Neler Yeni

Çözüldü✓ 4060'ın cuda çekirdeği neden 3060 Ti'dan çok daha az?

AMD ye firmalar çok yanaşmıyor nvidia gibi, arka planda farklı mevzularda olabilir. Yoksa AMD frame gen özelliğini çoktan çıkardı FSR 3 ile ve bazı yeni oyunlarda resmi olarak var. Ama yayılması biraz yavaş burdada farklı mevzular olabilir arkaplanda, nvidia markaları örgütlüyor olabilir vs.

Çünkü zamanında intel AMD ye karşı yaptı bunu, bir dönem Asus AMD anakartları düz beyaz kutuda satmak zorunda kaldı intelin "mafyacılık" hallerinden dolayı.

Yoksa AMD nin FG si hazır kullanımda, üstüne bide açık kaynak kod olarak verdi AMD ki böylece millet mod yaptı çünkü AMD de kendisine firmaların Nvidia gibi yanaşmayacağını biliyor bu yüzden kullanıcılar modlasın daha hızlı yayılsın istiyor.
Peki AMD'nin FG'si nasıl çalışıyor ? O da önemli. Sadece YouTube testlerinden görmek yeterli olmayabiliyor. Kullanıcı yorumunu merak ederim açıkçası. FG bizde mesela flickering yapabiliyor nadiren ve bir tık yapaylık hissiyatı oluyor ama idare eder dediğim gibi.

Peki AMD'nin FG'si nasıl çalışıyor ? O da önemli. Sadece YouTube testlerinden görmek yeterli olmayabiliyor. Kullanıcı yorumunu merak ederim açıkçası. FG bizde mesela flickering yapabiliyor nadiren ve bir tık yapaylık hissiyatı oluyor ama idare eder dediğim gibi.

Şimdi burda benim çok bir beklentim yok açıkcası neden çünkü AMD bunu nerdeyse bütün kartların destekliyeceği şekilde yaptı yani nvidia gibi sadece 4000 serisine demedi, bundan dolayı FPS i dümdüz arttırsın yeter, ki yapıyorda. Resmi olarak FSR 3 ilk çıktığı oyunlarda yayınlanan testlerde AMD gidipte RTX 2000 ve RX 5700 ile üstü kartlar sadece FSR 3 FG desteklicek demesine rağmen yine krallığını yaptı ve resmi FSR 3 desteği verdiği oyunda bile GTX 1000 ile RX 500 serisi FSR 3 fg açabildi:

Konuda bahsettim detayları ile. Bu yüzden ben AMD nin ne kadar kaliteli çıkardığına takılmadım, ve incelediğimde hani çok yapaylık vs. var diyebilirler ama bende şuan CP 2077 de biraz yapaylık seziyorum doğruya doğru açıyorum 4060 la fg i yapaylık var. Benim beklentim burda Nvidianın bize hissettirmicek şekilde daha kaliteli FG sunması yoksa AMD den bir farkı kalmıyor onun verdiği FG ve AMD de bütün kartlara sundu resmen. O zaman burda üçkağıtçı nvidia oluyor.

Şimdi burda benim çok bir beklentim yok açıkcası neden çünkü AMD bunu nerdeyse bütün kartların destekliyeceği şekilde yaptı yani nvidia gibi sadece 4000 serisine demedi, bundan dolayı FPS i dümdüz arttırsın yeter, ki yapıyorda. Resmi olarak FSR 3 ilk çıktığı oyunlarda yayınlanan testlerde AMD gidipte RTX 2000 ve RX 5700 ile üstü kartlar sadece FSR 3 FG desteklicek demesine rağmen yine krallığını yaptı ve resmi FSR 3 desteği verdiği oyunda bile GTX 1000 ile RX 500 serisi FSR 3 fg açabildi:

Konuda bahsettim detayları ile. Bu yüzden ben AMD nin ne kadar kaliteli çıkardığına takılmadım, ve incelediğimde hani çok yapaylık vs. var diyebilirler ama bende şuan CP 2077 de biraz yapaylık seziyorum doğruya doğru açıyorum 4060 la fg i yapaylık var. Benim beklentim burda Nvidianın bize hissettirmicek şekilde daha kaliteli FG sunması yoksa AMD den bir farkı kalmıyor onun verdiği FG ve AMD de bütün kartlara sundu resmen. O zaman burda üçkağıtçı nvidia oluyor.
Bence de FG madem donanımsal yaptın neden kalitesi bu durumda ? Diye insan soruyor. Bu durumda kurtarıcı Dlss 3.5 + FG olabilir diye düşünüyorum ama daha yaygınlaşmadı.
500 serisine FG çalışması şaşırttı beni. :D
Elimde 550 vardı çünkü.

Bence de FG madem donanımsal yaptın neden kalitesi bu durumda ? Diye insan soruyor. Bu durumda kurtarıcı Dlss 3.5 + FG olabilir diye düşünüyorum ama daha yaygınlaşmadı.

Yani o kadar gittik 4000 serisi aldık artık bi kıyak yapsın nvidia :D. Yoksa benim rtx 2060 ile açıp aynı kalitede takılıcaksam niye buna geçtim ben :D.

Yani o kadar gittik 4000 serisi aldık artık bi kıyak yapsın nvidia :D. Yoksa benim rtx 2060 ile açıp aynı kalitede takılıcaksam niye buna geçtim ben :D.
Ben sadece Watman hatası almadığıma ve laptoptaki verimliliğine hayran kaldım 550'den sonra. Dlss ve FG asla açmayacağım ve kullanmayacağım bir teknolojiyken modla uğraşmadan 1 tık ile açmamdan dolayı onu da denemiş oldum ve keşke denemez olaydım. :)
O fps değerleri bağımlılık yapıyor o yapaylığa rağmen kapatamıyorum. Ve resmi FG'ye rağmen bir tık sıkıntılı teknoloji, fsr FG modu daha iyiyse onu denemekte de fayda var. Arada FG çıldırıyor 1000 fps alıp ekranı donduruyor falan. :kekw:
Çok nadirde olsa flickering yedim. Ve yırtılmalar görüyorum arada. Ama hayal etsene Witcher 3 Ultra grafiklerdesin rtx açık FG açınca 100 fpse kadar fps alabiliyorsun kapalıyken 40 ile 50 arası falan böyle.

Son düzenleme:
Ben sadece Watman hatası almadığıma ve laptoptaki verimliliğine hayran kaldım 550'den sonra. Dlss ve FG asla açmayacağım ve kullanmayacağım bir teknolojiyken modla uğraşmadan 1 tık ile açmamdan dolayı onu da denemiş oldum ve keşke denemez olaydım. :)
O fps değerleri bağımlılık yapıyor o yapaylığa rağmen kapatamıyorum. Ve resmi FG'ye rağmen bir tık sıkıntılı teknoloji, fsr FG modu daha iyiyse onu denemekte de fayda var. Arada FG çıldırıyor 1000 fps alıp ekranı donduruyor falan. :kekw:
Çok nadirde olsa flickering yedim. Ve yırtılmalar görüyorum arada.

FSR FG modu daha iyi değil hemen hemen aynı veya dlss fg den bi tık aşağıda.

Nvidia'nın kıyağı bence bize Dlss 4 olmalı. Gelişmiş FG falan yani. :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dlss 3 daha adam akıllı yaygınlaşmadan dlss 4 çıkarır mı acaba Nvidia ? Dlss 3.5 gibi. Ama FG'nin gelişmesine bence ihtiyaç var. Bana nedense bazı oyunlarda 40 50 fps almak yetmiyor illa 60 üstüne görünce akıcılık hissediyorum. Dlss kesinlikle kullanılıyor yani ve dlss çok güzel çalışıyor. Bence iki markanın farkı dlss ile fsr'dan kaynaklanıyor. Dlss bence çok daha iyi çünkü ben fsr 2 kullandım kalitede bile bozulma hissediyordum dlss kalitede ise daha kaliteli bir görüntü oluyor neredeyse. AMD fsr 3 umarım daha da yaygınlaşır. Fsr 3 kullanmadım bence o da güzeldir.

Ben mod ile FG teknolojisine karşı bir insanım kendi açımdan gerekçesi ise her oyunda çalışan FG ve dlss aynı performansa ve görüntüye sahip olmuyor bence şu ana kadar dlss destekleyen 2 3 oyun oynadım her dlss açtığımda bazıları daha farklı ayarları da değiştirirken kimi de bazı ayarları kitledi vs. yani bu teknolojiyi mod ile kullanmak her oyun için farklı şeylere yol açabilir. AMD'den beklentim fsr 3'ü yaygınlaştırıp resmi FG desteği ve Nvidia rekabeti için güzel bir FG. Eğer AMD FG teknolojisini yaygınlaştırmaz ise mod ile bırakırsa rekabet ortamı oluşmaz.

Son düzenleme:
Nvidia'nın kıyağı bence bize Dlss 4 olmalı. Gelişmiş FG falan yani. :D

Dlss 3 daha adam akıllı yaygınlaşmadan dlss 4 çıkarır mı acaba Nvidia ? Dlss 3.5 gibi. Ama FG'nin gelişmesine bence ihtiyaç var. Bana nedense bazı oyunlarda 40 50 fps almak yetmiyor illa 60 üstüne görünce akıcılık hissediyorum. Dlss kesinlikle kullanılıyor yani ve dlss çok güzel çalışıyor. Bence iki markanın farkı dlss ile fsr'dan kaynaklanıyor. Dlss bence çok daha iyi çünkü ben fsr 2 kullandım kalitede bile bozulma hissediyordum dlss kalitede ise daha kaliteli bir görüntü oluyor neredeyse. AMD fsr 3 umarım daha da yaygınlaşır. Fsr 3 kullanmadım bence o da güzeldir.

Ben mod ile FG teknolojisine karşı bir insanın kendi açımdan gerekçesi ise her oyunda çalışan FG ve dlss aynı performansa ve görüntüye sahip olmuyor bence şu ana kadar dlss destekleyen 2 3 oyun oynadım her dlss açtığımda bazıları daha farklı ayarları da değiştirirken kimi de bazı ayarları kitledi vs. yani bu teknolojiyi mod ile kullanmak her oyun için farklı şeylere yol açabilir.

DLSS 1 den 2 ye geçiş gibi güncelleme atarlar direk öyle bir durumda tahminimce.

DLSS 1 den 2 ye geçiş gibi güncelleme atarlar direk öyle bir durumda tahminimce.
Herkes farkındaysanız AMD'nin FG teknolojisi sayesinde oyunların modlanmasını ve Nvidia 3000 serisi ile çalışmasını konuşuyor ama FSR 3 ve FG resmi desteği konuşulmuyor. Bu kötü bir şey.

beyler şimdi 4060 alınmaz mı
ben sadece oyun için alacağım.

ben bunu sormuştum aslında ana soru olarak kimse cevaplamadı bi siz cevaplamışsınız teşekkür ederim
Alıntıyı görüntüle

@The Semih 4060 10.500 / 4060 Ti 8 GB 14.600 / 4060 Ti 16 GB 17.700 olduğu senaryoda siz ne yapardınız merak ettim
3060 Ti 14 ay garantili her şeyi eksiksiz 7500 TL. Bu 4 seçenekten hangisi makul. 3000 TL fiyat farkına 16 GB almalı mı? veya 3060 Ti alınıp geçilmeli mi? Kafamda böyle sorular var arttıracağım para ile farklı ekipmanlarda yükseltme yapabilirim monitörüm 1080p kullanım amacı yayın ve video render
RTX 4060 Ti 8GB modelini öneririm, video render perfomansında 4000 serisi çok daha iyi, çekirdek konusunda açıklamamı yaptım, örnek rtx 3060 ile 4060 aynı çekirdek olsaydı bile 4060 daha performanslı olurdu çünkü mimari farklı çekirdekler yeni nesil.

Bu saatten sonra 3000 serisi almayın bütçeniz varsa, 4000 serisinde yazılım avantajlarıda çok fazla, DLSS 3 ve 3.5 felan, ben olsam 4060 Tİ 8GB alır kalan parayla ekipman alırdım.

RTX 4060 Ti 8GB modelini öneririm, video render perfomansında 4000 serisi çok daha iyi, çekirdek konusunda açıklamamı yaptım, örnek rtx 3060 ile 4060 aynı çekirdek olsaydı bile 4060 daha performanslı olurdu çünkü mimari farklı çekirdekler yeni nesil.

Bu saatten sonra 3000 serisi almayın bütçeniz varsa, 4000 serisinde yazılım avantajlarıda çok fazla, DLSS 3 ve 3.5 felan, ben olsam 4060 Tİ 8GB alır kalan parayla ekipman alırdım.
Teşekkür ederim aklımdaki soruları tamamen yanıtladınız hocam

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim

Geri