RTX3070
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 7
- Reaksiyon skoru
- 9,087
- Bütçe
- 600
Arkadaşıma router lazım bütçesi 500-600 TL TP Link Archer AX10 güzel gibi siz ne önerirsiniz?
@alpolojix
@alpolojix
oo ax mi severiz.Arkadaşıma router lazım bütçesi 500-600 TL TP Link Archer AX10 güzel gibi siz ne önerirsiniz?
@alpolojix
Bu arada modem değil router doğru anladım dimi.Çok bilgisi yok ama 5 GHz istiyor bir de 50 Mbps için alacak.
tamam o zaman o bahsettiğin router iyi duruyor ama ne olur ne olmaz yorumları vb. okuyun.Evet fiber altyapısı var.
Kablonetten alıyor peki bana ne önerirsin ben TT kullanıyorum fiber altyapı var 24 Mbps alıyorum ama ileride kablonet 100 mbps'ye geçilecek. Wi-Fi 6, QoS ve firewall olsun ben de aynısından alayım mı? Bir sorum daha olacak AX10 160 MHz kanal destekliyor mu?tamam o zaman o bahsettiğin router iyi duruyor ama ne olur ne olmaz yorumları vb. okuyun.
İnterneti hangi firmadan alıyor ?
owowow 160MHz mi. Çok baya çok. Bilmiyorum.Kablonetten alıyor peki bana ne önerirsin ben TT kullanıyorum fiber altyapı var 24 Mbps alıyorum ama ileride kablonet 100 mbps'ye geçilecek. Wi-Fi 6, QoS ve firewall olsun ben de aynısından alayım mı? Bir sorum daha olacak AX10 160 MHz kanal destekliyor mu?
Mantıklıymış öyle yapayım. Altyapı fiber ama kablonetin altyapısı varmış sanırım kablolara çok bakmadım ama normal fiber olması lazım çünkü şu anda TT'dayız ve router kullanıyoruz demek ki fiber. 160 MHz fazla ise gereksiz o zaman ona gerek yok.owowow 160MHz mi. Çok baya çok. Bilmiyorum.
Bana 40MHz yetiyor açıkçası. Hatta gelen hızın tamamını alabiliyorum kablosuz ile. Ciddiyim.
20MHz 40MHz arasında da bayağı fark var.
Kablonet 100Mbps derken. Kablonet altyapısı mı var ?
Eğer kablonet altyapısı varsa (fiber değil kablo internet) router kullanılamaz docsis 3.0 modem kullanılır.
Eğer normal router olarak dersen bundan alabilirsin ama önce arkadaşın deneyimini aktarsın sonra al. Göz gezdirmiş olursun.
Cidden aşırı fazla.Mantıklıymış öyle yapayım. Altyapı fiber ama kablonetin altyapısı varmış sanırım kablolara çok bakmadım ama normal fiber olması lazım çünkü şu anda TT'dayız ve router kullanıyoruz demek ki fiber. 160 MHz fazla ise gereksiz o zaman ona gerek yok.
Telefonda yok da PC'de var PC router'a biraz uzak ve duvardaki portlardan ethernet kullanmak için de oranın kablosu vs değişecekmiş hatta konu açmıştım ondan dolayı PC'de Wi-Fi kullanıyorum.Cidden aşırı fazla.
Mesela ben Keenetic Omni DSL Kullanıyorum ya.
40MHz ile Modemin 5 Metre yakınında aldığım hız ile Kablolu aldığım hız arasında hiç fark yok.
Ayrıca 40MHz üstü destekli telefonlar pek yok diye biliyorum. Yepyeni Realme 5i'de bile hem 5GHz desteği hem de 40MHz desteği yok.