45k civarı bütçeye bilgisayar toplama

Seiya

80+
Reaksiyon skoru
2
Yaklaşık 43-45k bandında bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Bazı parçaları aşağı yukarı kesinleşti fakat bazılarını henüz netleştiremedim tek seferde değil de parça parça almayı düşünüyorum fırsat yakaladıkça vs o yüzden aşağı yukarı bi fikir olması açısından sormak istedim yardımcı olabilir misiniz?

İşlemci: Henüz kesinleştirmedim daha iyi tavsiyeleriniz varsa açığım ryzen 5 7500f düşünüyorum veya 7600
Anakart: Biostar B650MP-E Pro veya Asus Prime B650M-R
Ram: Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5
SDD: Samsung 990 pro düşünüyordum fakat Kioxia Exceria Pro 2TB varken aradaki fiyat farkına değmez gibi geldi. Lexar NM790 2TB Bunu da tercih edebilirim diğerlerine göre.
Ekran kartı: Şu anki ekran kartı piyasasından dolayı 5070, 9070 ve 9070xt arasında gidip duruyorum eğer fiyatlar düşerse uygun bir fiyata 9070xt almayı düşünüyorum fakat bu bütçede bulabilir miyim emin değilim o yüzden beklemeli miyim yoksa direkt beklemeyip 5070 e mi yönelmeliyim. Siz ne düşünüyorsunuz. Zaten bu bütçede çıksa çıksa 5070 çıkar gibi
Soğutucu: Soğutucu konusunu çok bilmiyorum o yüzden böyle kaliteli bir soğutucu önerirseniz sevinirm. Hazır iyziconun son günüyken bugün alayım diyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
Kasa: Enermax StarryFort SF70F.

Değişilmesi gereken bir şey varsa yazarsanız çok iyi olur. Bu arada Max 50kya çıkabilirim ama mümkünse 45 e denk gelse çok iyi olur. Teşekkürler

Soğutucu phantom spirith al iyzico parolapara ile 300-400 gibi bir fiyata geliyor ekran kartı 9070 şuanda bana kalırsa o fiyatlara çok mantıksız 5070 onun yerine daha mantikli veya 9070xt çıkılmalı. Anakart asus,msi gibi markaların dışına cok cikma bence işlemci 7500f al 9600x çıkmadığın sürece bence. Psu 850w altı almazsan guzel olur.

Soğutucu phantom spirith al iyzico parolapara ile 300-400 gibi bir fiyata geliyor ekran kartı 9070 şuanda bana kalırsa o fiyatlara çok mantıksız 5070 onun yerine daha mantikli veya 9070xt çıkılmalı. Anakart asus,msi gibi markaların dışına cok cikma bence işlemci 7500f al 9600x çıkmadığın sürece bence. Psu 850w altı almazsan guzel olur.
Teşekkürler. Phantom spirit ile enermax ets t50 arasında bir fark var mı veya peerless assasin 120 ile. Phantom spirit daha iyiyse onu alıyorum. Anakart olarak hangi modeli tercih edebilirim b650 serisi olarak mesela asus prime kartı için M-K ile M-R gibi isim farklılıkları var ne önerirsin aynısı olmak zorunda değil

Teşekkürler. Phantom spirit ile enermax ets t50 arasında bir fark var mı veya peerless assasin 120 ile. Phantom spirit daha iyiyse onu alıyorum. Anakart olarak hangi modeli tercih edebilirim b650 serisi olarak mesela asus prime kartı için M-K ile M-R gibi isim farklılıkları var ne önerirsin aynısı olmak zorunda değil
Phantom Spirit daha iyi olur. Anakart tarafında ise B650M-R'de m.2 ssd soğutması bulunmazken, B650M-K'da bulunuyor. Tek farkları bu galiba.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,225
Üyeler
175,006
Son üye
kakashiiiiii
Geri