Fantastiktürk
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
- Bütçe
- 48000
Tercihen 1080P sistem bakıyorum. 2K'ya çıkmak istemiyorum çünkü monitör masrafı da katlanıyor. Yine de önerilere bakarım. Sistem en fazla 45K olmalı ki diğer parçalar dahil bütçemi aşmasın. Monitör tavsiyesi istemiyorum kendim biliyorum monitörleri.
Önemli hususlar:
1) Sisteme sonradan ekleme yapılmayacak! Yalnızca RAM yapılabilir. O yüzden böyle al, ileride şunu değişirsin vs. olmamalı.
2) İkinci el olmayacak asla! Biliyorum ekran kartı vs. çok daha ucuza geliyor ancak şu an ikinci el alacak vakit ve mekan yok.
Şu an aradayım. Bu fiyata gelen 4070 ya da 7800XT hazır sistemler diğer parçalardan aşırı kısılmış oluyor. Ve sistemin alınacağı kişi için en önemli kriterler yetecek bir sistem olması, uzun ömürlü olması ve sıkıntı çıkarmaması. Dolayısıyla 1.5K'lık PSU, 800TL'lik SSD, A620 ya da en dandirik B650'lerin koyulduğu sistemlere güvenmiyorum. Yani yan parçalardan çok kısılmamış düzgün bir sistem yoksa toplama yapmayı düşünüyoruz. Toplama için parçaları şöyle seçtim:
Gigabyte B650 Eagle AX
AMD Ryzen 5 7500F
Sapphire RX 7700 XT Pure Edit: Yerine aynı paraya Nitro+ varmış: link
Edit: XPG Lancer RGB 16 GB 6000 MHz CL30
Kioxia Exceria PRO 1TB
XPG KYBER-750W Gen5
Corsair iCUE 3000D RGB
Thermalright Assassin King 120 SE
Böylece 48000TL yapıyor. Her parçayı özenle seçtim her biri kaliteli. Ancak bu haliyle de 7700XT bir sisteme çok fazla para mı ödemiş olurum bilemiyorum.
Önemli hususlar:
1) Sisteme sonradan ekleme yapılmayacak! Yalnızca RAM yapılabilir. O yüzden böyle al, ileride şunu değişirsin vs. olmamalı.
2) İkinci el olmayacak asla! Biliyorum ekran kartı vs. çok daha ucuza geliyor ancak şu an ikinci el alacak vakit ve mekan yok.
Şu an aradayım. Bu fiyata gelen 4070 ya da 7800XT hazır sistemler diğer parçalardan aşırı kısılmış oluyor. Ve sistemin alınacağı kişi için en önemli kriterler yetecek bir sistem olması, uzun ömürlü olması ve sıkıntı çıkarmaması. Dolayısıyla 1.5K'lık PSU, 800TL'lik SSD, A620 ya da en dandirik B650'lerin koyulduğu sistemlere güvenmiyorum. Yani yan parçalardan çok kısılmamış düzgün bir sistem yoksa toplama yapmayı düşünüyoruz. Toplama için parçaları şöyle seçtim:
Gigabyte B650 Eagle AX
AMD Ryzen 5 7500F
Sapphire RX 7700 XT Pure Edit: Yerine aynı paraya Nitro+ varmış: link
Edit: XPG Lancer RGB 16 GB 6000 MHz CL30
Kioxia Exceria PRO 1TB
XPG KYBER-750W Gen5
Corsair iCUE 3000D RGB
Thermalright Assassin King 120 SE
Böylece 48000TL yapıyor. Her parçayı özenle seçtim her biri kaliteli. Ancak bu haliyle de 7700XT bir sisteme çok fazla para mı ödemiş olurum bilemiyorum.
Son düzenleme: