Sistemin en önemli parçası monitör hocam. 4070ti superden itibaren bu monitör alınır. Çift oled ekran kullanan birisi olarak IPS panellere bakamıyorum şu an.
Sistemin en önemli parçası monitör hocam. 4070ti superden itibaren bu monitör alınır. Çift oled ekran kullanan birisi olarak IPS panellere bakamıyorum şu an.
Ne demek katılmıyorum ..koskoca quistin bunu söyleyen..o her sözünde bir hikmet bulunan uzman biri..Unutmayın ki size DAYI lık şerefini bahşeden bu forum ailesi bu makamınızı elinizden alabilir üstadlara ustalara saygı her daim şiarımızdır
Ne demek katılmıyorum ..koskoca quistin bunu söyleyen..o her sözünde bir hikmet bulunan uzman biri..Unutmayın ki size DAYI lık şerefini bahşeden bu forum ailesi bu makamınızı elinizden alabilir üstadlara ustalara saygı her daim şiarımızdır
7900 xtx + afmf2 ile alırsınız bütçesi olana güzel monitör de mat panel, samsungun yeni nesilde yaptığı hata bence bu, haricinde 10 numara cihaz. 4080 super ve üstü dlss + frame gen ile de alırsını 200 fps e yakın değerler
Yaklaşık 2 saattir sepetimde bekliyor. Alıp almamak konusunda kararsızım. Bonusa vade farksız 9 taksit var.
7800x3d - rtx 4080 ile 32inç 4k 144hz ips panel monitör kullanmış ve çok memnun kalmıştım. Artık oled istiyorum ve sanırım buna geçicem. Tabi karar verebilirsem.
Bu kadar abartmanıza gerek yoktu bence. Bunu dememin sebebi 4090'lı sistem dizip monitöre güzel bir bütçe ayırmayınca bir anlamı kalmıyor. Bu sistemi alan kimse de zaten single player oyunlarda 240fps almaya çalışmıyor ondan ziyade black ops 3, apex legends gibi oyunları hem net hem de akıcı bir şekilde kullanmak için alıyor. 28 inch 4k 144hz monitör kullandım, şu an 27" 1440p 360hz oled ile birlikte 48" 4k 120hz oled bir tv kullanmaktayım. Sistemin 4080 super ben single player oyunlarda dlss quality ve frame generation sayesinde (rt kullanmıyorum) çoğu rahat bir şekilde 120fps alabiliyorum mesela, multiplayer oyunları da 2k 360hz olan monitörümde oynuyorum bu monitörün amacı benim ayrı şekilde kullandığım iki ekranı birleştirmek ve gerçekten kaliteli bir monitör. Şimdi size görüntü farklarıyla alakalı şöyle bir kaç tane görüntü atayım düşünceme katılırsınız katılmazsınız bu tabii ki size kalacak bir şey. Ayrıca olay sadece görüntü kalitesi değil görüntü akıcılığı da 360hz bir oled 540hz bir ips performansı veriyor mesela resmini de aşağıya bırakıyorum soldaki 360hz oled sağdaki 360hz IPS , aydınlatma teknolojisi sayesinde ışığı panelin kenarlarından almıyor bu da hareketli nesnelerdeki ghosting ve smearingin tamamen 0 olması anlamına geliyor IPS glow da yok tabii ki (Aşağıdaki resimlerde IPS glow görülüyor mesela).
Düşüncenize saygı duyarım hocam peki sizin için en önemli parça nedir? Yukarıdaki arkadaşa da cevap verdim size de neden bunu dediğimi söyleyeyim. Oyunlarda güzel grafikler yüksek fps'ler alalım diye grafik kartlarına ciddi paralar döküyoruz ben sadece 4080 Super ekran kartıma 45.000tl ücret ödedim total sistemim 100k'ya yaklaşıyordur muhtemelen. Bu sistemi dizmemin en temelindeki amaç güzel bir görüntü ve akıcı oyun deneyimi yaşamaktı tekrarlıyorum peki bana bunu gösterecek görüntü biriminden neden kısayımki? Oled hem daha iyi görünürken hem de daha iyi görüntü akıcılığu sunuyor yani siz bu monitörü alıp single player bir oyunu 90fps oynarken IPS bir monitöre göre aşağı yukarı 150fps civarında bir hareketli nesne performansı alıyorsunuz bunun da resmini aşağıya bırakıyorum. Ufo resminde soldaki 360hz oled sağdaki 360hz ips.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kendi setubumu da şöyle bırakayım. Yaptığıma pişman olmadığım bir harcama, ömürlük monitörler.
Yaklaşık 2 saattir sepetimde bekliyor. Alıp almamak konusunda kararsızım. Bonusa vade farksız 9 taksit var.
7800x3d - rtx 4080 ile 32inç 4k 144hz ips panel monitör kullanmış ve çok memnun kalmıştım. Artık oled istiyorum ve sanırım buna geçicem. Tabi karar verebilirsem.
Ben tavsiye ederim açıkçası bende bunun g60sd modeli var mat kaplaması aynı sadece bendeki 2k 360hz. Aylar önce 4k 120hz bir televizyon aldım o televizyonu aldıktan sonra zaten single player oyunlar için 4k bir ekranım var diyerek 2k 360hz olan oled modeli aldım. Ben televizyonu almadan önce Türkiyede satışa çıksa bunu direkt çekerdim. Ömürlük monitörün olur pişman olmazsın.
Bu kadar abartmanıza gerek yoktu bence. Bunu dememin sebebi 4090'lı sistem dizip monitöre güzel bir bütçe ayırmayınca bir anlamı kalmıyor. Bu sistemi alan kimse de zaten single player oyunlarda 240fps almaya çalışmıyor ondan ziyade black ops 3, apex legends gibi oyunları hem net hem de akıcı bir şekilde kullanmak için alıyor. 28 inch 4k 144hz monitör kullandım, şu an 27" 1440p 360hz oled ile birlikte 48" 4k 120hz oled bir tv kullanmaktayım. Sistemin 4080 super ben single player oyunlarda dlss quality ve frame generation sayesinde (rt kullanmıyorum) çoğu rahat bir şekilde 120fps alabiliyorum mesela, multiplayer oyunları da 2k 360hz olan monitörümde oynuyorum bu monitörün amacı benim ayrı şekilde kullandığım iki ekranı birleştirmek ve gerçekten kaliteli bir monitör. Şimdi size görüntü farklarıyla alakalı şöyle bir kaç tane görüntü atayım düşünceme katılırsınız katılmazsınız bu tabii ki size kalacak bir şey. Ayrıca olay sadece görüntü kalitesi değil görüntü akıcılığı da 360hz bir oled 540hz bir ips performansı veriyor mesela resmini de aşağıya bırakıyorum soldaki 360hz oled sağdaki 360hz IPS , aydınlatma teknolojisi sayesinde ışığı panelin kenarlarından almıyor bu da hareketli nesnelerdeki ghosting ve smearingin tamamen 0 olması anlamına geliyor IPS glow da yok tabii ki (Aşağıdaki resimlerde IPS glow görülüyor mesela).
Düşüncenize saygı duyarım hocam peki sizin için en önemli parça nedir? Yukarıdaki arkadaşa da cevap verdim size de neden bunu dediğimi söyleyeyim. Oyunlarda güzel grafikler yüksek fps'ler alalım diye grafik kartlarına ciddi paralar döküyoruz ben sadece 4080 Super ekran kartıma 45.000tl ücret ödedim total sistemim 100k'ya yaklaşıyordur muhtemelen. Bu sistemi dizmemin en temelindeki amaç güzel bir görüntü ve akıcı oyun deneyimi yaşamaktı tekrarlıyorum peki bana bunu gösterecek görüntü biriminden neden kısayımki? Oled hem daha iyi görünürken hem de daha iyi görüntü akıcılığu sunuyor yani siz bu monitörü alıp single player bir oyunu 90fps oynarken IPS bir monitöre göre aşağı yukarı 150fps civarında bir hareketli nesne performansı alıyorsunuz bunun da resmini aşağıya bırakıyorum. Ufo resminde soldaki 360hz oled sağdaki 360hz ips. Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Kendi setubumu da şöyle bırakayım. Yaptığıma pişman olmadığım bir harcama, ömürlük monitörler.
Ben tavsiye ederim açıkçası bende bunun g60sd modeli var mat kaplaması aynı sadece bendeki 2k 360hz. Aylar önce 4k 120hz bir televizyon aldım o televizyonu aldıktan sonra zaten single player oyunlar için 4k bir ekranım var diyerek 2k 360hz olan oled modeli aldım. Ben televizyonu almadan önce Türkiyede satışa çıksa bunu direkt çekerdim. Ömürlük monitörün olur pişman olmazsın.
yanlış anlamayın ben zaten en baştada dedım bunu alan adamda para b*k gibidir diye
yanı ordakı telefuzu şu anlamda kullandım güzel üst seviye bir sistemi olan biri için alınır ve alan adam paraya bakmaz
Ips ve oled renk farkı falan zaten tartısmaya kapalı bir konu
Sistemin en önemli parcası monitördür sözünüse ise şu sebepten katılmadım çünkü sistemin her parcası degerlıdır en değerlısı doğru bir tabir değil bence
Bır parca olmadan dıgerını kullanamassın yada bır parcası düşük kalsa mısal ıslemcı yada ekran kartı gıbı bu seferde oledın bır anlamı yada çözünürlüğün bir anlamı kalmıyor