Neler Yeni

400 TL'ye havya önerisi

00Tarik00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Tarık Öztürk
Bütçe
400
İyi günler, 400 TL bandında bir kalem havya arıyorum, elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim, genel olarak basit devreleri lehimliyorum, 60W havya kullandım, içi yandığı için yenisini arıyorum. Mümkünse ucu iyi lehim tutan bir cihaz olursa sevinirim. Kullandığım havyanın ucu neredeyse hiç lehim tutmuyordu, sürekli olarak temizlemem gerekiyordu kazıyarak ve limon tuzu ile.

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Yiğit

ölücüadam42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Ölücüadam42
O bütçeye biraz zor hocam t12 replikaları bile 1500 2000 bandında idi en son

Ben Marxlow 926b kullanıyorum yılbaşı öncesi 800e almıştım benim cihaz bile çok kaliteli değil

Isı elementinin yanmaması ve kalemin körleşmemesi için bulabiliyorsanız ısı ayarlı veya en kötü güç ayarlı bir şey alın

00Tarik00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Tarık Öztürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O bütçeye biraz zor hocam t12 replikaları bile 1500 2000 bandında idi en son

Ben Marxlow 926b kullanıyorum yılbaşı öncesi 800e almıştım benim cihaz bile çok kaliteli değil

Isı elementinin yanmaması ve kalemin körleşmemesi için bulabiliyorsanız ısı ayarlı veya en kötü güç ayarlı bir şey alın
Hocam peki arkadaşın attığı cihazı alırsam hangi sıcaklıkta kullanmalıyım ucunun bozulmaması için ? Ya da ucunun tutmasını sağlamak için ne yapmalıyım ? Bozulan havyam beni illallah ettirmişti ucu lehim tutmadığı için.

ölücüadam42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Ölücüadam42
Hocam peki arkadaşın attığı cihazı alırsam hangi sıcaklıkta kullanmalıyım ucunun bozulmaması için ? Ya da ucunun tutmasını sağlamak için ne yapmalıyım ? Bozulan havyam beni illallah ettirmişti ucu lehim tutmadığı için.
Hocam senin kullandığın lehimin alaşımına uğraştığın parçaya bağlı örneğin ince bir kablo lehimlerken 180 derece yeterken pcb üzerine bir şey lehimleyeceğin zaman 250 derece gerekebiliyor işini görecek en düşük sıcaklığı kullan

Kullandıktan sonra ucun üstünde ince lehim tabakası bırakırsan uzun süre gider kalemin

Top Bottom