Neler Yeni

Çözüldü✓ 4060, 80 derece Normal mıdır sizce?

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Enes Budak
Merhabalar,
Gigabyte RTX 4060 Eagle OC 8gb, Ryzen 5600,
XPG LANDER 500 650W 80Plus Rainbow Fanlı Mid-Tower kasa kullanıyorum, ekran kartı Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda 80-81-82 dereceleri görüyor, işlemcim de 75-80 arası gidip geliyor oyunlarda (not islemcime undervolt yaptım, stok fanla kullanıyorum, undervolt yapmadan önce Forza Horizon 4'te 94'ü gördüm, bir tane soğutucu alacağım).

Sizce ısı değerleri normal mi ? 82-83 (Max) derece ekran kartı, 80 derece işlemci. OC bir model olduğu için belki normal diye düşünüyorum ama fikrinizi merak ediyorum.

Not PC'yi alalı 7 ay oldu, ekran kartına hiçbir uygulama yapmadım.

Not2: Şuan ısı ss'i vs atamıyorum, halihazırda çektiğim fotoğraf yok , ileride ekleyebilirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Talha Keyhidar
Merhabalar,
Gigabyte RTX 4060 Eagle OC 8gb, Ryzen 5600,
XPG LANDER 500 650W 80Plus Rainbow Fanlı Mid-Tower kasa kullanıyorum, ekran kartı Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda 80-81-82 dereceleri görüyor, işlemcim de 75-80 arası gidip geliyor oyunlarda (not islemcime undervolt yaptım, stok fanla kullanıyorum, undervolt yapmadan önce Forza Horizon 4'te 94'ü gördüm, bir tane soğutucu alacağım).

Sizce ısı değerleri normal mi ? 82-83 (Max) derece ekran kartı, 80 derece işlemci. OC bir model olduğu için belki normal diye düşünüyorum ama fikrinizi merak ediyorum.

Not PC'yi alalı 7 ay oldu, ekran kartına hiçbir uygulama yapmadım.

Not2: Şuan ısı ss'i vs atamıyorum, halihazırda çektiğim fotoğraf yok , ileride ekleyebilirim.
Şuradan FurMark 2'yi indirip Benchmark testi yapabilir misin ? GL değil VK kısmını seç 1 dk sürecek zaten. Daha sonra linki paylaşabilir misin ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende cyberpunk 2077 yok fakat RDR2 2K çözünürlükte, neredeyse bütün ayarlar ultrada oynuyorum ekran kartı sıcaklığı 65'i geçmiyor. Kullandığım model gigabyte rtx 4070 super windforce.
1920X1080 FurMark test sonuçları aşağıdaki gibi,

Bu ekran kartının dezavantajı fanların diğer ekran kartlarına göre daha hızlı dönmesi. Oyun içerisinde bu RPM değerleri olmuyor bu arada, 1700 RPM civarında oluyor genelde.

SuperPosition'ın 1080P extreme modunda da test edebilirsin. Ben aldığım değerleri aşağıda paylaşıyorum.

Ekler

• FurMark Testi.PNG
    FurMark Testi.PNG
    2.9 MB · Hit: 26
  • Superposition_Benchmark_v1.1_11340_1739505647.png
    Superposition_Benchmark_v1.1_11340_1739505647.png
    604.3 KB · Hit: 24
Son düzenleme:

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Enes Budak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şuradan FurMark 2'yi indirip Benchmark testi yapabilir misin ? GL değil VK kısmını seç 1 dk sürecek zaten. Daha sonra linki paylaşabilir misin ?

Bende cyberpunk 2077 yok fakat RDR2 2K çözünürlükte, neredeyse bütün ayarlar ultrada oynuyorum ekran kartı sıcaklığı 65'i geçmiyor. Kullandığım model gigabyte rtx 4070 super windforce.

Bu ekran kartının dezavantajı fanların diğer ekran kartlarına göre daha hızlı dönmesi. Oyun içerisinde bu RPM değerleri olmuyor bu arada, 1700 RPM civarında oluyor genelde.

SuperPosition'ın 1080P extreme modunda da test edebilirsin. Ben aldığım değerleri aşağıda paylaşıyorum.
Yapayım kanka birazdan, atarım, teşekkür ederim .

goygoy.x

80+
Hiçbir masaüstü bilgisayarda 80 derece normal değildir arkadaşlar.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Enes Budak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hiçbir masaüstü bilgisayarda 80 derece normal değildir arkadaşlar.
Niye öyle sence benimki kanka ? Furmark testini birazdan atacağım.
4060 çok güçlü bir kartta değil, yani ne zararı olur ?

Oriencc

80+ Bronze
Laptop olsaydı 90-92 ye kadar sıkıntı yoktu fakat bu masaüstünde rtx 4060 için 72-75 üzeri çok sıcak termal macun şart. Aynı şekilde işlemcide öyle, kullanılamaz sıcaklıkta şuan.

goygoy.x

80+
Niye öyle sence benimki kanka ? Furmark testini birazdan atacağım.
4060 çok güçlü bir kartta değil, yani ne zararı olur ?
Bakım şart. Termal macun, fan temizliği yap. Düzelmezse de geçmiş olsun aklıma başka bişey gelmiyor.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
508
İsim
Tayfun Balım
7 ayda 0 ekran kartının macunları kullanılmaz duruma gelmez.

Gigabyte eagle windforce
Msi armor ventus
Asus dual gibi modellerin soğutmaları yetersiz. Ancak yine de 4060 gibi düşük güç tüketen bir kartın 80 85 derecelere çıkması garip.

Kasanızın ön paneli mesh (delikli) yapıda değilse sistemin içine serin taze hava girmiyor bu sebeple ısınıyor olabilir.

Kasanız hava alıyorsa, ekran kartınız aldığınız ilk günden beri böyleyse yapacak bir şey yok. Sonuç kartın kalitesizliğine bağlanır.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,850
İsim
Oğuz
Normal değil. Kasa hava mı almıyor? İşlemci soğutucun ne?

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Enes Budak
Laptop olsaydı 90-92 ye kadar sıkıntı yoktu fakat bu masaüstünde rtx 4060 için 72-75 üzeri çok sıcak termal macun şart. Aynı şekilde işlemcide öyle, kullanılamaz sıcaklıkta şuan.

Kanka ben senin kadar iyi bakamadım heralde, Vk olanı seçtim, Run'a bastım 10 dakika'da bu değerler gözüktü, birdaha deneyeceim, ilk defa yapıyorum furmark, hiçbirşey bilmiyorum, ayar vs , link falanda bulamadım, nedense foruma resimde yüklenmiyor la NOLUYORRR

Ekler

• IMG_20250214_165900.jpg
    IMG_20250214_165900.jpg
    2 MB · Hit: 6
  • IMG_20250214_165818.jpg
    IMG_20250214_165818.jpg
    2.2 MB · Hit: 6
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Talha Keyhidar
Kanka ben senin kadar iyi bakamadım heralde, Vk olanı seçtim, Run'a bastım 10 dakika'da bu değerler gözüktü, birdaha deneyeceim, ilk defa yapıyorum furmark, hiçbirşey bilmiyorum, ayar vs , link falanda bulamadım, nedense foruma resimde yüklenmiyor la NOLUYORRR
Hocam RUN değil orada 1080P Benchmark testine tıklaman lazım. RUN seçeneğinin hemen altında. Bir de diğer test olan SuperPosition'u da 1080P extreme ayarında test edip sonuçları gönderirsen iyi olur.

Bu arada sonuçlar kesinlikle sorunlu 2500 RPM 76 derece çok fazla bir sıcaklık. 4000 serisi bu kadar fazla ısınmıyor normalde.

7 ayda termal macunda ya da termal pedlerde sorun çıkacağını zannetmiyorum. Garantisi devam ettiğine göre bence garantiye gönderebilirsiniz. 80 derece ekran kartına doğrudan zarar vermez fakat sıcaklıklar çok saçma bir seviyede. Bu kadar ısınması normal değil. Kasan da kötü değil, ön tarafının büyük bir kısmı ızgara şeklinde. Hava sirkülasyonunun çok kötü olmaması lazım.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Enes Budak
Hocam RUN değil orada 1080P Benchmark testine tıklaman lazım. RUN seçeneğinin hemen altında. Bir de diğer test olan SuperPosition'u da 1080P extreme ayarında test edip sonuçları gönderirsen iyi olur.

Bu arada sonuçlar kesinlikle sorunlu 2500 RPM 76 derece çok fazla bir sıcaklık. 4000 serisi bu kadar fazla ısınmıyor normalde.

7 ayda termal macunda ya da termal pedlerde sorun çıkacağını zannetmiyorum. Garantisi devam ettiğine göre bence garantiye gönderebilirsiniz. 80 derece ekran kartına doğrudan zarar vermez fakat sıcaklıklar çok saçma bir seviyede. Bu kadar ısınması normal değil. Kasan da kötü değil, ön tarafının büyük bir kısmı ızgara şeklinde. Hava sirkülasyonunun çok kötü olmaması lazım.

Ekler

• aaaasdsad.PNG
    aaaasdsad.PNG
    65.1 KB · Hit: 9
Top Bottom