Androidde Samsung - İOSta Appledan şaşmayın bence.
Geçtiğimiz hafta Turkcell Pasajdan Turkcell Satış A.Ş. firmasından 5.499 TL'ye Samsung Galaxy A52s Beyaz renk satın aldım.
Çok memnun kaldım. Tavsiye ederim. Ben aldığımda M52 5099 TL iken A52s 5499 TL idi. 400 TL farka değer bence.
Bir seramik ekran koruyucu ve bir tank kılıfını 100 TL'ye taktırdım. Tam dolum sonrası hiç uyumadan kullandım ilk şarjı 21 saat 30 dakika dayandı. Film, video izleme ve sosyal medya kullanımı ile bu süre oldu. Bilgisayardan oynadığım için telefona oyun yüklemedim. Kasası plastik diyenlere takılma, bir telefona 5.500 TL verip koruyucu kılıf takmadan kullanacak kadar paran varsa takılabilirsin.
Kağıt üzerinde daha üstün Çin malı modeller görüp Huawei P10 Plus telefonumu ilk çıktığında almıştım.
2 yılın ardından önce yazılımla parmak izi desteğini kaldırdılar sonra ödüllü kamerası hesap makinesinden beter oldu.
A52S modelinin M52'ye göre artıları ;
1- Optik görüntü sabitleyici,
2- Çift hoparlör,
3- Suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası,
4- vücut sar değerinin düşük olması,
5- 3.5mm kulaklık jack girişi olması,
6- Bokeh derinlik amaçlı 4. arka kamerasının olması.
7- A serisinin yazılım farkı
8- Güncelleme alma açısından daha avantajlı olması (3 yıl android 4 yıl güvenlik güncellemesi alacak.)
9- Telefon kasasının a52 ile birebir aynı olması sonucu kılıf ve koruyucu çeşitliliğinin fazla olması.
M52'ye göre eksileri ;
1- Ekranda beyaz renklerin sıcak / sarı renkte görünmesi.
(Bende bir problem yok fakat rahatsız olursan gir ekran özelliklerine soğuk moda al bir tık kaydır daha beyaz oluyor.)
2- 0,2 inç daha küçük ekran olması.
3- 500 mah daha küçük batarya olması.
4- 16 gram daha ağır olması.
5- Ekranın Süper Amoled olması. (M52'de Süper Amoled Plus var.)