Neler Yeni

Çözüldü✓ 4060'ın cuda çekirdeği neden 3060 Ti'dan çok daha az?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Sadece render değil ki yayın işindede yoklar amd tarafında o'da sorun olmaz diyorsanız direkt alıyım ciddi söylüyorum

Yayın problem evet. Yayın harici şeylerde üzmez yayın için bişey diyemem :D.
Mesaj otomatik birleştirildi:

RTX'in ilk serisi olduğu için buradan xx60 serisinin bu durumda olacağını akıl edemezdi kimse. Yani 2000 serisi çıktığında RTX teknolojisine vurgu yaptılar bana kalırsa bu bir tuzaktı. O zamanlar da çok net söylüyorum ray tracing destekleyen oyun çok azdı. Şimdi ise FG destekleyen oyunda çok yok bence. Kısacası AMD FG ile rekabet edecek duruma gelirse Nvidia bu işe odaklanırsa FG ile çok iyi işler çıkarılabileceğine inanıyorum ben.
Nvidia RTX serisine geçişin artması için halen fiyat odaklı modeller çıkardığı için ben komple RTX serisinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum durumun. GTX serisine AMD sayesinde dlss gelince Nvidia bütçe dostu kartlara yöneldi bayağı.
Ben bu durumun bu FG gibi teknolojilerin tam anlamıyla normalleşene ve RTX teknolojisinin çoğu oyuna yaygınlaşmasına kadar bu durumun devam edeceğini düşünüyorum.

Nvidia bence pek yönelmedi zira bütün serilerinin fiyat artışı oldu, şimdide piyasada sistemlerin ekran kartlarının %70-80 ni Nvidia yani pazar payı ciddi seviyede onda, bide üstüne en değerli şirket oldular oh mis.

Apple ı geçti ve ilerde ondan beter bir fiyatlandırması olabilir, umudum AMD nin bastırması. AMD de en son üst seviyeye yani RTX xx80 Ti - xx90 ve Ti modellerine rakip çıkarmaya uğraşmicam giriş - orta segment odaklanıcam dedi.

Bu bizim için iyi üst seviye sistem toplayanlara kötü haber ama zaten onlara koymaz :D.

Tek umudum AMD nin rekabeti kızıştırması ancak o zaman Nvidia bişeyler yapıyor.

Senerr

80+ Bronze
Nvidia bence pek yönelmedi zira bütün serilerinin fiyat artışı oldu, şimdide piyasada sistemlerin ekran kartlarının %70-80 ni Nvidia yani pazar payı ciddi seviyede onda, bide üstüne en değerli şirket oldular oh mis.

Apple ı geçti ve ilerde ondan beter bir fiyatlandırması olabilir, umudum AMD nin bastırması. AMD de en son üst seviyeye yani RTX xx80 Ti - xx90 ve Ti modellerine rakip çıkarmaya uğraşmicam giriş - orta segment odaklanıcam dedi.

Bu bizim için iyi üst seviye sistem toplayanlara kötü haber ama zaten onlara koymaz :D.

Tek umudum AMD nin rekabeti kızıştırması ancak o zaman Nvidia bişeyler yapıyor.
Nvidia'nın 60 serisinde ben uygun fiyat politikasını güttüğünü düşünüyorum. Çıkış fiyatı tam bir rezaletti ama düşürüldü sonuçta 250 dolara kadar gerilediği söylendi. Normalde xx50 serisi de laptoplara özelken Nvidia hala 3050 çıkarıp en son vram yükselterek piyasada satma derdindeydi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence Nvidia eskiden beridir ekran kartlarının Apple'sıydı bence artık daha da öyle olur. AMD'nin politikası da tabii bu serileri etkileyecektir.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Nvidia'nın 60 serisinde ben uygun fiyat politikasını güttüğünü düşünüyorum. Çıkış fiyatı tam bir rezaletti ama düşürüldü sonuçta 250 dolara kadar gerilediği söylendi. Normalde xx50 serisi de laptoplara özelken Nvidia hala 3050 çıkarıp en son vram yükselterek piyasada satma derdindeydi.

3050 rezalet bir kart ama fiyat ve performans oranına göre yinede. Burda rakibine göre bakmak lazım ve rakibine göre fiyat performans oranı yeterli değil hala.

Bthnsvc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
726
İsim
Batu
3050 rezalet bir kart ama fiyat ve performans oranına göre yinede. Burda rakibine göre bakmak lazım ve rakibine göre fiyat performans oranı yeterli değil hala.
Sende 4060 var memnun musun karttan banada alalım 😅 😅

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Sende 4060 var memnun musun karttan banada alalım 😅 😅

OC performansı çok güzel o yüzden aramız iyi şuan :D.

Frame generation konusunda bişey daha keşfettim o göze batmaları motion blur kapatarak baya azaltıyorsunuz. Motion blur frame generationı baya bozuyor görselde.

Bthnsvc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
726
İsim
Batu
OC performansı çok güzel o yüzden aramız iyi şuan :D.

Frame generation konusunda bişey daha keşfettim o göze batmaları motion blur kapatarak baya azaltıyorsunuz. Motion blur frame generationı baya bozuyor görselde.
Valla iç sesim diyor ki ne anlatıyosun booolum çek 4060 düz otur yerine 😅

Saturn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
770
İsim
Satürn
Ekran kartının forumda sevilmemesi üzüyor insanı

Ceasar123

80+ Silver
Günümüzde standart 144hz, 165hz
Şuan RTX 4060 bile RTX 2080 Saf kas gücünü veriyor.
Rekabetçi oyunlarda saf kas önemlidir çünkü DLSS, F.G vs. gibi teknolojiler açıp gecikme yaratmak istemezsin.
Günümüzde RTX 3060 Pubg, Cs2, Valo gibi oyunlarda bile gayet yeterli performans veriyor 144hz, 165hz monitörlerde.
O yüzden NVİDİA saf kas olayını salıp, sadece bu DLSS, F.G muhabbeti ile FPS'i yükseltip geçmeyi düşünüyor bana kalırsa.
Hikayeli oyunlarda o şekil fark atmaya çalışıyor, saf kas olarak zaten yeterli standart kullanıcı için.

Bu rahatlık tabii ki AMD'nin geride kalmasından kaynaklanıyor. AMD rekabeti arttırıp daha iyisini sunsa tabii ki NVİDİA'da davranıp daha güçlüsünü yapçak.
NVİDİA RTX 4090 ile yapabileceği potansiyeli, diğer modeller ilede rahatlığı yüzünden sunduğu modeller bana kalırsa.
4090 rakibi yok şuan, 4090 ile 4080 arasıda çok açık mesela. Direkt rakipsiz olsun diye çıkmış gibi. Her alanda en üstü.

Son düzenleme:

Senerr

80+ Bronze
Nvidia'nın 3050 gibi bir kartı hala satmaya çalışması bana uygun fiyata yöneldiğini düşündürttü hocam sizde demişsiniz AMD'de oraya yöneldi diye. Kısaca saf güç düşse de bence Nvidia marka altında kartlarını korudu ve 250-260 dolardan 4060 almak gerçekten iyidir. Bütçe dostu diye düşünüyorum ben. 60 serileri de ileride olsun veya normalde olsun böyle fiyatlandırmaya sahip olmayacaktır diye düşünüyorum. 4060'ın eleştirisinin sebebi 290 dolar fiyatlandırmaydı şu an 250 dolardan alan biri için rezalet bir kart olduğunu düşünmemekteyim zira 3060 daha pahalı yer yer. Fiyatı kazık geldiyse gömene hak veririm ama laptopta kullanan ve sevmeyenlere 4080 almaktan başka çaresi olmadığı için hak veremem özellikle de laptop pazarında çünkü 4070 mobile ile 4060 mobile arasında aşırı fark yok.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Günümüzde standart 144hz, 165hz
Şuan RTX 4060 bile RTX 2080Tİ Saf kas gücünü veriyor.
Rekabetçi oyunlarda saf kas önemlidir çünkü DLSS, F.G vs. gibi teknolojiler açıp gecikme yaratmak istemezsin.
Günümüzde RTX 3060 PUBG, Cs2, Valo gibi oyunlarda bile gayet yeterli performans veriyor 144hz, 165hz monitörlerde.
O yüzden NVİDİA saf kas olayını salıp, sadece bu DLSS, F.G muhabbeti ile FPS'i yükseltip geçmeyi düşünüyor bana kalırsa.
Hikayeli oyunlarda o şekil fark atmaya çalışıyor, saf kas olarak zaten yeterli standart kullanıcı için.

Bu rahatlık tabii ki AMD'nin geride kalmasından kaynaklanıyor. AMD rekabeti arttırıp daha iyisini sunsa tabii ki NVİDİA'da davranıp daha güçlüsünü yapçak.
NVİDİA RTX 4090 ile yapabileceği potansiyeli, diğer modeller ilede rahatlığı yüzünden sunduğu modeller bana kalırsa.
4090 rakibi yok şuan, 4090 ile 4080 arasıda çok açık mesela. Direkt rakipsiz olsun diye çıkmış gibi. Her alanda en üstü.

2080 kas gücü veriyor 2080 Ti değil. 2080 Ti ile normal 2080 arasında dağlar var.

Bthnsvc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
726
İsim
Batu
Nvidia'nın 3050 gibi bir kartı hala satmaya çalışması bana uygun fiyata yöneldiğini düşündürttü hocam sizde demişsiniz AMD'de oraya yöneldi diye. Kısaca saf güç düşse de Nvidia markası kartlarını korudu ve 250 dolardan 4060 almak iyidir. Bütçe dostu diye düşünüyorum ben. 60 serileri normalde böyle fiyatlandırmaya sahip olmayacaktır diye düşünüyorum. 4060'ın eleştirisinin sebebi 290 dolar fiyatlandırmaydı şu an 250 dolardan alan biri için rezalet bir kart olduğunu düşünmemekteyim zira 3060 daha pahalı yer yer.
250 dolar yurtdışı fiyatı bize 350 dolar 4060 düz :D

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Nvidia'nın 3050 gibi bir kartı hala satmaya çalışması bana uygun fiyata yöneldiğini düşündürttü hocam sizde demişsiniz AMD'de oraya yöneldi diye. Kısaca saf güç düşse de Nvidia markası kartlarını korudu ve 250 dolardan 4060 almak iyidir. Bütçe dostu diye düşünüyorum ben. 60 serileri normalde böyle fiyatlandırmaya sahip olmayacaktır diye düşünüyorum. 4060'ın eleştirisinin sebebi 290 dolar fiyatlandırmaydı şu an 250 dolardan alan biri için rezalet bir kart olduğunu düşünmemekteyim zira 3060 daha pahalı yer yer.

Şimdi uygun fiyata yönelmek iyi güzel ama 3050 gibi bir kart şimdide 6GB versiyonu geldi güncel yani bak, 2024 yılında bir kart çıkardığı için bunu güncel olarak saymak zorundayız. Ve bu kart GTX 1660 Super performansı veriyor. Fiyatıda o kadar iyi değil, yani bu fiyata gidip 1660 super performansını bu zamanda almak iyi bir şey değil bu fiyat performans değil.

Bana göre fiyat performansın kralı RX 6600. Nvidia hala bu seviyede fiyat performansa sahip değil.

Top Bottom