Neler Yeni

4070ti super 7800x3d nvlddmkm hatası

VieuX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Birkan ŞAHİN
merhaba sistemimi yaklaşık 4 ay önce topladım. kurulum yaptım ve ne yazıkki hiçbir stres vb. test yapmadan sadece oyun yükleyip oynayarak test ettim. 4 aydır sorunsuz şekilde cs2 oynuyorum. geçen ay pubg indirdim 1 aydır da sorunsuz şekilde pubg oynuyordum fakat oyuna gelen son güncellemeden sonra crash yiyorum. tekrar oyuna giriyorum oyunu akıcı şekilde oynuyorum ancak maç içinde tekrar crash yiyorum aynı maçta 3 kez crash yedim. olay günlüklerini kontrol ettiğimde sabit her crash sonrası hata nvlddmkm hata kodu 153 olarak gözüküyor. güvenli modda ddu ile driver kaldırdım en güncel sürüm driveri kurdum denedim olmadı. format attım direk ne güncel driveri yükledim denedim olmadı. farklı nvidia driverleri denedim olmadı. farklı işletim sistemleri denedim olmadı. ekran kartı portu değiştirdim olmadı. expo/xmp kapattım öyle denedim yine olmadı. amerikada bir arkadaşım var benimle işlemci, anakart, sıvısoğutucu, ram noktasında aynı sisteme sahip şuan gayet sorunsuz şekilde bu oyunu oynayabiliyor. sorunun artık ekran kartının bozukluğu ile ilgili olduğunu düşünmekteyim. yardımlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim.

sistemim

asus tuf b650 plus anakart
amd r7 r7800x3d işlemci
galax 4070ti super ekran kartı
xpg 2x16 32 gb 6000mhz cl30 ram
arctic 360mm sıvı soğutucu
nzxt h9 elite kasa
nzxt 850w gold psu
samsung 990pro 1 tb m2 ssd

Ekler

• WhatsApp Image 2025-03-16 at 23.57.48.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-16 at 23.57.48.jpeg
    456 KB · Hit: 19

mrtuge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
mert uge
ekran kartı markası nedır acaba

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
617
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
güncelleme işlemini driver'ı siteden kendiniz mi indiriyorsunuz yoksa expreience' den mi kuruyorsunuz

VieuX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Birkan ŞAHİN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
617
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
yani bu sorun driverden kaynaklı normalde ama experience'den kurulum yapınca çözenler olmuş. sorun çözülmez ise kartta sıkıntı var demektir. garantisi varsa gönderin bence

VieuX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Birkan ŞAHİN
yani bu sorun driverden kaynaklı normalde ama experience'den kurulum yapınca çözenler olmuş. sorun çözülmez ise kartta sıkıntı var demektir. garantisi varsa gönderin bence
hocam sanırım kartla alakalı olduğuna emin oldum. arkadaşımda 3060 ekran kartı var aynı driver kurulu iken ekran kartını taktık çalıştırdık crash vermedi. heavenbenchmark testinde de fps drop donma kasma yapıyor kartım bunların hepsi kartın bozuk olduğuna işaret galiba ama beni tek düşündüren durup dururken bu kart nasıl bozuldu

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
617
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
arızalar böyledir işte durup dururken oluverir akıl sır ermez teknoloji işine :D

VieuX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Birkan ŞAHİN
arızalar böyledir işte durup dururken oluverir akıl sır ermez teknoloji işine :D
ben sorunun ilk etapta yazılımsal olduğu fikrindeydim ancak deneye deneye artık fiziksel olduğunu tespit ettim. benim kafama takılan tek konu sistemde arızanın gerçekten ekran kartında olup olmadığı. aldığım hata ve denemeler ekran kartını işaret ediyor ama ram anakart veya psu onlarda da hata olup olmadığını nasıl tespit edeceğim. ürünleri hep farklı firmalardan aldım topyekün göndereceğim firma yok

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Can BOZKURT
ben sorunun ilk etapta yazılımsal olduğu fikrindeydim ancak deneye deneye artık fiziksel olduğunu tespit ettim. benim kafama takılan tek konu sistemde arızanın gerçekten ekran kartında olup olmadığı. aldığım hata ve denemeler ekran kartını işaret ediyor ama ram anakart veya psu onlarda da hata olup olmadığını nasıl tespit edeceğim. ürünleri hep farklı firmalardan aldım topyekün göndereceğim firma yok
o hata ekran kartı driveri ile ilgili veya gelen guncellemenin driverle olan uyumsuzlugu ile ilgili, ddu ile driveri sil ve nvidia sitesinden guncel driver yukle test et

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
617
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
bu hata kodu driver için verilen kod diğer parçalarda sorun yoktur.

VieuX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Birkan ŞAHİN
o hata ekran kartı driveri ile ilgili veya gelen guncellemenin driverle olan uyumsuzlugu ile ilgili, ddu ile driveri sil ve nvidia sitesinden guncel driver yukle test et

hocam bu yöntemlerin hepsini denedim ilk mesajımda da belirttim bunları yaptığımı ne yazık ki çözüm olmadı. custom bir os kullanıyordum ve nvidia driverim sabitti 1 ay boyunca sorunsuz pubg oynadım ve bir anda crash vermeye başladı oyun . sorun oyundan kaynaklıdır dedim ama araştırmaya başladıkça konu ekran kartının bozukluğuna kadar gitti

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,046
Üyeler
170,099
Son üye
en0123
Top Bottom