4060'lı HP Victus 16'yı 5060'lı Excalibur G870 ile takas etmek mantıklı mıdır?

Furnaria

80+
Reaksiyon skoru
9
Çok yakın bir arkadaşim böyle bir teklifte bulundu, bende HP Victus 16 r1042nt 4060 i5 14500HX var, arkadaşımda ise yaklaşık bir iki hafta önce aldığı Excalibur G870 var, ekran kartı 5060, işlemcisi ise Core 5 210H, benim işlemcim teknik olarak daha güçlü fakat ısı konusunda inanılmaz dengesiz bir işlemci olduğundan çok sorun yaşatıyor, laptop tamamen temiz ve hiçbir sorunu yok, Excalibur soğutması pek iyi değil diyenler duydum lakin Victus'un da soğutmasından zaten hiç memnun değilim, ilerde sorun çıkartır mı, düşünceleriniz nedir?

Bence değişilebilir. Hem kronik sorun ihtimalinden kurtulursun hem de daha iyi bir donanımın olur.

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Çok yakın bir arkadaşim böyle bir teklifte bulundu, bende HP Victus 16 r1042nt 4060 i5 14500HX var, arkadaşımda ise yaklaşık bir iki hafta önce aldığı Excalibur G870 var, ekran kartı 5060, işlemcisi ise Core 5 210H, benim işlemcim teknik olarak daha güçlü fakat ısı konusunda inanılmaz dengesiz bir işlemci olduğundan çok sorun yaşatıyor, laptop tamamen temiz ve hiçbir sorunu yok, Excalibur soğutması pek iyi değil diyenler duydum lakin Victus'un da soğutmasından zaten hiç memnun değilim, ilerde sorun çıkartır mı, düşünceleriniz nedir?
Performans olarak aralarında pek fark olmayacaktır ama daha güncel donanım alacaksınız ve kronik problemi bilinmiyor ben 2 yılı geçti alalı G870'te anakart yanması ne gördüm ne yaşadım ne de duydum. Hall sensör sorunu bunlarda yok. (Reklam yapıyorum sanki)

Şaka bir yana fikir ve ürün senin, ben olsam değişirdim global markadan yerli markaya geçiş yapmış olacaksın ama o ürün zaten Casper'a ait olsa bile kasa vs. farklı bir firma tarafından ithal logo basılıyor sadece.

Neden mesela hocam
210H intelin mobil taraftaki en zayıf işlemcisi 12mb l3 4p core aşırı zayıf.4 çekirdekli işlemciler tarih olmalı 2018de aldığım i7 7700hq 4 çekirdek. 14500hx 24l3 6p core ile kıyaslanamaz.
Sizdeki 4060a 150/1000 oc ile casperdaki 5060ı yakalarsınız. Soğutma konusunda yine victus önde. 14500hx3 omen hubdan -120 undervolt atıp günlük kullanımda 45watt limit atıp kullanın çok rahat besler 4060ı.

210H intelin mobil taraftaki en zayıf işlemcisi 12mb l3 4p core aşırı zayıf.4 çekirdekli işlemciler tarih olmalı 2018de aldığım i7 7700hq 4 çekirdek. 14500hx 24l3 6p core ile kıyaslanamaz.
Sizdeki 4060a 150/1000 oc ile casperdaki 5060ı yakalarsınız. Soğutma konusunda yine victus önde. 14500hx3 omen hubdan -120 undervolt atıp günlük kullanımda 45watt limit atıp kullanın çok rahat besler 4060ı.
İşlemci tarafında öyle ama mfg falan kullanırım diyorsa yakalayamaz 4060 o gpu'yu. Ben her zaman güncelliği tercih ederim teknolojide ve 4060 3 4 yıl içinde güncelliğini yitirecekse 5060 daha geç yitirir en az 1 yıl daha gider. Zaten 5060 GDDR7 belleklere sahip, işlemciye aşırı takılmıyorsa arkadaş G870'i alabilir. 4060 laptopun belleği GDDR6.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci gücü istiyorsan değiştirme, mfg kullanacağım ve 5000 serisini merak ediyorum dersen değişebilirsin.

Son düzenleme:
Hocam bu durumdaki sorun evet doğrudur bendeki işlemci çok daha güçlü fakat laptop bu işlemcinin gücünü kaldıracak soğutmaya sahip değil, örnek olarak Cyberpunk deniyordum, işlemci 95 derecelerde takılıyordu ve frekansı 4500 mHz civarındaydı (yanlış hatırlıyor olabilirim biraz daha düşük olabilir), bu bir süre böyle devam ediyor ve en sonunda 15 dakika sonra falan işlemci frekansı 3000 mHz ve altına düşmeye başlıyor oyun FPS'i de 60-70'den 45-50'ye kadar düşebiliyor, Forza Horizon 5 oynanılamaz durumda, oyun saniye başı drop yiyor yada inanılmaz dengesiz frametime olduğundan oynanış rezil hissettiriyor, bazen işlemci öyle durduğu yerde thermal throttle yiyor, bazen çok ani peakler geliyor, HWinfo ile takip ettiğim zaman yaptığım normal bir program açma gibi bir aktivite bile aktivite işlemci derecesini fırlatıyor, şimdilik ben de değiştirmeye çok sıcak bakmıyorum açıkçası, termal macun değişimini yapalı bir ay bile olmamıştır ama tekrardan yarın arkadaşla tekrardan termal macun değişimi yapacağım, Vatan bayisinde bunu bulabilirsem alıp bunu deneyeceğim, bu termal macun eskiden benim eski rezil Monster laptopumdaki 3 kere termal macun değişimi yaptığım halde asla 98 derecenin altına düşmeyen i7 11800H işlemciyi 90 derenin altında tutabilmeyi başardığı için birde bunu denemek istiyorum, haklısınız ama ısınma sorununu çözdüğüm sürece çokta deymez, tek derdim bu işlemciyi soğutabilmek zaten

Edit: Eklemem gerek ki Omen Gaming Hub üzerinden undervolt yapmayı denedim, -0-125v yaptım fakat hiç etkisi olmadı maalesef

Son düzenleme:
  • Üzgün
Hocam termal macun yerine sıvı metal kullansanız belki de sorununuz bitecek 😊

Hocam bu durumdaki sorun evet doğrudur bendeki işlemci çok daha güçlü fakat laptop bu işlemcinin gücünü kaldıracak soğutmaya sahip değil, örnek olarak Cyberpunk deniyordum, işlemci 95 derecelerde takılıyordu ve frekansı 4500 mHz civarındaydı (yanlış hatırlıyor olabilirim biraz daha düşük olabilir), bu bir süre böyle devam ediyor ve en sonunda 15 dakika sonra falan işlemci frekansı 3000 mHz ve altına düşmeye başlıyor oyun FPS'i de 60-70'den 45-50'ye kadar düşebiliyor, bazen işlemci öyle durduğu yerde thermal throttle yiyor, şimdilik ben de değiştirmeye çok sıcak bakmıyorum açıkçası, termal macun değişimini yapalı bir ay bile olmamıştır ama tekrardan yarın arkadaşla tekrardan termal macun değişimi yapacağım, Vatan bayisinde bunu bulabilirsem alıp bunu deneyeceğim, bu termal macun eskiden benim eski rezil Monster laptopumdaki 3 kere termal macun değişimi yaptığım halde asla 98 derecenin altına düşmeyen i7 11800H işlemciyi 90 derenin altında tutabilmeyi başardığı için birde bunu denemek istiyorum
PTM 7950 denediniz mi ? Veya sıvı metal.

Hocam bu durumdaki sorun evet doğrudur bendeki işlemci çok daha güçlü fakat laptop bu işlemcinin gücünü kaldıracak soğutmaya sahip değil, örnek olarak Cyberpunk deniyordum, işlemci 95 derecelerde takılıyordu ve frekansı 4500 mHz civarındaydı (yanlış hatırlıyor olabilirim biraz daha düşük olabilir), bu bir süre böyle devam ediyor ve en sonunda 15 dakika sonra falan işlemci frekansı 3000 mHz ve altına düşmeye başlıyor oyun FPS'i de 60-70'den 45-50'ye kadar düşebiliyor, bazen işlemci öyle durduğu yerde thermal throttle yiyor, şimdilik ben de değiştirmeye çok sıcak bakmıyorum açıkçası, termal macun değişimini yapalı bir ay bile olmamıştır ama tekrardan yarın arkadaşla tekrardan termal macun değişimi yapacağım, Vatan bayisinde bunu bulabilirsem alıp bunu deneyeceğim, bu termal macun eskiden benim eski rezil Monster laptopumdaki 3 kere termal macun değişimi yaptığım halde asla 98 derecenin altına düşmeyen i7 11800H işlemciyi 90 derenin altında tutabilmeyi başardığı için birde bunu denemek istiyorum
O dereceler çok, benim G870'im de dereceler daha düşük.

Cihazın soğutması sınıfının en iyilerinden.Ptm7950 ile 6 aydır kullanıyorum ilk günkü gibi.Sadece uygun macun kullanılmalı.Örnek olması açısından bir video çekebilirim. Kendi macunu 3. ayda bitti. Bunlar için ptm ilaç gibi, diğerleri özelliğini çabuk yitiriyor.
Sıvımetal olayı riskli.Ptm yalıtkan olduğu için risk yok.

• Hahaha
Cihazın soğutması sınıfının en iyilerinden.Ptm7950 ile 6 aydır kullanıyorum ilk günkü gibi.Sadece uygun macun kullanılmalı.Örnek olması açısından bir video çekebilirim. Kendi macunu 3. ayda bitti. Bunlar için ptm ilaç gibi, diğerleri özelliğini çabuk yitiriyor.
Sıvımetal olayı riskli.Ptm yalıtkan olduğu için risk yok.
Aynen en iyisi adamın laptop yanıyor artık çaresizlikten G870 ile takas düşünüyor sen hala kendi malını savunuyorsun.
Alman mühendisliği reklamından fırlama.

Başka Victus'u bu kadar evhamlı öven görmedim bu Vada bir başka. :D

Aynen en iyisi adamın laptop yanıyor artık çaresizlikten G870 ile takas düşünüyor sen hala kendi malını savunuyorsun.
Alman mühendisliği reklamından fırlama.

Başka Victus'u bu kadar evhamlı öven görmedim bu Vada bir başka. :D
güzel benzetmeydi hocam hala millete victus aldırmaya çalışıyor hepsi aynı bunların.

• Muhteşem
Geri