Neler Yeni

Çözüldü✓ 4060'ın cuda çekirdeği neden 3060 Ti'dan çok daha az?

Senerr

80+ Bronze
Casper ve monsterları hesaba katmamıştım, bilirsiniz ben çok severim bu ikisini ondan çok görmem :D.
4060'ın düşen fiyatı en çok bu markalara yansıdı maalesef. Sonra da dolar ve enflasyon sayesinde eskiye döndü çok kısa süreliydi yani. Hatta masaüstü içinde çok kısa süreliğine 3060'ın aşağısında gördük fiyatını. Casper deli gibi satmıştır zaten G870'i forumda çok incelemeleri de olmayan bir model yani tanınan bir model olmadığı için ve clevo kasa da olmadığından linç edeni de çok yok baya sattıklarını düşünüyorum ama güzel mi ? Değil. Ha fiyatını hak eder mi ? İşte adam 26K-28K fiyata aldığı için belki sevinebilir o yönde. Bu laptop 24K fiyatı gördü hocam. :D

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
4060'ın fiyat avantajı en çok bu markalara yansıdı maalesef. Casper deli gibi satmıştır zaten G870'i forumda çok incelemeleri de olmayan bir model yani tanınan bir model olmadığı için ve clevo kasa da olmadığından linç edeni de çok yok baya sattıklarını düşünüyorum ama güzel mi ? Değil. Ha fiyatını hak eder mi ? İşte adam 26K-28K fiyata aldığı için belki sevinebilir o yönde. Bu laptop 24K fiyatı gördü hocam. :D

Fiyat avantajı bu iki markada var çünkü kaliteleri belli. Casper clevo değilde selefi başka bir taiwanlı üreticiden kasa alıyor Q lamı başlıyodu adı unuttum.

Yine çok sıkıntılı diye biliyorum G870 in şikayetçileri vardı hatırladığım, ama sen sıkıntısız kullanıosan devam.

Senerr

80+ Bronze
Fiyat avantajı bu iki markada var çünkü kaliteleri belli. Casper clevo değilde selefi başka bir taiwanlı üreticiden kasa alıyor Q lamı başlıyodu adı unuttum.

Yine çok sıkıntılı diye biliyorum G870 in şikayetçileri vardı hatırladığım, ama sen sıkıntısız kullanıosan devam.
Ben kullanıyorum ama hani 25K fiyata falan alsaydım öper başıma koyardım yalan yok. Tabii önerdiğim bir model değil. Masaüstü Gpu 4060 bile 3060'tan bir ara daha düşük fiyatları gördü ama çok kısa sürdü ülkemizde. Sebebi de malum işte. O sırada alanlar marka fark etmeksizin zaten el üstünde tutuyordur. Şu an Casper almak saçma. O zamanlar avantajlıydı o yüzden gömdüğüm bir model değil ama önermiyorum da önerdiğimi görmemişsinizdir. Hatta forumda öneren kişileri bulup uyarmıştım. Dediğim gibi adam akıllı incelemesi bile yok modelin. Clevo'dan daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim ama tongfang'in yanında fason. :D
Kısaca Nvidia 4060'ın ekmeğini yedi bence. 290 dolara alınacaksa rezalet kelimesine katılırım ama aşağısı için eh işte derdim bu global içinde bence böyle.

YouTube'de tek tük objektif incelemesi var bu arada G870'in sadece o kadar vahim.
Bu yukarıdaki video gibi objektif inceleme neredeyse yok, Tükkan abiye teşekkürler bu konuda.

Son düzenleme:

Cicikuşs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Berkay Öztürk
Yani sana kalmış bişey, saf güç olarak falanda 4000 serisi 3000 serisinin önünde elbet bide ekstra işte DLSS 3 FG desteği var 3000 de olmayan. Ama fiyat farkı için bişey diyemem.
Modcular sağ olsun o desteği de getirdi sayılırlar DLSS modu olarak

Bthnsvc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
726
İsim
Batu

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Ceasar123

80+ Silver
Belli oyunlarda evet.
dlls 3.0 modu mu getirdiler 3000 serisine
Modcular sağ olsun o desteği de getirdi sayılırlar DLSS modu olarak
Hayır DLSS 2/3 donanımsal özellik.
Birzat fiziksel olarak kartta bulunması gereken.
Mod kurularak yapılan şey FSR 3 eklenmesi, DLSS 3 adıyla.
FSR zaten yazılımsal olduğu için her kartta çalışabilen bir şey.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Hayır DLSS 2/3 donanımsal özellik.
Birzat fiziksel olarak kartta bulunması gereken.
Mod kurularak yapılan şey FSR 3 eklenmesi, DLSS 3 adıyla.
FSR zaten yazılımsal olduğu için her kartta çalışabilen bir şey.

Temelde özellik aynı şey, yani Frame gen için donanımsal özellik pek gerekmiyor. Zaten çok iyi bir halde olduğunu söyleyemem şuan gözü rahatsız eden durumları var.

Ceasar123

80+ Silver
Temelde özellik aynı şey, yani Frame gen için donanımsal özellik pek gerekmiyor. Zaten çok iyi bir halde olduğunu söyleyemem şuan gözü rahatsız eden durumları var.
Evet, ikiside görüntüyü koruyup FPS'i arttırmaya çalışıyor ama FSR'yi, DLSS adına söylemek DLSS'e haksızlık olur.
Aynı zamanda Modcuların yaptığı yazılımsal eklemeyede "Mod" demeden belirtmekte, FSR'ye haksızlık olur bana kalırsa. (AMD'nin orojinal yaptığı daha iyi olur yani direkt çıktı demek olmaz)
Zaten yavaş yavaş yayılıyor FSR 3
Frame Generation zaten direkt panelde var AFMF adıyla.

Cicikuşs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Berkay Öztürk
Aynen şu an çok iyi bir yapıda değil ama hiç yoktan eski kartların canlanmasına vesile oldu AMD bu yaptığı ile mesela ben 3000 serisinden 4000 serisine geçmedim muhtemelen 5000 serisine de geçmem artık sonraki nesilde işler değişir gibi düşünüyorum😂

ThE LoSt

80+ Gold
4060 Ti'ın 3060 Ti'dan güçsüz olması doğal bir durum mu 4060 demiyorum
4060ı cudalarını örnek göstermişsiniz bende bu yorumu yapmışım 4060ti konumuz değil 4060ti 3060ti den güçlü bir karttır.

The Semih

80+ Gold
Rtx 3060'da bile daha fazla cuda çekirdeği var 40xx serisindeki cuda yeni nesil çekirdek falan mı?
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

RTX 4070 Tİ

1709758270001.png

RTX 3090

1709758306479.png

Gördüğün gibi 3090'ın cuda çekirdekleri çok daha fazla fakat 4070 Tİ renderda ve oyun performansında daha iyi, burada sayılara bakmak yanlış, RTX 3000 serisindeki çekirdekler 2. nesil RTX 4000 serisinde 3.nesil çekirdekler kullanılıyor yani 1 çekirdek 2 kat fazla performans veriyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

DLSS olmadan yapılan testler, dediğimiz mevzuya bakınca işte olay anlaşılıyor 1060 la 2060 geçişine bak sonra 2060 dan 4060 a kadar olan geçişe bak.

Yani 3060 da zayıf kalan bir karttı benim görüşüm, 3060 ile 3060 Ti arasında korkunç bir fark vardı ve 3060 da 4060 gibi o seriye göre çok zayıf kalmış bir karttı.

Nvidia ne yapma derdinde anlamıyorum ama 3000 serisinden itibaren 60 serisini mahvetti.
RTX 3000 serisi ölü bir nesildir, TDP performansta çok kötü afalladılar RTX 4000 serisinde TDP performans çok başarılı, TDP kıyaslamasına bakın. Çekirdek mevzusunu açıkladım yukarda.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
RTX 4070 Tİ

Alıntıyı görüntüle

RTX 3090

Alıntıyı görüntüle

Gördüğün gibi 3090'ın cuda çekirdekleri çok daha fazla fakat 4070 Tİ renderda ve oyun performansında daha iyi, burada sayılara bakmak yanlış, RTX 3000 serisindeki çekirdekler 2. nesil RTX 4000 serisinde 3.nesil çekirdekler kullanılıyor yani 1 çekirdek 2 kat fazla performans veriyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

RTX 3000 serisi ölü bir nesildir, TDP performansta çok kötü afalladılar RTX 4000 serisinde TDP performans çok başarılı, TDP kıyaslamasına bakın. Çekirdek mevzusunu açıkladım yukarda.

TDP konusunda dizginlemek için çekirdek sayısını düşürdüler, evet her daim yeni nesil mimari yapı daha üstün olucaktır zaten bu mecburi bir şey. Aynı veya daha kötü bir şeyi yeni olarak satamaz sonuçta.

Benim derdim eskilere göre artık güç artışı çok düşük, geçmişe doğru serilerin arasındaki fark ile günümüz serileri arasındaki farka bakarsan anlarsın zaten 60 serisinde anlattım.

Top Bottom