Golf 4'ün 1.9TDI modeline bindim, 1.6'sını bilmiyorum. Ülkede yapmayanlar kadar yapanlar da var, bu bakımdan yanlış düşünüyorsunuz. Adamın cebinde parası olsa neden bakımını yapmasın ? Neden 1.4-1.5 araçlara binsin ? Doğru bir bakış açısı değil.Bu ülkede bir araca doğru düzgün bile yağ bakımı yapılmıyor, ve Türk halkına araç satmak zor yok efendim 400 binde bu alınmaz 1.9 araç mı alınır vs. gibi şeyler işitene kadar 1.6 alırsın bizde var 2004 Pacific 100 binde orijinal tüp takılmamış ayrıca tüp takılsa bile karbüratörlü değil bu araçlar, sıralı sistem takılıyor bunlara, sıralı sistem ilk benzinde ardından gaza geçer normal karbüratörlere göre %40 %45 daha sağlıklıdır 200 bindeki gazlı benzinli arabaya kolay kolay bir şey olmaz 1.9 biraz daha az ilanlarda 1.6 daha çok satma açısındanda benzinli motoru tercih edilebilir, tercih meselesi
LPG'ye karşı hep önyargılı yaklaştım, 3-4 kere yolda bırakmışlığı var. Bakımla alakalı değil, kaliteli tüple ilgili. Hava filtresi bile tüplü araçlarda sorun olabiliyor, soğuk havaları söylemiyorum bile. Tüplü araçlar artık dediğin gibi ilk ateşlemeyi benzinle yapıp gaza geçiyor. Son dönemlerde tüplü araca binmedim, dizel beni memnun etti. Şuan araç alacak olsam ne gaz ne de dizel alırım, benzinli alırım. 10-20tl fazla yakar fakat performans açısından beni üzmez.