Neler Yeni

5070 li sistem beklenirmi?

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Mert Camran
Umarım lasman fiyatına yakalarım yoksa anca rüyamda görürüm gibime geldi şuan
Hocam sen neden 5070 ekran kartına bu kadar taktın ki RTX 4070 Super al bak keyifine o da yeni kart sayılır.

PykeTyson

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
İrfan yıldız
Hocam sen neden 5070 ekran kartına bu kadar taktın ki RTX 4070 Super al bak keyifine o da yeni kart sayılır.
Dlss 4 çok güzel geldi gözüme hocam ondan dolayı yoksa benim planımda en son ps5 almak vardı buraya nasıl geldim hatırlamıyorum tüketici bağımlılığı çok kötü bir şey

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
918
İsim
Mehmetcan İvrendi
Umarım lasman fiyatına yakalarım yoksa anca rüyamda görürüm gibime geldi şuan
Hocam hadi 5080 biraz pahalı bir kart Hızlı satmak için lansman fiyatı vs. Olabilir ama 5070 denilen kart Türkiye'de şuan en çok beklenilen kart ve 4090 gücünde dedikleri için İnsanlar çok fazla hyple'ndı Yani Lansman fiyatı almanız çok zor gibi yani normal lansman fiyatı 19.8K Türkiyede Nvidia'nın önerdiği fiyat ise 25.999TL mi neydi ama Şuan türkiyede 30K altı satacaklarını düşünmüyorum

öncelikle yukarda dediğim gibi insanlar ses çıkarmak yerine normal karşıladıkları için ve firmalar ekmek peynir gibi satacaklarını bildikleri için 30K altı çok ama çok zor görürüz gibi yani en iyi ihtimal ile 29.999TL olur😂

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Mert Camran
Dlss 4 çok güzel geldi gözüme hocam ondan dolayı yoksa benim planımda en son ps5 almak vardı buraya nasıl geldim hatırlamıyorum tüketici bağımlılığı çok kötü bir şey
Hahahaha valla öyle hocam düşün RTX 4070 Super kullanıyodum fakat RX 7900XT Nitro ekran kartını sipariş verdim 20GB olduğu için ve daha FPS artırdığı için :D

PykeTyson

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
İrfan yıldız
Hocam hadi 5080 biraz pahalı bir kart Hızlı satmak için lansman fiyatı vs. Olabilir ama 5070 denilen kart Türkiye'de şuan en çok beklenilen kart ve 4090 gücünde dedikleri için İnsanlar çok fazla hyple'ndı Yani Lansman fiyatı almanız çok zor gibi yani normal lansman fiyatı 19.8K Türkiyede Nvidia'nın önerdiği fiyat ise 25.999TL mi neydi ama Şuan türkiyede 30K altı satacaklarını düşünmüyorum

öncelikle yukarda dediğim gibi insanlar ses çıkarmak yerine normal karşıladıkları için ve firmalar ekmek peynir gibi satacaklarını bildikleri için 30K altı çok ama çok zor görürüz gibi yani en iyi ihtimal ile 29.999TL olur😂
Haklısınız. Bu moralimi bozdu 🫤

vecaca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
veysel
5070 ilk çıktığında lansman fiyatı sayesinde birkaç dakika bile olsa ucuz olucak . Ancak sonrasında gerçekten yüksek bir artışa geçicek . Benim şuan bir sistemim var. Ben bu sisteme direkt 5070 alabilirim ancak sistemin kendisi geri olduğundan pc darboğaz yapıcak. Onun yerine yaza kadar beklesem ve sistemimi satıp 5070 sistemi alsam? 5070 sistem toplamak ne kadara mâl olur( yaz için) şuan elimde olan sistemi aşağıya bırakıyorum. Ayrıca şuan 30k bütçem var.
Rx6650xt
Asus h610 a d4 anakart
İntel i5 12400f işlemci
16gb ram
480 gb depolama. Sizce bu sistemi kaça satarım ? Sizce 5070 sistemi beklemelimiyim yoksa direkt lansman fiyatından 5070 mi almal5070
5070 değil de bütçen varsa 5070ti beklenir. Ne kadar güvenilir olur bilmiyorum ama testler de 4k da gayet iyi fps veriyor 2k da çok rahat uzun süre yeter

PykeTyson

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
İrfan yıldız
Ee peki ben ne yapmalıyım? Elimde bir bütçe bir sistem ve zaman var?
Mesaj otomatik birleştirildi:

5070 değil de bütçen varsa 5070ti beklenir. Ne kadar güvenilir olur bilmiyorum ama testler de 4k da gayet iyi fps veriyor 2k da çok rahat uzun süre yeter
Benim param yetmez hocam

Hahahaha valla öyle hocam düşün RTX 4070 Super kullanıyodum fakat RX 7900XT Nitro ekran kartını sipariş verdim 20GB olduğu için ve daha FPS artırdığı için :D

Hocam bi baktımda 4070 super neden 30k? Bunlar en son 24lerdeydi . Yılbaşı zamımı?

Son düzenleme:

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Mert Camran
Ee peki ben ne yapmalıyım? Elimde bir bütçe bir sistem ve zaman var?

Benim param yetmez hocam

Hocam bi baktımda 4070 super neden 30k? Bunlar en son 24lerdeydi . Yılbaşı zamımı?

PykeTyson

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
İrfan yıldız

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Mert Camran

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
918
İsim
Mehmetcan İvrendi
Yılbaşıyla vs. Alakası yok hocam Adamlar zaten Nasıl daha fazla Sapalarız diye düşünüyodu bu asgari + 2025 vergileri vs. Bahane oldu

Şöyle söyliyeyim RTX 4000 serisinin üretimi Zaten bayadır durdu yani 5-6 ay hatta belki daha fazla oldu Hatta Amazon Amerika'ya vs. Girip bakarsan nerdeyse hiç stok olmadığını görürsün (Amazon onarılmış kartlar vs.'de var Sıfır Kart stoğu yok demek istedim) neyse yani dünya'nın çoğu yerinde yani genelinde Sıfır RTX 4070 /S vs. kartlar yok Tükendi vs. Ama malesef bizim ülkemizde ekonomik şartlar kötü olduğu için insanlar alamadıgı için Hayla stok'ta Var (Ayrıca Türkiyede'ki firmaların temiz Bakılmış/kullanılmış vs. Kartları yurtdışın'da bağzı belli yerlerden topluca alıp bakımını yapıp Sıfır olarak sattıkları hakkında bir iddia'da var)

Yani kısacası demek istediğim 4000 serisi kartlar vs. Zaten Bu 2025 zamların'dan/vergilerin'den vs. çok daha önce ülkeye girdi vergisi vs. Ödendi
Yani 4000 serisi kartlar Yeni yıldan vs. Kesinlikle etkilenmedi ama Firmalar sanki zam'dan etkilenmiş gibi fiyat attırdılar oysaki ürünler Zaten çoktan alınmış ve depolarında bekliyorlar'dı yani boş bahaneler 2025 vs. O kartlar için

Tavsiyem Nakit'in varsa Senin yerinde olsam zaten 4070 süper vs. 1 yıl olmadı çıkalı yani 2.el'de miss gibi
Temiz/Garantili daha 3-4 aylık 4070 süper vs. Var Gider Ordan 22-24K arasına hatta iyi bir pazarlıkla 500TL-1K falan daha ucuza Sıfıra yakın ayrıca kaliteli model yani gainward/Gigabyte windforce/MSI Ventus gibi çöp modeller değilde
Asus Dual/Gigabyte Gaming/Msi Gaming X Slim vs. Gibi model kartlardan alırdım
Hatta AM5 sisyemlerde yeni direk 2.elden temiz Sistem dizerdim

PykeTyson

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
İrfan yıldız
Yılbaşıyla vs. Alakası yok hocam Adamlar zaten Nasıl daha fazla Sapalarız diye düşünüyodu bu asgari + 2025 vergileri vs. Bahane oldu

Şöyle söyliyeyim RTX 4000 serisinin üretimi Zaten bayadır durdu yani 5-6 ay hatta belki daha fazla oldu Hatta Amazon Amerika'ya vs. Girip bakarsan nerdeyse hiç stok olmadığını görürsün (Amazon onarılmış kartlar vs.'de var Sıfır Kart stoğu yok demek istedim) neyse yani dünya'nın çoğu yerinde yani genelinde Sıfır RTX 4070 /S vs. kartlar yok Tükendi vs. Ama malesef bizim ülkemizde ekonomik şartlar kötü olduğu için insanlar alamadıgı için Hayla stok'ta Var (Ayrıca Türkiyede'ki firmaların temiz Bakılmış/kullanılmış vs. Kartları yurtdışın'da bağzı belli yerlerden topluca alıp bakımını yapıp Sıfır olarak sattıkları hakkında bir iddia'da var)

Yani kısacası demek istediğim 4000 serisi kartlar vs. Zaten Bu 2025 zamların'dan/vergilerin'den vs. çok daha önce ülkeye girdi vergisi vs. Ödendi
Yani 4000 serisi kartlar Yeni yıldan vs. Kesinlikle etkilenmedi ama Firmalar sanki zam'dan etkilenmiş gibi fiyat attırdılar oysaki ürünler Zaten çoktan alınmış ve depolarında bekliyorlar'dı yani boş bahaneler 2025 vs. O kartlar için

Tavsiyem Nakit'in varsa Senin yerinde olsam zaten 4070 süper vs. 1 yıl olmadı çıkalı yani 2.el'de miss gibi
Temiz/Garantili daha 3-4 aylık 4070 süper vs. Var Gider Ordan 22-24K arasına hatta iyi bir pazarlıkla 500TL-1K falan daha ucuza Sıfıra yakın ayrıca kaliteli model yani gainward/Gigabyte windforce/MSI Ventus gibi çöp modeller değilde
Asus Dual/Gigabyte Gaming/Msi Gaming X Slim vs. Gibi model kartlardan alırdım
Hatta AM5 sisyemlerde yeni direk 2.elden temiz Sistem dizerdim
Ya hocam şimdi benim elimde taş çatlasa 30 k var nasıl bir güçlendirme yapayım ? Lütfen eski eşyalarımı satarak bütçe almaya çalışmayın eski ekipmanlarım durmak zorunda yani bana 30 k lık bir geliştirme önerir misiniz?? Yoksa cidden kasayı satıp kasa mı alsam

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
918
İsim
Mehmetcan İvrendi
Ya hocam şimdi benim elimde taş çatlasa 30 k var nasıl bir güçlendirme yapayım ? Lütfen eski eşyalarımı satarak bütçe almaya çalışmayın eski ekipmanlarım durmak zorunda yani bana 30 k lık bir geliştirme önerir misiniz?? Yoksa cidden kasayı satıp kasa mı alsam
Geliştirme tavsiyesi Yapacak pek bir şey yok hocam Yani illa geliştirme tavsiyesi istiyorsan ekran kartını yükselt mesela RX 7800XT'ye ve ssd'nı 1TB iyi bir hıza yükselt diye bilirim
(Çünkü işlemci yükselt desem Anakartı'da değiştirmen gerek malum Intel kullanıyorsun + Intel 13.nesil ve sonrası ısınoyor bu seferde iyi bir soğutma alman gerekiyor stok soğutucu yetmiyor şimdi İslemci+Anakart+Sogutucu yükseltirsen bu sefer ekran kartı ve SSD ve Ram gibi diğer şeyler için bütce düsüyor vs.)

Kısaca Update yapmanı tavsiye etmiyorum Sadece boşa para harcamış olursun

Yani kısaca Tavsiyem Senin yerinde olsam O sistemi satar 30K bütceme eklerdim varsayalım 11K'ya koydun 10K'ya sattım Toplam 40K bütçen olsa gidip dediğim gibi 2.elden temiz garantili iyi bir 4070 süper bulana kadar (Fiyata'da dikkat et yani 1-2 K ucuz Kart alma ortalama 3-5K daha ucuz bir şey bulunca al) yani Arada Sahibinden girip Bak ara ara Dediğim gibi ekran kartını al sonra diğer parçaları'da 2.elde Temiz bul bak eğer sıfır'ı ile arasında güzel bir fiyat farkları varsa O zaman AL yoksa direk sıfır olarak al Mis gibi kullanırsın

En son 2 ay önce vs. dediğim şekilde kendim yapmıştım ve Şu şekilde bir sistemi 33K'ya toplamıştım (toplamıştım derken bakıp görüp fiyatları hesaplamıştım Ama bazı özel nedenlerden ötürü alamamıştım) neyse Sende Zamları vs. Göz önünde bulundurursak 36-37K'ya Pazarlıksız rahat toplarsın Unutma pazarlık her zaman yap Toplam pazarlık ile 34-35K'ya getirebilirsin belli mi olur

Benim Kasım ayın'da 33K'ya topladığım sistem

-Ryzen 5 7500F (2.El)

-B650 Anakart (Sıfır) -(Kaliteli bir marka ve Model'di üst seviyeye yakındı)

-1 X 16GB 5600Mhz. CL 36 DDR5 Ramler
(2.El) - (2X8 alma sakın 1X16 al bu sayede ilerde +16GB daha ekler 32GB yaparsın)

-Kingston 1TB M.2 SSD
6000 Okuma / 5600 Yazma (2.el)

-700W Corsair 80+ gümüş sertifika Psu
(2.el) - (Corsair olamayabilir'de Ama Kaliteli Markay'dı kesinlikle Cöp marka Psu sakın alma Tüm PC çöp Olur)

-Önü Mesh 3 Fan önde / 1 Fan Arkada topalam 4 Fanlı ARGB Bir Kasa
(2.el) - (Kaliteli markaydı ama tam hatırlamıyorum)

-Kaliteli bir Hava Soğutma (Sıfır) -(marka model hatırlamıyorum)

Toplam = 33K

Not: Benim Topladığım sistemin Tüm parçaları Sağlam marka ve Kaliteli model/Parçalardan oluşuyordu
Yani En kötü Çöp markalar ile toplamadım Ona Rağmen 33K'ya topluyordum Pazarlık ile yanlış hatırlamıyorsam hatta kasım indirimleri vs. Sayesinde 32K bile Toplamış olabilirim tam hatırlamıyorum

Son düzenleme:
Top Bottom