Neler Yeni

420MM Sıvı soğutma önerisi

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Sen olsan ne yapardın?
Fanlara ne kadar gider tahmin edemiyorum. Lian Li argb uzatma kablosuna vereceğim 700-800₺'nin hesabını yapmam.
ben olsam düz o11 alırdım 9 tane silverstone air blazer alırdım bir de coreliquid P360 alırdım keyfime bakardım

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Kafamda bir sistem oluşturmuştum, artık o da yok. O kadar kararsızım ki..
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben olsam düz o11 alırdım 9 tane silverstone air blazer alırdım bir de coreliquid P360 alırdım keyfime bakardım
Elimde bu kadar bütçe varken kullanmamam saçmalık olur. Babanneme muhtemelen bir daha hiçbir şey aldiramayacagim. Madem bir sistem toplama yoluna çıktım, çok uçmadan (4090 gibi) bir sistem toplayım demiştim. Senin dediğin sistemi de toplayabilirim ama para zaten benden çıkamayacak

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Kafamda bir sistem oluşturmuştum, artık o da yok. O kadar kararsızım ki..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elimde bu kadar bütçe varken kullanmamam saçmalık olur. Babanneme muhtemelen bir daha hiçbir şey aldiramayacagim. Madem bir sistem toplama yoluna çıktım, çok uçmadan (4090 gibi) bir sistem toplayım demiştim. Senin dediğin sistemi de toplayabilirim ama para zaten benden çıkamayacak
yani hem 4090 alıp hemde rgb şeyler alabilceksen eyvallah ama rgb şeyler alıp 4090 alamayacaksan sıkıntı olur. Para senden çıkmayacak ama sınırsız paran yok ekran kartı parasını rgb ye verirsen enayisin

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Konuyu merak ediyorum up
Takip tuşuna basabilirsin. Etiketledigim kişiler gelirse canlanır burası.
yani hem 4090 alıp hemde rgb şeyler alabilceksen eyvallah ama rgb şeyler alıp 4090 alamayacaksan sıkıntı olur. Para senden çıkmayacak ama sınırsız paran yok ekran kartı parasını rgb ye verirsen enayisin
4070=17K 4090=50K
Gibi bir fiyat olursa zaten 4090 almam mümkün değil. Alacağım kasaya karar vermem lazım, normalde cooler master hateriyim ama o kasa çok hoşuma gitti.
Şöyle bir sorun var, o kasayı alırsam deli gibi Fan'a para harcamam gerekecek. 3 tane Ml120 Pro 1600 küsürken, ondan 12-13 tane almam gerekecek, inanılmaz maaliyet.
Helios alırsam ekstra bir tane Ml120 Pro kurtarıyor. Aynı zamanda elimde ki sıvı soğutmayı iade etmem de gerekmeyecek.
Ama yukarda ki cm kasaya karar verirsem sıvı soğutmayı da iade etmem lazım.

Şu kararsızlık başımı ağrıttı, en iyisi yarın sabah temiz kafayla düşünmek.
ekran kartı parasını rgb ye verirsen enayisin
Haklısın.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Takip tuşuna basabilirsin. Etiketledigim kişiler gelirse canlanır burası.

4070=17K 4090=50K
Gibi bir fiyat olursa zaten 4090 almam mümkün değil. Alacağım kasaya karar vermem lazım, normalde cooler master hateriyim ama o kasa çok hoşuma gitti.
Şöyle bir sorun var, o kasayı alırsam deli gibi Fan'a para harcamam gerekecek. 3 tane Ml120 Pro 1600 küsürken, ondan 12-13 tane almam gerekecek, inanılmaz maaliyet.
Helios alırsam ekstra bir tane Ml120 Pro kurtarıyor. Aynı zamanda elimde ki sıvı soğutmayı iade etmem de gerekmeyecek.
Ama yukarda ki cm kasaya karar verirsem sıvı soğutmayı da iade etmem lazım.

Şu kararsızlık başımı ağrıttı, en iyisi yarın sabah temiz kafayla düşünmek.

Haklısın.
demeye çalıştığım şey o değildi yani 4090 olmasa bile 4070 yerine 4080 alacak kadar para çıkar israfların yüzünden yani ekran kartından kısmaman lazım

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
demeye çalıştığım şey o değildi yani 4090 olmasa bile 4070 yerine 4080 alacak kadar para çıkar israfların yüzünden yani ekran kartından kısmaman lazım
İşte ekran kartı fiyat belirsizliği, ryzen 7000 fiyat belirsizliği ve Ddr5 ramlerin fiyat belirsizliği çok kötü oldu.
Bu parçaların ne kadar maaliyet çıkaracağı belli değil.
Ve bu kadar belirsizlik içinde sadece 4 gün bekleme hakkım var.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
İşte ekran kartı fiyat belirsizliği, ryzen 7000 fiyat belirsizliği ve Ddr5 ramlerin fiyat belirsizliği çok kötü oldu.
Bu parçaların ne kadar maaliyet çıkaracağı belli değil.
Ve bu kadar belirsizlik içinde sadece 4 gün bekleme hakkım var.
çok saçma iş yaptın zaten en baştan hiçbir parçayı almaman gerekiyodu gittin psu falan aldın yeni ekran kartları için yeni psu lar üretilecek güç konektörü değiştiği için sen adaptör kullanmak zorunda kalacaksın falan filan saçma sapan iş işte

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
çok saçma iş yaptın zaten en baştan hiçbir parçayı almaman gerekiyodu gittin psu falan aldın yeni ekran kartları için yeni psu lar üretilecek güç konektörü değiştiği için sen adaptör kullanmak zorunda kalacaksın falan filan saçma sapan iş işte
O konuda sıkıntı yok ya, dönüştürücü olacakmış. O bakımdan pişman değilim, ha 750W yetmezse o ayrı mesele.
Yarın uplarım konuyu bir noktaya bağlarız artık. Başım ağrıyor cidden.

Bütçesi olmasa rgbye para yatırıp performansı büyük ölçüde düşürse belki sana katılabilirdim :D Burada bahsettiğiniz kartlar 4070 4080 4090 boru değil bunlar, bu rgbli ürünler alınsın diye var bakılsın diye değil :D Bütçesi var ve alıyor bu onu enayi yapmaz.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bütçesi olmasa rgbye para yatırıp performansı büyük ölçüde düşürse belki sana katılabilirdim :D Burada bahsettiğiniz kartlar 4070 4080 4090 boru değil bunlar, bu rgbli ürünler alınsın diye var bakılsın diye değil :D Bütçesi var ve alıyor bu onu enayi yapmaz.
Demek istediği şu aslinda:
Bütçem aslında 4090'a yetiyor ama ben RGB olacak diye 4070 alırsam bu saçmalık/enayilik olur. 😀

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Bütçem aslında 4090'a yetiyor ama ben RGB olacak diye 4070 alırsam bu saçmalık/enayilik olur. 😀
evet bunu diyorum hem rgb hem 4090 alacaksan mantıklı ama normalde 4090 alabilcekken rgb alcan diye 4070 alırsan enayilik

Yok kardeşim olmuyor enayilik falan öyle bir sistem tabi ki örnek verdiğin gibi gözükecek varsa bütçen yapacaksın gt 1030 almıyorsun 4070 diyorsun dahası ne uzay mekiğimi kaldıracaksın sanki.

Top Bottom