merhaba sistemimi yaklaşık 4 ay önce topladım. kurulum yaptım ve ne yazıkki hiçbir stres vb. test yapmadan sadece oyun yükleyip oynayarak test ettim. 4 aydır sorunsuz şekilde cs2 oynuyorum. geçen ay pubg indirdim 1 aydır da sorunsuz şekilde pubg oynuyordum fakat oyuna gelen son güncellemeden sonra crash yiyorum. tekrar oyuna giriyorum oyunu akıcı şekilde oynuyorum ancak maç içinde tekrar crash yiyorum aynı maçta 3 kez crash yedim. olay günlüklerini kontrol ettiğimde sabit her crash sonrası hata nvlddmkm hata kodu 153 olarak gözüküyor. güvenli modda ddu ile driver kaldırdım en güncel sürüm driveri kurdum denedim olmadı. format attım direk ne güncel driveri yükledim denedim olmadı. farklı nvidia driverleri denedim olmadı. farklı işletim sistemleri denedim olmadı. ekran kartı portu değiştirdim olmadı. expo/xmp kapattım öyle denedim yine olmadı. amerikada bir arkadaşım var benimle işlemci, anakart, sıvısoğutucu, ram noktasında aynı sisteme sahip şuan gayet sorunsuz şekilde bu oyunu oynayabiliyor. sorunun artık ekran kartının bozukluğu ile ilgili olduğunu düşünmekteyim. yardımlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim.
sistemim
asus tuf b650 plus anakart
amd r7 r7800x3d işlemci
galax 4070ti super ekran kartı
xpg 2x16 32 gb 6000mhz cl30 ram
arctic 360mm sıvı soğutucu
nzxt h9 elite kasa
nzxt 850w gold psu
samsung 990pro 1 tb m2 ssd
sistemim
asus tuf b650 plus anakart
amd r7 r7800x3d işlemci