısaca ? Bir üst mesajımı okur musunuz. Sonra tekrar bir cevap alayim sizden.
600 al gitsin seviyosun demekki fps oyunlarını anlaşılan 20K sana pek koymaz gibi neden olmasın al gitsin

Hangi oyunu hangi seviyede oynuyorsunuz hocam
cs2 - pubg oynuyorum sadece. Monitör olmadığı için elo kasmaya başlamadım. Fakat normal maç atarken bile try hard oynuyorum. 400 aslında işimi görür de 600 olanı alırsam sanki daha iyi oynarım gibi hissediyorum :D

cs2 - pubg oynuyorum sadece. Monitör olmadığı için elo kasmaya başlamadım. Fakat normal maç atarken bile try hard oynuyorum. 400 aslında işimi görür de 600 olanı alırsam sanki daha iyi oynarım gibi hissediyorum :D
Hocam şu an Donk'un kullandığı monitör 240 hz. Olumsuz biriymiş gibi gözükmek istemem ama gecikme değerlerine bu kadar takılmamalı. Ben 165 Hz G-Sync açarak bile Faceit 2500 elolarda oynadım dandik 12400F işlemci ile. Elbette yüksek hz olması daha iyi ama bana göre bunun maksimumu şu an 360 hz'dir. Yok Zowie daha iyiymiş vs. bunun altında yatan bir sürü sebep var. Sponsorluk, Turnuvada kullanılması, Esporcu alışkanlığı vs. TN deneyimledikten sonra çok da kullanılmak istenecek bir şey değil bence ya. Hardcore da kasmıyorsanız dediğiniz gibi Oled 360 hz şu an nimet gibi bir şey.

zowie'nin 400 hertz modeliyle 600 hertz modeli arasında sizce extradan 20 bin lira vermeye değecek fark var mıdır ?

Hiç gerek yok hocam 400hz yeterince kafi, 600 alsanız da çok bir şey değişmez. Yeteneğiniz varsa 144hz'lede top100'e girerseniz.

Espor da bile 360hz kullanılırlen 600hz kullanmanın amacı ne mesela ki sistemini de merak ettim stabil bir şekilde valo da yada cs 600fps alıyor musun param var zevkine alacağım diyorsan buna bir şey diyemem 360hz adam vuramayan 600 de de vuramaz 280hz ile immo oynuyorum esporcu olcam desen gene 360hz her şeyi karşılıyor biraz sizin isteğiniz mayun iştahlılık olmuş

Hocam şu an Donk'un kullandığı monitör 240 hz. Olumsuz biriymiş gibi gözükmek istemem ama gecikme değerlerine bu kadar takılmamalı. Ben 165 Hz G-Sync açarak bile Faceit 2500 elolarda oynadım dandik 12400F işlemci ile. Elbette yüksek hz olması daha iyi ama bana göre bunun maksimumu şu an 360 hz'dir. Yok Zowie daha iyiymiş vs. bunun altında yatan bir sürü sebep var. Sponsorluk, Turnuvada kullanılması, Esporcu alışkanlığı vs. TN deneyimledikten sonra çok da kullanılmak istenecek bir şey değil bence ya. Hardcore da kasmıyorsanız dediğiniz gibi Oled 360 hz şu an nimet gibi bir şey.
kanka tn deneyimledikten sonra diyorsun da benq zowie xl2546x+ var bende. ekranının ips'den farkı yok. İps'den geçtim neredeyse fark göremiyorum. hatta tn ne bilmeyen birini karşısına oturtsan bu ips desen inandırırsın öyle bir görüntüsü var ekranın. Oyunda ise ips'e göre %300 fark var. resmen devrim gibi bir teknoloji dyac teknolojisi. Bu güne kadar resmen bulanık bulanık oyun oynuyormuşum hatta monitörü alınca şunu farkettim bu güne kadar bu dyac olan monitörlerde oynayan herkes haksız rekabet yapıyormuş. bence deneyimlemeden yorum yapmamak lazım denemiş olabilirsin ancak bendeki son çıkanı ve başka bir seviye çok memnunum lol - cs2 film sinama her şey için bunu kullanıyorum öyle diyim sana..

Dyac açtım csde 1280x960 çözünürlük x2 süzme - 2x bilmem ne ayarlarıyla oynuyorum ( adını hatırlayamadım ) her şey lowda ve cs2de resmen o kadar net ki 2k video açmışım gibi youtubeda görüntü kalitesi alıyorum. bu başka bir seviye yani...

500hz ve üstü e sporcu tn ve ips monitörlerin hareket performansı (pg248qp mesela) oledden iyi ama kaybedilenlere değer mi? Bence değmez.

Durumun çok iyiyse ve sürekli rekabetçi takılıyorsan arada ufakta olsa hissedilir fark olur. O yüzden soru 540-600hz lcd mi yoksa 480hz oled mi olmalı.

Soruyu yanlış foruma sormuşsun. Buradakiler anlamaz, gelen yorumların hemen hepsi TN ye para verilmez diyip geçer. Bütçe sorunun yoksa 600 Hz alabilirsin.

kanka tn deneyimledikten sonra diyorsun da benq zowie xl2546x+ var bende. ekranının ips'den farkı yok. İps'den geçtim neredeyse fark göremiyorum. hatta tn ne bilmeyen birini karşısına oturtsan bu ips desen inandırırsın öyle bir görüntüsü var ekranın. Oyunda ise ips'e göre %300 fark var. resmen devrim gibi bir teknoloji dyac teknolojisi. Bu güne kadar resmen bulanık bulanık oyun oynuyormuşum hatta monitörü alınca şunu farkettim bu güne kadar bu dyac olan monitörlerde oynayan herkes haksız rekabet yapıyormuş. bence deneyimlemeden yorum yapmamak lazım denemiş olabilirsin ancak bendeki son çıkanı ve başka bir seviye çok memnunum lol - cs2 film sinama her şey için bunu kullanıyorum öyle diyim sana..

Dyac açtım csde 1280x960 çözünürlük x2 süzme - 2x bilmem ne ayarlarıyla oynuyorum ( adını hatırlayamadım ) her şey lowda ve cs2de resmen o kadar net ki 2k video açmışım gibi youtubeda görüntü kalitesi alıyorum. bu başka bir seviye yani...
Strobe ayarı sadece benq da yok, asus pg248qp de elmb kullanırsan benq xl2586x ten biraz daha net gösteriyor.
IMG_3564.webp

Strobe ayarı sadece benq da yok, asus pg248qp de elmb kullanırsan benq xl2586x ten biraz daha net gösteriyor.
Alıntıyı görüntüle
ben zaten farkındaysan benq değil yeni nesil tn panelleri övüyorum kardeşim o monitörde çok iyi zaten. eğer 600hz kaldıracak sistemim sınrısız param olsaydı da bu işin vakkosu olan 400 hz benq alırdım. dünyanın en iyileri evine almış bunu kullanıyorlar onlardan daha mı iyi biliyoruz. kullanmayan insan yorum yapmasın nolur benq çok başka bişey bak bende normal monitör sanıyordum değilmiş. aynı fiyat olsalardı bile ben gider 400 hz benq alırdım ki asus 1.6 kat fiyat farkı var

Geri