Neler Yeni

45-55k bütçe toplama sistem önerisi

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Merhabalar, dün 35-40k bütçe sistem için konu açmıştım konudan sonra iyice piyasayı kurcalayınca pek tatmin edici bir sistem bulamadım bu yüzden peşin fiyat ya da vade farkı az olacak biçimde parçalar seçerek sistem toplamaya giriştim bu şekilde bütçemi epey yukarı çekebiliyorum. (50-55k civarı) Parçaların bir kısmını belirledim aklımda bu bütçeye 9070xtli bir sistem sıkıştırmaya çalışmak var ve sistemin parçalarını sağlam alayım istiyorum 3-4 sene değiştirme ihtiyacı hissetmeyeyim istiyorum eğer bu bütçeye sığmaz derseniz çok az daha bütçeyi yükseltebilirim

Ekran Kartı: (Olabilir derseniz 9070xt)

İşlemci Ryzen 5 9600x

Anakart Gigabyte B650 ATX Anakart (link)

Ram Patriot 16x2 DDR5 6000mhz ram (link ekleyemiyorum mavi site olduğundan)

SSD: ?

Kasa: ?

PSU: ?

Soğutucu: ?

Geri kalan parçalar için öneri yapabilir misiniz ya da sistemde değiştirmemi önerdiğiniz parça varsa o da olur taksit seçenekleri önemli

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
623
İsim
Umut
Merhabalar, dün 35-40k bütçe sistem için konu açmıştım konudan sonra iyice piyasayı kurcalayınca pek tatmin edici bir sistem bulamadım bu yüzden peşin fiyat ya da vade farkı az olacak biçimde parçalar seçerek sistem toplamaya giriştim bu şekilde bütçemi epey yukarı çekebiliyorum. (50-55k civarı) Parçaların bir kısmını belirledim aklımda bu bütçeye 9070xtli bir sistem sıkıştırmaya çalışmak var ve sistemin parçalarını sağlam alayım istiyorum 3-4 sene değiştirme ihtiyacı hissetmeyeyim istiyorum eğer bu bütçeye sığmaz derseniz çok az daha bütçeyi yükseltebilirim

İşlemci Ryzen 5 9600x

Geri kalan parçalar için öneri yapabilir misiniz ya da sistemde değiştirmemi önerdiğiniz parça varsa o da olur taksit seçenekleri önemli
SSD kc3000
kasa zoko amiral dk431 olması lazım onu tercih edebilirsiniz
PSU fsp Vita GM 850w
soğutucu Phantom Spirit 120 de
ekran kartı 5070 ex gamer

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SSD kc3000
kasa zoko amiral dk431 olması lazım onu tercih edebilirsiniz
PSU fsp Vita GM 850w
soğutucu Phantom Spirit 120 de
ekran kartı 5070 ex gamer
5070 ile 9070xt arasında çok fark var mı

focusford

80+
9070xt 36k
Ssd kingstonon renegade
Fsp vita 850w
Phantom spirit
Kasa zoko dk431 veya rajintek ponos
Mesaj otomatik birleştirildi:

Xt olursa bütçeyi aşar yada işlemciyi düşüneceksin

asko56

80+ Gold

İşlemci Ryzen 5 9600x

3-4 sene kafam rahat olsun diyorsan amd hiç alınmaz yeni nesil çıkacak her oyunda ray traysing zorunlu artık rt işinde amd nvdiayı geçemiyor üstüne 9070xt çok fazla güç çekiyor fiyat performans ürünü degil

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
9070xt 36k
Ssd kingstonon renegade
Fsp vita 850w
Phantom spirit
Kasa zoko dk431 veya rajintek ponos

Xt olursa bütçeyi aşar yada işlemciyi düşüneceksin
İşlemciyi düşürmek mantıklı mı sizce darboğaz vesaire yaratır mı

3-4 sene kafam rahat olsun diyorsan amd hiç alınmaz yeni nesil çıkacak her oyunda ray traysing zorunlu artık rt işinde amd nvdiayı geçemiyor üstüne 9070xt çok fazla güç çekiyor fiyat performans ürünü degil
Hayatımda hiç uzun süreli AMD kullanmadım NVIDIA'daki rahatlık olmayacak muhtemelen ama 5070ti fiyatları ortada 43k ekran kartına veremiyorum maalesef birde multiframe gen teknolojisi de rakipsiz maalesef uzun süreli kullanımda amdnin daha rahat olacağını düşünme sebebim teknolojilerini fsr 4 hariç eski kartlarına da açmaları nvidiada 6000 serisinde mfg 6x gelir 5000 serisine vermezler çöp ederler falan amd yine daha insaflı o konularda teknoloji altyapısı varsa verir teknolojiyi

asko56

80+ Gold

Hayatımda hiç uzun süreli AMD kullanmadım NVIDIA'daki rahatlık olmayacak muhtemelen ama 5070ti fiyatları ortada 43k ekran kartına veremiyorum maalesef birde multiframe gen teknolojisi de rakipsiz maalesef uzun süreli kullanımda amdnin daha rahat olacağını düşünme sebebim teknolojilerini fsr 4 hariç eski kartlarına da açmaları nvidiada 6000 serisinde mfg 6x gelir 5000 serisine vermezler çöp ederler falan amd yine daha insaflı o konularda teknoloji altyapısı varsa verir teknolojiyi
amd de artık vermiyor fsr 4.0 sadece 9000 özel o devir bitti artık amd donanımsal yapay zekaya geçti amd nin yeni 10 serisi çıktıgında yeni özellikler 10 serisine özel olur 9000 e gelmez

focusford

80+

Ben işlemci olarak 7500f ile xt almıştım fps oyunlarında hafif olur onuda hissetmezsin zaten ama o kadarda islemci düşürmene gerek yok senin sorun olmaz yani

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben işlemci olarak 7500f ile xt almıştım fps oyunlarında hafif olur onuda hissetmezsin zaten ama o kadarda islemci düşürmene gerek yok senin sorun olmaz yani
7600x alsam olur mu sizce

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Başka öneri var mı

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
ne almaya karar verdiniz atarmısınız
Peşin fiyat 6 taksit bulduğum için

https://www.sin erji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-rgb-6000mhz-cl30-ddr5-expo-ram-pvvr532g600c30k-p-53873

https://www.gaming.gen.tr/urun/5364...atx-750w-80-bronze-gaming-kasa-cc-9020161-eu/
(Değişebilir muhtemelen)

Soğutucu seçmedim halen ve bazı parçaları değiştiricem gibi duruyor bütçeyi çok zorladı bu

Top Bottom