Neler Yeni

Çözüldü✓ 4060'ın cuda çekirdeği neden 3060 Ti'dan çok daha az?

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
İyi bir kart olmadığını bilerek almıştım. Nvidia kadar kullancısına değer vermeyen, üşengeç bir firma yok. Sonraki nesilde muhtemelen 5070'e falan geçeceğim. Yaza doğru 4060 Super çıkarsa onla takas ederim, en azından 12 GB VRAM koyarlar ona.

Senerr

80+ Bronze
Şimdi uygun fiyata yönelmek iyi güzel ama 3050 gibi bir kart şimdide 6GB versiyonu geldi güncel yani bak, 2024 yılında bir kart çıkardığı için bunu güncel olarak saymak zorundayız. Ve bu kart GTX 1660 Super performansı veriyor. Fiyatıda o kadar iyi değil, yani bu fiyata gidip 1660 super performansını bu zamanda almak iyi bir şey değil bu fiyat performans değil.

Bana göre fiyat performansın kralı RX 6600. Nvidia hala bu seviyede fiyat performansa sahip değil.
Ben 4060 için konuşuyorum, 3050 örneğini sadece Nvidia'nın uygun fiyat politikasını kanıtlamak için kullandım. Ben 4060'ı uygun fiyattan alan taraftayım hemde laptop kullanıcısı olarak. Tamda Nvidia 4060 linci yedi ve fiyatları gerçekten yumuşadı bende bunu hissettim yani 4060'ı fiyatından alan için rezaletlik bir durum olduğunu düşünmüyorum lakin RTX serisinin dediğim gibi 60 serisine downgrade yapması üzdü.

Bthnsvc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
726
İsim
Batu
Ben 4060 için konuşuyorum, 3050 örneğini sadece Nvidia'nın uygun fiyat politikasını kanıtlamak için kullandım. Ben 4060'ı uygun fiyattan alan taraftayım hemde laptop kullanıcısı olarak. Tamda Nvidia 4060 linci yedi ve fiyatları gerçekten yumuşadı bende bunu hissettim yani 4060'ı fiyatından alan için rezaletlik bir durum olduğunu düşünmüyorum lakin RTX serisinin dediğim gibi 60 serisine downgrade yapması üzdü.
4060'ı ne kadardan aldınız hocam ve ne zaman ben son 3 haftadır takip ediyorum fiyatları şu an 11 bin bandında

Senerr

80+ Bronze
Bana göre fiyat performansın kralı RX 6600. Nvidia hala bu seviyede fiyat performansa sahip değil.
İşte bu düşünce de tartışılır, AMD'de masum bir firma değil. Yıllardır 500 serisine driver verirken Nvidia gtx serisine destek vermeyi kesti. Tamam kartlarına uzun süre destek vermesi iyi bir şey ama 500 serisi ve 400 serisi varken 7000 serisi ile aynı anda update alması bana hiç sağlıklı gelmemişti kullanırken. Her ne kadar çözüldü denirse watman hatası çok meşhurdur Nvidia'da da var yok değil ama Watman çok daha kötüdür.
Mesaj otomatik birleştirildi:

4060'ı ne kadardan aldınız hocam ve ne zaman ben son 3 haftadır takip ediyorum fiyatları şu an 11 bin bandında
Parça olarak almadım maalesef ama bütçeme göre sadece 3060 mobile varken 4060 mobile almış oldum öyle diyeyim. Bir ara 9800TL gibi fiyatlar gördük sanırım 4060 için. 3060 bile 10K fiyatlandırmadayken Nvidia açık açık ilk defa üst seri kartını eski seriden ucuza verdi. Ülkemizdeki dolara ve enflasyona rağmen gördüm ben bunu. :kekw:

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Bizim ülkeyi geç zaten bizim ülkede uygun fiyata aldığın bişey yok :D. Globale görede 4060 yine çok uygun kalmıyor rakibi AMD nin fiyat performans kartlarına göre.

Ki sadece bir iki kartla olcak iş değil bu, mesela AMD 7700XT yi piyasaya sürdü. Manyak fiyat performans bir kart yani. Ben daha Nvidida xx70 serisinde böyle iddialı bir fiyat performans mevzusu görmedim.

Super serileri ile aynı fiyata iyi performans falan getirdik ayağına kıstığı ekran kartlarını olması gereken güçte çıkarttı o çokta takdir ediceğim bir durum değil.

Ceasar123

80+ Silver
RTX 4070 ve üzeri konuşulduğunda gider NVİDİA alırsın.
Ama RTX 4070 den aşağı düşeceksen onun yerine AMD alırsın.
Mesela RTX 4060'a vereceğim para yerine 6700xt alırım, RTX 4060Tİ alacağıma RX 7700XT alırım.
Ama RTX 4070 ve üzeri her zaman NVİDİA.
En azından AMD bi standarta oturttu bu 6000, 7000 serisi ile.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Pardon, evet normal 2080 gücü veriyor.
Ama ben yinede yazdıklarımda değişen bişey görmüyorum :)
İfadem aynıdır.

Günümüzde verdiği performansda değiliz biz, önceki yazımda attığım karşılaştırmalı videoda anlarsın. Artık önceki seriye göre güç artışı çok düşük.

İleriye dönük düşükmek lazım zamanında GTX 900- GTX 1000 serisi alanlar o kartı 6-7 yıl rahat kullandı daha yeni yeni ölüyorlar. Ama bu 3060 4060 ilerde bide bu rezil optimizasyonlarla 2-3 yıl gidicekmi şüpheli.

Temelde kapitalizmin coşması diyebiliriz, dahada tüketimi arttırdılar ama can sıkıcı.

AMD keşke 3000 serisine karşı zengin çeşitli 6000 serisini sunduğu gibi 7000 serisinide sunsaydı. Eminim daha rekabetçi olurdu. Ama işte AMD ninde derdi bu stabil götüremiyor rekabeti, biraz daha işlemciye odaklandı.

Senerr

80+ Bronze
Bizim ülkeyi geç zaten bizim ülkede uygun fiyata aldığın bişey yok :D. Globale görede 4060 yine çok uygun kalmıyor rakibi AMD nin fiyat performans kartlarına göre.

Ki sadece bir iki kartla olcak iş değil bu, mesela AMD 7700XT yi piyasaya sürdü. Manyak fiyat performans bir kart yani. Ben daha Nvidida xx70 serisinde böyle iddialı bir fiyat performans mevzusu görmedim.

Super serileri ile aynı fiyata iyi performans falan getirdik ayağına kıstığı ekran kartlarını olması gereken güçte çıkarttı o çokta takdir ediceğim bir durum değil.
Hocam ben AMD ve Nvidia rekabeti iyi bir şey olduğundan AMD nefretine sahip olmama rağmen tarafsız kalmayı tercih eden biriyim. Ona rağmen söylemeyebilirim ki iki tarafında bir yerlerde tek el olması işimize gelmiyor. Yani global fiyatlandırmayı zaten takip etmedim sadece yabancı kanal incelemelerinden söyledim. 290 dolardan 250 dolara indiği dönemlerde satın aldım ben laptopu globalde de yankı uyandıran bir düşüştü bu ama ülkede ben hissetsemde görüyorum ki siz hissedememişsiniz o düşüşü. Bizim ülkede aile ekonomi standardı diye bir şey yok o yüzden bizim ülke açısından uygun demedim. Böyle cevap vereceğinizi biliyordum bunun içinde çıktığında" 1 asgari ücret kadardı" maalesef diye eklemiştim yorumuma. 7700XT örneğine ise dediğim gibi dengi 4060 olmadığı için konuşmak istemiyorum konuyu çok uzatır.

Ceasar123

80+ Silver
Günümüzde verdiği performansda değiliz biz, önceki yazımda attığım karşılaştırmalı videoda anlarsın. Artık önceki seriye göre güç artışı çok düşük.

İleriye dönük düşükmek lazım zamanında GTX 900- GTX 1000 serisi alanlar o kartı 6-7 yıl rahat kullandı daha yeni yeni ölüyorlar. Ama bu 3060 4060 ilerde bide bu rezil optimizasyonlarla 2-3 yıl gidicekmi şüpheli.

Temelde kapitalizmin coşması diyebiliriz, dahada tüketimi arttırdılar ama can sıkıcı.

AMD keşke 3000 serisine karşı zengin çeşitli 6000 serisini sunduğu gibi 7000 serisinide sunsaydı. Eminim daha rekabetçi olurdu. Ama işte AMD ninde derdi bu stabil götüremiyor rekabeti, biraz daha işlemciye odaklandı.
Hocam anladım onu, bana tekrar aynı metini yazdırmayın.
Bende diyorum ki AMD'nin geride kalması nedeni ile rekabet olmadığı için performans artmıyor. Rekabet olmadığı yerde adam niye arttırsın performansı boşuna.
Kaldı ki bunu böyle yaptıklarında almayacak adamda yok diyemeyiz.
4060 alan adam işin sonunda üzülmez asla.
Nvidia zaten gelişmiş bir firma. Milletin AMD'yi eleştirmesi gerekiyor.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Hocam ben AMD ve Nvidia rekabeti iyi bir şey olduğundan AMD nefretine sahip olmama rağmen tarafsız kalmayı tercih eden biriyim. Ona rağmen söylemeyebilirim ki iki tarafında bir yerlerde tek el olması işimize gelmiyor. Yani global fiyatlandırmayı zaten takip etmedim sadece yabancı kanal incelemelerinden söyledim. 290 dolardan 250 dolara indiği dönemlerde satın aldım ben laptopu globalde de yankı uyandıran bir düşüştü bu ama ülkede ben hissetsemde görüyorum ki siz hissedememişsiniz o düşüşü. Bizim ülkede aile ekonomi standardı diye bir şey yok o yüzden bizim ülke açısından uygun demedim. Böyle cevap vereceğinizi biliyordum bunun içinde çıktığında" 1 asgari ücret kadardı" maalesef diye eklemiştim yorumuma. 7700XT örneğine ise dediğim gibi dengi 4060 olmadığı için konuşmak istemiyorum konuyu çok uzatır.

Ben aldığımda 32K dı en ucuz 4060 laptop :D.

Senerr

80+ Bronze
RTX 4070 ve üzeri konuşulduğunda gider NVİDİA alırsın.
Ama RTX 4070 den aşağı düşeceksen onun yerine AMD alırsın.
Mesela RTX 4060'a vereceğim para yerine 6700xt alırım, RTX 4060Tİ alacağıma RX 7700XT alırım.
Ama RTX 4070 ve üzeri her zaman NVİDİA.
En azından AMD bi standarta oturttu bu 6000, 7000 serisi ile.
Öyle bir şey mümkün değil bu arada. Sadece forumlarda böyle görünüyor. Bilinçli tüketici olduğundan hangi model daha iyi biliyorsunuz F/P olarak sadece durum bu. Tercihe gelince Türk halkı yine Nvidia alır bunun için anımı anlatmama izin verin. :)
Daha dün deli gibi oyun oynayan bir arkadaşım ile istemeden ekran kartı muhabbeti açtık yeni serilerde AMD iyileştirmeler yapmasına rağmen hayatımda kendisi kadar AMD tarafına kan kusan bir kişi görmedim. Resmen fason marka muamelesi var. Bunun sebebi de sadece kendisinin bilmezliği değil tabii ki AMD'nin eski kartlarının ne kadar rezil olduğunu biliyoruz. Bir kere kara leke olursa o üstünüzden çıkmıyor.

Klasik " Ya tüp kuyruğu vardı !" muhabbeti.

Ben aldığımda 32K dı en ucuz 4060 laptop :D.
Ben aldığımda internette 28K fiyatlandırmaları gördüm Casper'dı ama 30K altına ilk defa görmüştüm tamda ben alırken denk gelmişti, hemde 1 tb ssd 16 gb ram olması lazım. Global markalar ile bile 32K fiyatlandırma görüyorduk 16 gb ram ve 1 tb ssd ile şimdi yok öyle bir şey.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Öyle bir şey mümkün değil bu arada. Sadece forumlarda böyle görünüyor. Bilinçli tüketici olduğundan hangi model daha iyi biliyorsunuz F/P olarak sadece durum bu. Tercihe gelince Türk halkı yine Nvidia alır bunun için anımı anlatmama izin verin. :)
Daha dün deli gibi oyun oynayan bir arkadaşım ile istemeden ekran kartı muhabbeti açtık yeni serilerde AMD iyileştirmeler yapmasına rağmen hayatımda kendisi kadar AMD tarafına kan kusan bir kişi görmedim. Resmen fason marka muamelesi var. Bunun sebebi de sadece kendisinin bilmezliği değil tabii ki AMD'nin eski kartlarının ne kadar rezil olduğunu biliyoruz. Bir kere kara leke olursa o üstünüzden çıkmıyor.

Klasik " Ya tüp kuyruğu vardı !" muhabbeti.

Ben aldığımda internette 28K fiyatlandırmaları gördüm Casper'dı ama 30K altına ilk defa görmüştüm tamda ben alırken denk gelmişti.

Casper ve monsterları hesaba katmamıştım, bilirsiniz ben çok severim bu ikisini ondan çok görmem :D.

Top Bottom