Yardım 5060 yerine 3080/3080ti alınır mı?

Sistem özelliklerim
7500f+phantom spirit
B650mk
16x2 xpg lancer black
Kingston renegade tb
Wd sn770 1tb

Monitör olarak samsung m7 43' 4k

2060ı emekli ediyorum tavsiyelerinizi bekliyorum

Güç kaynağı 0 alınacak bütçeye dahil değil
3080Ti olacaksa eğer bence daha mantıklı olur. 3080 ile 10gb vram 4k da sorun yaratabilir. Diğer yorumları okuyamadım ama 6900xt tercih listeniz de yokmu ?

ya objektif bakarsanız 3060 kart bile günümüz oyunları için fazla fazla yeterli . ama eski kartlar cok güc tüketiyor ve 5060 güncel bir kart. bu iş artık kas gücünden çıktı bunu kabul etmek lazım. yarın adamlar bir yazlılım çıkarıp sadece 5000 serisine veriyoruz deseler 3080 kartla ne yapacaksın? ve sıfırdan kart alan adam 3000 serisi neden alsın mantıksız yani.
Birkaç ay sonra aynı güncellemeyi AMD kanadından bekleriz hocam :D
Şaka bir yana mantıksız dediğiniz durum tamamen paradan geçiyor. Ve 5060 ın neden 3080 in yerine tercih edilmemesi gerektiğini sana kısaca tek cümlede açıklıyorum: 2K veya 4K çözünürlükte oyun oynamak istiyorsan oynayamazsın, oynasan da verim alamazsın, verim alsan da monitörün yüksek hz ise akıcılık kaybı yaşarsın.

Valla 5060 ile 3080 mukayese edilecek kartlar değil. Enerji tüketimi için 4070S seçilebilir ama fiyatları fazla yüksek.

4k monitörüm varken saf güce dönüp bazı ayarları kısarak 60 fps hedeflemek mantıklı geliyor.

Neden 43 inç monitör diye sorarsanız hem televizyon hem monitör olarak kullanıyoruz.
İkisini ayrı ayrı alacak bütçe yoktu.
Kesinlikle bu söylediğinize katılıyorum hocam.

ya objektif bakarsanız 3060 kart bile günümüz oyunları için fazla fazla yeterli . ama eski kartlar cok güc tüketiyor ve 5060 güncel bir kart. bu iş artık kas gücünden çıktı bunu kabul etmek lazım. yarın adamlar bir yazlılım çıkarıp sadece 5000 serisine veriyoruz deseler 3080 kartla ne yapacaksın? ve sıfırdan kart alan adam 3000 serisi neden alsın mantıksız yani.
Sorun şuradaki 5060 alsam bile 0 alamıyorum. 100 lerce oyun oynayan biri değilim nadiren bilgisayar başına geçip yüksek grafikli hikaye tabanlı oyunlar oynarım.
Ramazan bayramında aldığım dying light 2 yi kurbandan sonra zor bitirebildim siz düşünün.

10-15 civarına 3080 3080ti
6800xt
6900xt gibi tanklar almak yeni nesil giriş seviyesi kart almaktan daha mantıklı bence, miningse mining kart temize bi eksisi yok

AMD sağolsun bu konuda bizleri destekliyor zaten hocam. Mevcut sistemimle (imza dan görebilirsiniz) Cyberpunk 2077 de 2K çözünürlük ultra yüksek ayarlar da DLSS FG(frame generation) vs. kapalı 70-80 civarı çok rahat alıyorum. DLSS i Kalite modunda açıp AMD'nin sağladığı FG(frame generation) u da açtığımda 140-170 arası FPS değerlerine ulaşıyorum. Görüntü kalitesi bozulmadan yüksek FPS rahat rahat oynayabiliyorum.

Şahsen yüksek FPS ile akıcı oynamak tercih meselesi. Monitörün Hz yüksek ise düşük FPS oynamak akıcılığı oldukça düşürüyor. Ama 60Hz monitörde veyahut 144Hz monitörde bahsettiğim FPS değerlerini alarak oynandığında akıcılıkta hissedilir dezavantaj olmuyor. Günümüzde dünya da bir çok konsol oyuncusu 60Hz de oynuyorlar :D
Doğru söylüyorsunuz, nvidea yeni nesillerde sanki çok büyük bir gelişmeymiş gibi sattığı şeyi ücretsiz yazılımlar zaten yapabiliyor, yeni nesil kart almanın hiçbir mantığı yok (birde üzerine 8gb vram den bahsetmiyorum bile). Şu hz muhabbeti genelde göz alışkanlığı ile oluyor be hocam, göz 60hz e alışmışsa hiçbir insana 60hz bile kötü gelmez.

3080Ti olacaksa eğer bence daha mantıklı olur. 3080 ile 10gb vram 4k da sorun yaratabilir. Diğer yorumları okuyamadım ama 6900xt tercih listeniz de yokmu ?
Yok hocam amd ekran kartlarına tövbeliyim
Sağlam bir 3080ti bulabilirsem dönüş yaparım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

10-15 civarına 3080 3080ti
6800xt
6900xt gibi tanklar almak yeni nesil kart al almaktan daha mantıklı bence, miningse mining kart temize bi eksisi yok
Elimdeki kart rog 2060 senelerce mining gördü kart sistem açılırken 34 derece furmarkda hotspot 78 derece
Mining yapılırken karta düzgün bakıldıysa sorun çıkmayacağını çıkma bir kartı uzun süre kullanınca anladım.

Dandik bir PSU kullanmaktansa kaliteli en azından sertifikalı bir şeye geçersen ömrünü uzatırsın bilgisayarının hocam, olası elektriksel durumlara karşı da nispeten korumuş olursun.

Bilemedim ya, biraz pahalı geliyor 3 jenerasyon geri ve DLSS kısmında son 2 versiyonu 3000 serisinin altı desteklemiyor sanırım.
8-10 arası bütçelerde 3070-3070Ti bulunabiliyor dediğim gibi.
3070 en ucuz 10.000 TL ye gördüm sahibinden param güvende ile oda bilmiyorum yani artık

Doğru söylüyorsunuz, nvidea yeni nesillerde sanki çok büyük bir gelişmeymiş gibi sattığı şeyi ücretsiz yazılımlar zaten yapabiliyor, yeni nesil kart almanın hiçbir mantığı yok (birde üzerine 8gb vram den bahsetmiyorum bile). Şu hz muhabbeti genelde göz alışkanlığı ile oluyor be hocam, göz 60hz e alışmışsa hiçbir insana 60hz bile kötü gelmez.
Elimde 60hz 4k televizyondan bozma monitör var
Ona göre bir tercih yapayım çok da kurcalamayayım diyorum
Güç kaynağını ile ilgili yeni konu açarım
850w 1000w arası piyasa alınabilecek ne varsa onlara bir bakarız.

Geri