Neler Yeni

4K 240 Hz monitör avcıları için kral amazona teşrif etmiş ama fiyat tuzlu 48K :d

JeaLeusy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Alper Coşkun Sertkaya
Oled kullanmayan birine oledi anlatmak imkansız. Geçen şu mesajı yazmıştım gene yazıyorum;

Samsung 65 inç oled TV kullanıyorum monitörümde 4K Nano IPS LG 27GN950-B modeli. Bu resmi düşük boyutlu bir filmde kıyaslamıştım OLED le IPS arasındaki farkı anlatmak için dağlar kadar demek az kalır. Bende 27 inç 4K OLED monitörleri alınabilir bir fiyata gelene kadar bekleyeceğim.

1730575782239.png

Xef1ONYX

80+
Oled kullanmayan birine oledi anlatmak imkansız. Geçen şu mesajı yazmıştım gene yazıyorum;

Samsung 65 inç oled TV kullanıyorum monitörümde 4K Nano IPS LG 27GN950-B modeli. Bu resmi düşük boyutlu bir filmde kıyaslamıştım OLED le IPS arasındaki farkı anlatmak için dağlar kadar demek az kalır. Bende 27 inç 4K OLED monitörleri alınabilir bir fiyata gelene kadar bekleyeceğim.

Alıntıyı görüntüle
Kesinlikle IPS ile OLED kıyaslamak Şahin ile Tesla kıyasına benzer. Nesiller arası fark bulunan iki teknoloji.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
umut
Bu kadar abartmanıza gerek yoktu bence. Bunu dememin sebebi 4090'lı sistem dizip monitöre güzel bir bütçe ayırmayınca bir anlamı kalmıyor. Bu sistemi alan kimse de zaten single player oyunlarda 240fps almaya çalışmıyor ondan ziyade black ops 3, apex legends gibi oyunları hem net hem de akıcı bir şekilde kullanmak için alıyor. 28 inch 4k 144hz monitör kullandım, şu an 27" 1440p 360hz oled ile birlikte 48" 4k 120hz oled bir tv kullanmaktayım. Sistemin 4080 super ben single player oyunlarda dlss quality ve frame generation sayesinde (rt kullanmıyorum) çoğu rahat bir şekilde 120fps alabiliyorum mesela, multiplayer oyunları da 2k 360hz olan monitörümde oynuyorum bu monitörün amacı benim ayrı şekilde kullandığım iki ekranı birleştirmek ve gerçekten kaliteli bir monitör. Şimdi size görüntü farklarıyla alakalı şöyle bir kaç tane görüntü atayım düşünceme katılırsınız katılmazsınız bu tabii ki size kalacak bir şey. Ayrıca olay sadece görüntü kalitesi değil görüntü akıcılığı da 360hz bir oled 540hz bir ips performansı veriyor mesela resmini de aşağıya bırakıyorum soldaki 360hz oled sağdaki 360hz IPS , aydınlatma teknolojisi sayesinde ışığı panelin kenarlarından almıyor bu da hareketli nesnelerdeki ghosting ve smearingin tamamen 0 olması anlamına geliyor IPS glow da yok tabii ki (Aşağıdaki resimlerde IPS glow görülüyor mesela).

Düşüncenize saygı duyarım hocam peki sizin için en önemli parça nedir? Yukarıdaki arkadaşa da cevap verdim size de neden bunu dediğimi söyleyeyim. Oyunlarda güzel grafikler yüksek fps'ler alalım diye grafik kartlarına ciddi paralar döküyoruz ben sadece 4080 Super ekran kartıma 45.000tl ücret ödedim total sistemim 100k'ya yaklaşıyordur muhtemelen. Bu sistemi dizmemin en temelindeki amaç güzel bir görüntü ve akıcı oyun deneyimi yaşamaktı tekrarlıyorum peki bana bunu gösterecek görüntü biriminden neden kısayımki? Oled hem daha iyi görünürken hem de daha iyi görüntü akıcılığu sunuyor yani siz bu monitörü alıp single player bir oyunu 90fps oynarken IPS bir monitöre göre aşağı yukarı 150fps civarında bir hareketli nesne performansı alıyorsunuz bunun da resmini aşağıya bırakıyorum. Ufo resminde soldaki 360hz oled sağdaki 360hz ips.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendi setubumu da şöyle bırakayım. Yaptığıma pişman olmadığım bir harcama, ömürlük monitörler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben tavsiye ederim açıkçası bende bunun g60sd modeli var mat kaplaması aynı sadece bendeki 2k 360hz. Aylar önce 4k 120hz bir televizyon aldım o televizyonu aldıktan sonra zaten single player oyunlar için 4k bir ekranım var diyerek 2k 360hz olan oled modeli aldım. Ben televizyonu almadan önce Türkiyede satışa çıksa bunu direkt çekerdim. Ömürlük monitörün olur pişman olmazsın.
Ağzına sağlık millet bu cevaba içerik üretiyor...

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
921
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Fırat divitci
Bunu tavsiye etmem. 2. nesil qd-oled kullanıyor g60sd ve g80sd'deki 3. nesil qd-oled pixel dizilimine sahip. Pixel fringing kaynaklı renklenmeyi azaltıyor. Sırf geniş açı olsun diye de 175hz'de kalınmaz bence bunun yerine g60sd öneririm 1440p 360hz. 24k amazonda.

bkarahis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Bahadır Kara
4k da 240hz oyun oynamak değil ya şımarıklık adam gibi 3 saat oyun oynayacaksın altı üstü. O paraya TV satıyolar küçücük ekranda 4k olsa ne olur olmasa ne olur

Robius

80+ Bronze

Byte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Burak B

tridyboos

80+ Bronze
Dahası