itopyada cakal - dragon diye bi sistem var 57 civarı olması lazım bi bakmanı öneririm ekran kartı 4070 superdi sanırım50-55 bin tl arası toplama sistem istiyorum çizim ve oyun için ekstra monitör olarak da tavsiyede verebilirsiniz 10 kya kadar
ben tek tek topladım50-55 bin tl arası toplama sistem istiyorum çizim ve oyun için ekstra monitör olarak da tavsiyede verebilirsiniz 10 kya kadar
o ürün o fiyata alınmaz stok ta bitmiş zatenitopyada cakal - dragon diye bi sistem var 57 civarı olması lazım bi bakmanı öneririm ekran kartı 4070 superdi sanırım
Snerjdeki bardish sistemini çok güvenilir bir bilgisayar satıcısına gösterdim parçalarının kalitesinin 5 para etmediğini söyledi ayriyetten snrj sitesi hakkında da aralık ayı içerisinde 5-10 tane şikayet var iade politikalarıyla alakalı bende sistem arıyorum ancak bardish cok mantıklı bir tercih değil gibi.ben tek tek topladım
normalde 4070 li sistemlerde fiyat peroformans oyun sistemi için 7500f öneririz
sizin profesyonel kullanım amaçlarınız da var diye çok daha iyi bir işlemci koydum
9700x işlemci
thermalright 2x120 mm kule tipi fan
biostar b650 2sssd 4 ram slotlu mosfet soğutmalı anakart
goodram 2x16 gb 6000 mhz cl30 ram
1 tb nv3 m2 gen4 ssd
inno 3d 4070 super 3 fanlı seri
deepcool 750w psu lu mesh panel kasa
burası toplamda 59000 tl bandında tutuyor
normalde 4070 superli sistemler
2x16 ram ile 1tb m2 ssd ile kule tipi fan ile max 45k civarına alınıyor
fakat burda fiyata etken iki şey var
7500f den 8000 tl daha pahalı bir işlemci
çift fanlı modele göre 1500-2000 tl daha pahalı bir 3 fanlı ekran kartı
bu farkları düşürürsen fiyat 10k civarında düşer
bu sefer hazır sisteme göre 2000 tl uyguna gelir
Misal şu an piyasada en ucuz satılan 4070 superli sistem bildiğim kadarı ile snrj deki bardish ürünü
sistem ham hali ile 42k
anakart a620 b650 ye güncelleme seçeneği çok pahalı
ssd yi gen4 ssd ye çekiyorum
ram tek 16 çok kötü bir frekans cl değerinde 2x16 daha iyi bir ram yapıyorum
ekran kartı palitin 4070 superi paliti bazı markalarda başarılı bulurum fakat bu seride sıcaklı biraz yüksek duyumum var
sadece ram güncellemesi ve ssd güncellemesi ile
44800 tutuyor
işlemci 7500f anakart a620 ekran kartı çift fanlı model
Mesaj otomatik birleştirildi:
o ürün o fiyata alınmaz stok ta bitmiş zaten
şikayet her sitede varSnerjdeki bardish sistemini çok güvenilir bir bilgisayar satıcısına gösterdim parçalarının kalitesinin 5 para etmediğini söyledi ayriyetten snrj sitesi hakkında da aralık ayı içerisinde 5-10 tane şikayet var iade politikalarıyla alakalı bende sistem arıyorum ancak bardish cok mantıklı bir tercih değil gibi.
Haklısın hocam sistemi kendimce yorumlamak gerekirse çok dolu gibi gözüküyor ancak kalite konusunda can sıkar gibi değerlendirdim.(Yanlışım varsa affola ancak palit gibi markalar çok iç açıcı gelmedi)şikayet her sitede var
ben zaten snerjideki sitemi övmedim yani şu an en uygun görünen (benim gördüğüm o daha uyguna varsa affola) sistem üzerinden değerlendirme yapın diye gösterdim
sistem özeline girmedenHaklısın hocam sistemi kendimce yorumlamak gerekirse çok dolu gibi gözüküyor ancak kalite konusunda can sıkar gibi değerlendirdim.(Yanlışım varsa affola ancak palit gibi markalar çok iç açıcı gelmedi)
Hocam bardisihin özelleştirilmemiş hali 1x16 GB bi ramden destek alıyorsistem özeline girmeden
marka grubuna girelim
palit inno3d zotac galax
bu markalar direkt üstü çizilmek yerine model bazında incelenip tercih edilebilirler
sadece asus msi gigabyte gibi markalara güvenirsek hata ederiz
çünkü hepsinin daha düşük marka algısında gördüğümüz ürünlerden daha düşük seviye modelleri oldu zamanında hala da oluyor
sistem özeline gelirsek 4070 superde bu modelin rakiplerine göre daha sıcak çalıştığını gördüm
sistem özelinde modeli eledim kendimce
yarın 5070 modelini çıkarır palit
bir bakarsın asusdan da gigabyte dan da serin çalışıyor onu bilemeyiz
anakart a620
hi bir şartta kullanılmaz demem
çok çok uyguna yakalarsın sistemi bir anakartı a620 olsun dersin
ama fiyata bakıyorum çok cazip bir fiyat yok o yüzden hoşuma gitmedi
ramler güzel bir frekans cl oranına desteklenebiliyor
kasa psu da iş görür
işlemci soğutma da eklenmiş
ama bu mdeol bazında ekran kartı modeli
ve fiyatın çok cazip olmamasından dolayı a620 nin itelenişi benim eleştirilerim
ben ilk yazdığım yazıda zaten 2x16 daha iyi frekans cl oranına yükselttiğimi belirttimHocam bardisihin özelleştirilmemiş hali 1x16 GB bi ramden destek alıyor
4070 Super bi sistem için 32 gb daha uygun olur bence
sıvı soğutması 120mm sistemin incelenme videosunda işlemcinin 75 derecelere çıktığını görebilirsiniz
240mm daha uygun gibi geldi ancak ram konusunda twinmosu ilk defa duydum pek bişey diyemeceğim hocam
ben hep diyorum parça kalitesine önem verin kasa kalitesi bile sistemi etkliyor. mesela adam gidiyor tirişka bir markadan 6000 mhz ram alıyor 5200 mhz olan corsair daha iyi performans verriyor. ekran kartını gidip galax palit almak yerine asus msi alın böyle uzar giderr.Snerjdeki bardish sistemini çok güvenilir bir bilgisayar satıcısına gösterdim parçalarının kalitesinin 5 para etmediğini söyledi ayriyetten snrj sitesi hakkında da aralık ayı içerisinde 5-10 tane şikayet var iade politikalarıyla alakalı bende sistem arıyorum ancak bardish cok mantıklı bir tercih değil gibi.