Oled hem daha iyi görünürken hem de daha iyi görüntü akıcılığu sunuyor yani siz bu monitörü alıp single player bir oyunu 90fps oynarken IPS bir monitöre göre aşağı yukarı 150fps civarında bir hareketli nesne performansı alıyorsunuz bunun da resmini aşağıya bırakıyorum. Ufo resminde soldaki 360hz oled sağdaki 360hz ips.
Avantajları kadar dezavantajları da var OLED'in ama. Onu da belirtmek gerek. QD-OLED modeller hafif ışıklı ortamda bile diğer OLED panellere göre siyahı tam siyah renkte sunamayabiliyor.
Bazı modellerde piksel düzeninden dolayı yazıların okunabilirliğinde sorunlar olabiliyor. Çözen birkaç panel modeli var sadece(WOLED mesela).
Parlaklık olarak hala bir çok modelin parlaklık değerleri gerek HDR, gerek SDR için çok düşük. Bu da gündüz kullanımında rahatsız edici olabiliyor özellikle ideal ışık alan ortamlarda. Bu konuda Mini-LED, MicroLED ve bazı IPS paneller daha üstün.
Zahmetli kullanımına da değinmek gerek. Öyle IPS veya LED backlight kullanan monitörler gibi rahat bir kullanıma sahip olduğunu düşünmüyorum. Sabit kalan öğelerin gizlenmesi olsun(Windows çubuğu gibi), bazı şeylerden feragat etmeniz gerekebiliyor burn-in'i önleyebilmek için. Pikselleri milimetrik hareket ettirme gibi teknolojiler de bir yere kadar yardım edebiliyor maalesef.
Genel burn-in sorunlarına karşı Türkiye üzerinde sağlanan garanti şartları da ne kadar iyi bilmiyorum ama yüksek ihtimal bir Samsung bir de belki ASUS destek sağlıyordur bu konuda.
Yani bence avantajları kadar dezavantajları da var. Bunu da göze almak gerek. Zahmetli olabiliyor kullanımı. Şahsen ben biraz fiyatlarının da düşmesini bekliyorum. O zamana dek teknolojisi nereye gider bilmiyorum ama şu anlık fena değil. İleride daha da temeli oturan modeller gelecektir.