Neler Yeni

Çözüldü✓ 4060'ın cuda çekirdeği neden 3060 Ti'dan çok daha az?

The Semih

80+ Gold
TDP konusunda dizginlemek için çekirdek sayısını düşürdüler, evet her daim yeni nesil mimari yapı daha üstün olucaktır zaten bu mecburi bir şey. Aynı veya daha kötü bir şeyi yeni olarak satamaz sonuçta.

Benim derdim eskilere göre artık güç artışı çok düşük, geçmişe doğru serilerin arasındaki fark ile günümüz serileri arasındaki farka bakarsan anlarsın zaten 60 serisinde anlattım.
Sıçrama konusu doğru, NVIDIA en büyük sıçramayı Pascal mimarisinde yaptı gtx 900 den 1000 e geçiş çok fazlaydı güç olarak sonra durgunlaştılar, 5000 serisininde 5060'ın 4070 ile benzer güçte olcağını düşünüyorum.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Sıçrama konusu doğru, NVIDIA en büyük sıçramayı Pascal mimarisinde yaptı gtx 900 den 1000 e geçiş çok fazlaydı güç olarak sonra durgunlaştılar, 5000 serisininde 5060'ın 4070 ile benzer güçte olcağını düşünüyorum.

Sırtlarını böyle yazılım teknolojiye vs. dayamaya devam ederler ise saf güçlerde pek artış görmeyeceğiz gibi. Bakalım nasıl gelicek, bu yıl sonu tanıtırlar muhtemel.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,668
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Sırtlarını böyle yazılım teknolojiye vs. dayamaya devam ederler ise saf güçlerde pek artış görmeyeceğiz gibi. Bakalım nasıl gelicek, bu yıl sonu tanıtırlar muhtemel.
Bize Saf güç lazım 1080Ti gibi ama yaparlarmı yapmazlar neden her sene yeni kart itelemek için 6500xt yi de 2 senedir kullanıyorum hala küfrede küfrede kullanırım bazı yerlerde halada eze eze eleştiririm boş gereksiz kart

Bthnsvc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
726
İsim
Batu
RTX 4070 Tİ

Alıntıyı görüntüle

RTX 3090

Alıntıyı görüntüle

Gördüğün gibi 3090'ın cuda çekirdekleri çok daha fazla fakat 4070 Tİ renderda ve oyun performansında daha iyi, burada sayılara bakmak yanlış, RTX 3000 serisindeki çekirdekler 2. nesil RTX 4000 serisinde 3.nesil çekirdekler kullanılıyor yani 1 çekirdek 2 kat fazla performans veriyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

RTX 3000 serisi ölü bir nesildir, TDP performansta çok kötü afalladılar RTX 4000 serisinde TDP performans çok başarılı, TDP kıyaslamasına bakın. Çekirdek mevzusunu açıkladım yukarda.
ben bunu sormuştum aslında ana soru olarak kimse cevaplamadı bi siz cevaplamışsınız teşekkür ederim
1709773743451.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

@The Semih 4060 10.500 / 4060 Ti 8 GB 14.600 / 4060 Ti 16 GB 17.700 olduğu senaryoda siz ne yapardınız merak ettim
3060 Ti 14 ay garantili her şeyi eksiksiz 7500 TL. Bu 4 seçenekten hangisi makul. 3000 TL fiyat farkına 16 GB almalı mı? veya 3060 Ti alınıp geçilmeli mi? Kafamda böyle sorular var arttıracağım para ile farklı ekipmanlarda yükseltme yapabilirim monitörüm 1080p kullanım amacı yayın ve video render

Son düzenleme:

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Bize Saf güç lazım 1080Ti gibi ama yaparlarmı yapmazlar neden her sene yeni kart itelemek için 6500xt yi de 2 senedir kullanıyorum hala küfrede küfrede kullanırım bazı yerlerde halada eze eze eleştiririm boş gereksiz kart

Normal çünkü 6500 XT ile 5500 XT arasında pek fark yok dediğim mevzuya geliyor :D. 1080 Ti bile Nvidianın istemeden yaptığı bişey sebebide rekabetti. AMD Vega 56 ve 64 gibi fantastik kartlar çıkarıp GTX 1080 ne denk hatta yer yer geçince ve HBM2 bellek ile bellek konusunda üstünlük sağlayınca Nvidia o efsaneyi yapmak zorunda kaldı tabii dozunu kaçırdılar bu yüzden 1080 Ti gibi bir efsane doğdu.

Ama AMD RX 7000 serisinde kötü bir yol izledi bence, RX 6000 de çok iyi çeşitlilik ve rekabet açısından.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
LazımDeğil
Güzel beyin fırtınası yapmışsınız
Ben rx6700xt kullanıyorum, Asus marka bir saatlik benchmark testinde 60 dereceyi geçmiyor. ihtiyacımı kat kat karşılıyor.
2022'de aldım Nvidia kartlar miningden dolayı uçmuştu başka seçeneğim yoktu.
Eski oyunlarda PC kitleniyor nadirde olsa ekran kartı resetleme işe yaramıyor rest atıyorum.Bir sene içinde 10 kere PC kitlendi ses vardı görüntü yoktu.Görev yöneticisi açılmıyordu ve bir kere mavi ekran yedim bunlar insanın canını çok sıkıyor.
1080p oyuncusuyum FPS+hikayeli oyun oynuyorum ve potansiyel olarak yayın açma ihtimalime göre Nvidia geçicem 4070 serisi bir kart almayı düşünüyorum fiyatlar biraz daha düzelse direk alıcam

Senerr

80+ Bronze
Temelde özellik aynı şey, yani Frame gen için donanımsal özellik pek gerekmiyor. Zaten çok iyi bir halde olduğunu söyleyemem şuan gözü rahatsız eden durumları var.
Ama şöyle de bir fark var şimdi adam doğru söylüyor, ben Witcher 3 oynarken mesela Dlss 3 açabiliyorum ya frame gen ile birlikte. Baya da fps artıyor ama fsr'da kullanabiliyorum ancak o zaman FG yok tabii ki. Madem donanımsal özellik gerekmiyor AMD neden hala şu oyuna resmi FG getirmedi ? Diye merak ediyorum hani bu kadar zor olamaz bence getirmek zaten dediğiniz gibi çok iyi bir halde de değil yani AMD daha iyi bir FG getirebilir belki de ? Modlar var tamam ama resmi destek ile mod tamamen farklı şeyler.

Son düzenleme:

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Ama şöyle de bir fark var şimdi adam doğru söylüyor, ben Witcher 3 oynarken mesela Dlss 3 açabiliyorum ya frame gen ile birlikte. Baya da fps artıyor ama fsr'da kullanabiliyorum ancak o zaman FG yok tabii ki.

Beleş FPS den yana lafım yok ama şimdi mevzu şu, AMD sadece yazılımsal olarak çoğu iyi yazılımcının bile yapabilceği şekilde frame gen yapılabildiğini gösterdi aslında. Hal böyle olunca Nvidia gelip sadece 4000 serime özel veriyorum bu özelliği dediğinde normal AMD veya yazılımcı birinin yaptığına göre daha kaliteli ve iyi bir şekilde frame gen sunması lazım nvidianın. Şuan o kalitede olabildiğini düşünmüyorum deneyimlediğime göre.

Senerr

80+ Bronze
Beleş FPS den yana lafım yok ama şimdi mevzu şu, AMD sadece yazılımsal olarak çoğu iyi yazılımcının bile yapabilceği şekilde frame gen yapılabildiğini gösterdi aslında. Hal böyle olunca Nvidia gelip sadece 4000 serime özel veriyorum bu özelliği dediğinde normal AMD veya yazılımcı birinin yaptığına göre daha kaliteli ve iyi bir şekilde frame gen sunması lazım nvidianın. Şuan o kalitede olabildiğini düşünmüyorum deneyimlediğime göre.
İdare eder bir performansı var bence ben o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum FG'nin ama başarılı da değil. Dediğim gibi madem yazılım ile aynı düzeyde FG yapılabiliyor oyunlara o zaman neden modlara ihtiyaç duyuyor koskoca AMD ? İstese daha iyisini yapamaz mı ? Hem böylelikle kendi şirketine müşteride çekmiş olur. Hani resmi FG desteği Witcher 3'e getirmek çok mu zor ?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
İdare eder bir performansı var bence ben o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum FG'nin ama başarılı da değil. Dediğim gibi madem yazılım ile aynı düzeyde FG yapılabiliyor oyunlara o zaman neden modlara ihtiyaç duyuyor koskoca AMD ? İstese daha iyisini yapamaz mı ? Hem böylelikle kendi şirketine müşteride çekmiş olur. Hani resmi FG desteği Witcher 3'e getirmek çok mu zor ?

AMD ye firmalar çok yanaşmıyor nvidia gibi, arka planda farklı mevzularda olabilir. Yoksa AMD frame gen özelliğini çoktan çıkardı FSR 3 ile ve bazı yeni oyunlarda resmi olarak var. Ama yayılması biraz yavaş burdada farklı mevzular olabilir arkaplanda, nvidia markaları örgütlüyor olabilir vs.

Çünkü zamanında intel AMD ye karşı yaptı bunu, bir dönem Asus AMD anakartları düz beyaz kutuda satmak zorunda kaldı intelin "mafyacılık" hallerinden dolayı.

Yoksa AMD nin FG si hazır kullanımda, üstüne bide açık kaynak kod olarak verdi AMD ki böylece millet mod yaptı çünkü AMD de kendisine firmaların Nvidia gibi yanaşmayacağını biliyor bu yüzden kullanıcılar modlasın daha hızlı yayılsın istiyor.

Senerr

80+ Bronze
Demek istediğim şu yani amacım Nvidia övmek değilde, ben 4060'lı laptopumu FG'nin ilk çıktığı zamanlar aldığım için o zamanlar AMD'den bir FG adımı gelseydi belki de laptop değil pc toplardım ama o zamanlar AMD'den ses bile çıkmıyordu şimdi de mod ile bir şeyler deniyorlar.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,273
İsim
Sinan Aba
Ekran kartının forumda sevilmemesi üzüyor insanı
4060 hazır sistemlerde 18-20k civarına alındıysa gerçekten çok iyi ama tekli alımda asla alınmamalı çünkü fiyatını hak edecek bir performansı yok

Top Bottom