ℯ𝓀𝓈ℯℓ𝒶𝓃𝓈
80+ Gold
orasını bilemem artık alacak olan arkadaşAerocool 500w yeter.
orasını bilemem artık alacak olan arkadaşAerocool 500w yeter.
Direct x11 ne oluyor pek hakim değilim de biraz anlatır mısınız lütfenorasını bilemem artık alacak olan arkadaş
(Düzenlendi.)İlk PC im olacak, işlemci en kötü i3 10 nesil olmalı ve ekran kartı en kötü 4gb gddr5 olmalı https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-5-2600-alti-cekirdek-3-40-ghz-fiyati,253558099.html
https://www.epey.com/ekran-karti/turbox-geforce-gtx-750-ti-4g.html
Bu ikisini düşünüyorum
Anakart M2 destekli (Max 600tl civari) olmalı https://www.epey.com/sabit-disk/kingston-a2000-sa2000m8-500g.html
Monitör ise mavi ışık filtresi özelliği olmalı
Şu an güncel oyunları en düşük grafiklerde 1080p de en az 60 FPS vermeli.
Klavye, mouse, psu, kulaklık, kasa en fazla 1.000 olmali
En az 16 GB lik ram kullanmak istiyorum (ileriye dönük olmalı) 3000mhz civarında
RGB önemli değil ama olsa güzel olur.
directx: multimedya , animasyon, çizim, görüntü, grafik, metin, ses ve videoların bilgisayarda gösterilmesi, dosyalarda saklanması, bilgisayar ağından iletilmesi ve sayısal olarak işlenmesi görevinde kullanılır directx11 windows 7 ile gelmiştir directx12 ise windows 10 ile gelmiştir ve oyunlarda oldukça önemlidir şuanda oyunlar için alt sınır directx11 ve bundan belli bir yıl sonra bu alt sınır directx12 olucak bana kalırsa her zaman güncel kalmak önemli şahsi görüşümü söylüyorum eskilerden sıkıldım eski eğer eskide kalmasaydı yeniler boşuna çıkmazdıDirect x11 ne oluyor pek hakim değilim de biraz anlatır mısınız lütfen
Gerçekten çok teşekkür ederim bütün yardımlarınız için ve anladım directx i iyi ki varsınızdirectx: multimedya , animasyon, çizim, görüntü, grafik, metin, ses ve videoların bilgisayarda gösterilmesi, dosyalarda saklanması, bilgisayar ağından iletilmesi ve sayısal olarak işlenmesi görevinde kullanılır directx11 windows 7 ile gelmiştir directx12 ise windows 10 ile gelmiştir ve oyunlarda oldukça önemlidir şuanda oyunlar için alt sınır directx11 ve bundan belli bir yıl sonra bu alt sınır directx12 olucak bana kalırsa her zaman güncel kalmak önemli şahsi görüşümü söylüyorum eskilerden sıkıldım eski eğer eskide kalmasaydı yeniler boşuna çıkmazdı
Mesaj otomatik birleştirildi:
Mesela burada directx12 ultimate in oyunlardaki özelliklerinden bahsedilmiş
DirectX 12 Ultimate
DirectX 12 Ultimate, DirectX 12 altyapısını olduğu gibi kullanıyor diyebiliriz. Çok fazla bir özellik olmasa da son iki yıl içerisinde eklenen birkaç özellik yer alıyor. Bu yeni özelliklerden ilki ve en önemlisi; DirectX Raytracing 1.1; DirectX 12 Ultimate, ışın izleme özelliğini Windows ve Xbox Series X oyun konsolu üzerinde bulunuyor.
DirectX 12 Ultimate Yeni Nesil Oyunlara Özel
DirectX 12 Ultimate, değişken oranlı gölgelendirmeye sahip olmasıyla birlikte, GPU’nun merkezinde bulunan nesneleri çalıştırmak için enerjiyi daha verimli bir biçimde kullanmasına izin vermesiyle birlikte daha iyi kare hızları ortaya çıkmış oluyor. DirectX 12 Ultimate teknolojisinin ortaya çıkmasıyla beraber gerçekçi oyunlara büyük destek sağlamış oldu. Oyun yapımcıları için daha kaliteli dokulara, gerçeğe yakın aydınlatmaya sahip ve daha sürükleyici oyunlar tasarlamalarına büyük olanak sunuyor.
Bu yeni özellikten yararlanabilmek için DirectX’in en son sürümüyle uyumlu bir ekran kartına sahip olmanız gerekir. Bu sayede ortaya çıkan büyük farklılığı daha net görmüş olursunuz.
DirectX 12 Ultimate’ın sunmuş olduğu özellikler, birçok kullanıcıyı yakından ilgilendiriyor ancak öncelik olarak Windows bilgisayarlar üzerinden hizmete başlayacağı, bazı kullanıcıları derinden etkiledi.
AMD RX 6000, NVIDIA GeForce RTX 30 ve Intel tarafından piyasaya çıkarılmak üzere hazır hale getirilen Xe HPG ekran kartları; DirectX 12 Ultimate desteği ile satışa çıkacaktır. Sadece Intel için değil aynı zamanda çıkması beklenen diğer kartlarında, DX12 Ultimate desteğine yer vereceğini belirtelim. Yeni bir DirectX sürümünün olacağı bilgisi aktarılıyor olsa da, bu konu hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Konuyla ilgili Microsoft tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığını da belirtmek isteriz.
kaynak: https://ipnumara.com/directx-nedir-directxin-oyunlar-uzerindeki-onemi/#:~:text=Oyun geliştiricilerin işine yarayan bu,donanıma erişim sağlamasına olanak sunuyor.
almam ekran kartı apu alırım hangi oyunalrı oynuyorsunuz bilmiyorum amaVazgeç tim turbox dan sizin önerebileceginiz varmı
En fazla pubg, mobili değil, cs go, volarant, LoL ,belki fortnite 1080p düşük de bana 60fps versin yeter.almam ekran kartı apu alırım hangi oyunalrı oynuyorsunuz bilmiyorum ama
fortnite ve pubg için konuşamam 60 fps içinEn fazla PUBG, mobili değil, cs go, volarant, LoL ,belki fortnite 1080p düşük de bana 60fps versin yeter.
Zaten şimdi değil en iyi ihtimalle ekimden sonra toplarımfortnite ve PUBG için konuşamam 60 fps içinşunu izlersen bi fikir alabilirsin eğer değerler senin için yeterse apu al mining için artık 4gb kartlar yetmiyor bence ilerleyen aylarda 4gb ekran kartları baya ucuzlayacak 2.el den temiz bir şey çekip toplayabilirsin kasa bence ama tamemen sana bağlı
İşlemci güzel ama PUBG önemli biraz benim icinZaten şimdi değil en iyi ihtimalle ekimden sonra toplarım