Neler Yeni

4K 240 Hz monitör avcıları için kral amazona teşrif etmiş ama fiyat tuzlu 48K :d

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben sadece belirtmek istedim. Bazı insanlar alıp aynı rahatlığı bekliyor sonra oyun inerken monitörü açık bırakanlar mı dersin, Windows çubuğu dahil pc'deki ikonların izinin panelde gözükenler mi dersin bir ton hataya davetiye çıkarabiliyor :kekw: sonucu da ağır oluyor tabi o kadar para verdiğin monitörde gözüne batmaya başlıyor.

Teknolojiler güzel yardımcı oluyor da rahatsız edeni de var misal o pixel shifting teknolojisi. Fifa gibi oyunlarda çoğunlukla sabit piksel kalma durumlarında anlık ekranı milimlik oynatıp düzeltiyor hemen. Dikkatli biriysen gözüne çarpabiliyor bu durum. Ben arkadaşın evinde aramızda oynarken çok gözüme çarpmıştı mesela. Sormuştum ve ayarı kapatınca daha rahat oynadık. O bile ayarın ne yaptığını orada öğrendi :kekw:

Aynı şekilde ABL'i zorunlu açık tutan modeller var. ABL de Auto Brightness Limiter. Beyazın ağırlıklı olduğu bir pencere açıyorsun, pencereyi büyüttükçe monitörün parlaklığı otomatik olarak düşüyor :kekw: Buna karşın en başta birASUS önlem almıştı heatsink koyarak. Onda bile belli bir süreden sonra olabiliyordu. Sonra yazılımla ayarı kapatmayı falan getirmişlerdi. Şimdi modeller daha yeni yeni heatsink bulunduruyor panellerinde. Hala bazılarında mevcut değil.

Bunu duymuştum ama ne kadar üstteki dediğime karşı ne kadar etkili oluyor bilemiyorum. Genel olarak heatsink sorunu kısa vadeli oynamada veya izlemede çözüyor diye biliyorum ama aralıksız oynamalarda misal 10-12 saat gibi sürelerde illa parlaklık ısınmadan dolayı belirlenen düzeyin altına iniyordur. Göze batmıyordur muhtemelen ama o.
Hocam kışin Vatan'da OLED TV'lerin arasına girin. Sıcaklığı hissediyorsunuz 😅
Oled kullanmayan birine oledi anlatmak imkansız. Geçen şu mesajı yazmıştım gene yazıyorum;

Samsung 65 inç oled TV kullanıyorum monitörümde 4K Nano IPS LG 27GN950-B modeli. Bu resmi düşük boyutlu bir filmde kıyaslamıştım OLED le IPS arasındaki farkı anlatmak için dağlar kadar demek az kalır. Bende 27 inç 4K OLED monitörleri alınabilir bir fiyata gelene kadar bekleyeceğim.

Alıntıyı görüntüle
Evet elbette OLED ile IPS arasında devasa fark var bunu inkar etmediğimi belirteyek başlayayım paragrafıma.

Ama attığınız resim fazlasıyla yanıltıcı:
1) En önemlisi karanlık ortamda fotoğraf çekmişsiniz. IPS glow ve ışık sızması bu durumda olduğundan çok daha fazla çıkar. Yani gercekte sağ sol alttaki gibi devasa bir glow görmezsiniz.
Yetmemiş bir de IPS'i açılı çekmişsiniz. Bu glowu daha da belli etmiş fotoğrafta.
2) Bu fark her zaman bu kadar belli olmaz. Özellikle karanlık ortamda ve karanlık renklerde OLED'in fersah üstün kontrastı dolayısıyla böyle fark olur. Ama örneğin QD veya iyi bir geniş gamut monitörü normal içerikte normal ortamda açtığınızda pek fark göremezsiniz. Hatta bazen IPS daha iyi durabilir.

Byte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Burak B
Bu videoda Samsung 4K 240 HZ OLED vs 4K 240 Hz Mini Led karşılaştırılmış. Oled olmayan bir monitörden bu karşılaştırmayı izleyince net bir değerlendirme yapabilir miyiz emin değilim. Ama videoda gördüğüm kadarı ile Miniled de hiç fena değil. Curved ekrandan vazgeçemeyenler için Samsung Neo G8 Mini Led 4K 240 HZ hala iyi bir seçenek olarak görülebilir.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu videoda Samsung 4K 240 HZ OLED vs 4K 240 Hz Mini Led karşılaştırılmış. Oled olmayan bir monitörden bu karşılaştırmayı izleyince net bir değerlendirme yapabilir miyiz emin değilim. Ama videoda gördüğüm kadarı ile Miniled de hiç fena değil. Curved ekrandan vazgeçemeyenler için Samsung Neo G8 Mini Led 4K 240 HZ hala iyi bir seçenek olarak görülebilir.
İyi bir MiniLED gerçekten çok iyi. Duruma bağlı olarak OLED ile arasından tercih yapılır denkler. Ben MiniLED tarafındayım.

MicroLED'i keşfetmenizi bekliyorum 😅

Ve ardından QD-LED' i😅

JeaLeusy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Alper Coşkun Sertkaya
Hocam kışin Vatan'da OLED TV'lerin arasına girin. Sıcaklığı hissediyorsunuz 😅

Evet elbette OLED ile IPS arasında devasa fark var bunu inkar etmediğimi belirteyek başlayayım paragrafıma.

Ama attığınız resim fazlasıyla yanıltıcı:
1) En önemlisi karanlık ortamda fotoğraf çekmişsiniz. IPS glow ve ışık sızması bu durumda olduğundan çok daha fazla çıkar. Yani gercekte sağ sol alttaki gibi devasa bir glow görmezsiniz.
Yetmemiş bir de IPS'i açılı çekmişsiniz. Bu glowu daha da belli etmiş fotoğrafta.
2) Bu fark her zaman bu kadar belli olmaz. Özellikle karanlık ortamda ve karanlık renklerde OLED'in fersah üstün kontrastı dolayısıyla böyle fark olur. Ama örneğin QD veya iyi bir geniş gamut monitörü normal içerikte normal ortamda açtığınızda pek fark göremezsiniz. Hatta bazen IPS daha iyi durabilir.
Evet hocam ama IPS glow belli olsun yada OLED daha iyi çıksın diye belirli bir saat resim çekmedim dizi-film zamanım gece olduğundan geceye denk geldi. Bu filmi düşük kalitedeki bir filmi ne kadar toparladığını görmek için açmıştım. Bu resimdeki farkın çok benzerini gördüğüm için resim çekme ihtiyacı duydum normalde göremediğim fotoğrafta görünen bir fark değildi. Evet açı glowu biraz daha çıkarmış.

4K IPS güzel bir monitör kullanıyorum fakat oled ile kıyasladığımda Gece, gündüz, beyazda, kırmızıda hiç bir şey fark etmeksizin oled başka bir dünya :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşım ailesine Samsung Neo QLED aldık. Her yerde OLED'e çok yakın demeleri videolarda OLED'e yakın gözükmesi ve kullanacak kişilerin sık sık günlük kanal izlemesinden dolayı Neo QLED tercih etmiştik. Fakat OLED'den sonra memnun etmedi. Bunu yazma sebebim bence OLED'e çok yakın denen her şeyi gidip bir görmek gerekiyor. Güzel bir 4K HDR remux filmde ikisini de kıyaslamak iyi olur.

Son düzenleme:

Byte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Burak B
İyi bir MiniLED gerçekten çok iyi. Duruma bağlı olarak OLED ile arasından tercih yapılır denkler. Ben MiniLED tarafındayım.

MicroLED'i keşfetmenizi bekliyorum 😅

Ve ardından QD-LED' i😅
Muhteşem görünüyor. Merakla bekliyorum. Umarım yakın zamanda monitör örneklerini görürüz.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bunu yazma sebebim bence OLED'e çok yakın denen her şeyi gidip bir görmek gerekiyor. Güzel bir 4K HDR remux filmde ikisini de kıyaslamak iyi olur
TV dünyası hakkında pek bilgim yok ama isme bakılırsa Quantum Dot LCD'ye benziyor QLED. Eğer öyleyse ve yüksek bölgesel aydınlatmaya sahip değilse OLED'e yakın olmasına imkan yok. Kim dediyse bilmiyor.

OLED dengi bakıyorsanız Mini ve MicroLED modellere bakın. Bunlardan iyi bir modelini OLED'e tercih ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,367
Üyeler
167,477
Son üye
Talhalisca7
Top Bottom