5070 Tİ’mi - Nitro 9070XT’mi

o kadar nedeni var ki say say bitmez.
mesela satarken nvidia olması avantaj. ben demiyorum yani sahibinden üzerinden sattığım ürünler bunu gösteriyor + teknoloji ve yenilik konusunda nvidia yine çok daha önde, bunlar gerçekler kabul etmek lazım. amd kartları eskiden fp olarak tercih ediliyordu adamlar iyi kart yapıp nvidia kartların çok daha altına piyasaya sürüyordu ama su an kafa kafaya fiyatlar bir anlamı kalmadı amd kartların.
Ya ben 30bine Amazondan RTX5070 aldım geçen hafta, ama aklım da 5070Ti kaldı. Zira 4GB Vram ve %15 perf farkı var, acaba iade edip 8-9 bin daha vermeye değer mi 5070Ti?3 sene ellemek istemiyorum kartı, idare eder mi düz 5070 3 sene? Sizler ne düşünüyorsunuz forumdaşlar?

2k 360 fps veriyor cs2de daha yüksek olsa bir işime yaramayacak ki
şuan için evet ama farklı oyunlarda da böyle sorunlar olabilir ki oyunlara güncelleme geldikçe bu fark daha bariz olur uzun ömürlü bir sistem için nvidia öneririm ki iki kart aynı güçte neredeyse aralarında 1 2k fark varsa hayatta gidipte amd almam niye öyle bir şey yapayım saçma yani

eskiden 8k ya 6800 xt vardı 3080 11k falandı 6800 xt mantıklıydı şimdi 9070 xt ile 5070 ti aynı güçte aynı fiyatsa gider nvidia alırım

Ya ben 30bine Amazondan RTX5070 aldım geçen hafta, ama aklım da 5070Ti kaldı. Zira 4GB Vram ve %15 perf farkı var, acaba iade edip 8-9 bin daha vermeye değer mi 5070Ti?3 sene ellemek istemiyorum kartı, idare eder mi düz 5070 3 sene? Sizler ne düşünüyorsunuz forumdaşlar?
Kesinlikle idare eder, takma kafana.

Kesinlikle idare eder, takma kafana.
hocam asus aldım indirimden 30bine, yani 3 sene garantili bir de, şimdi iade etsem PNY-Gainward alacam hem üst seviye değil hem 2 sene garantiili, ondan da aklıma takılıyor işte.

5070 de gayet yeterli bir kart Bence boşuna verme. elindeki kart zaten uzun süre sana yetecek gerek yok.

5070 Tİ’mi - Nitro 9070XT’mi
arada 5000tlden fazla fark varsa 9070xt yoksa 5070ti tercih edilmeli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

o kadar nedeni var ki say say bitmez.
mesela satarken nvidia olması avantaj. ben demiyorum yani sahibinden üzerinden sattığım ürünler bunu gösteriyor + teknoloji ve yenilik konusunda nvidia yine çok daha önde, bunlar gerçekler kabul etmek lazım. amd kartları eskiden fp olarak tercih ediliyordu adamlar iyi kart yapıp nvidia kartların çok daha altına piyasaya sürüyordu ama su an kafa kafaya fiyatlar bir anlamı kalmadı amd kartların.
9070xt ile 5070 ti arasında ortalama 10k fiyat farkı var hala f/p olarak en iyi kartları üretiyorlar ve 2. elde rx6000 serisi kartlar deli gibi satılıyor yani tabii ki bir nvidia kartlar kadar hızlı satılmaz ama yine de eskisi kadar kötü değil açıkçası.

arada 5000tlden fazla fark varsa 9070xt yoksa 5070ti tercih edilmeli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9070xt ile 5070 ti arasında ortalama 10k fiyat farkı var hala f/p olarak en iyi kartları üretiyorlar ve 2. elde rx6000 serisi kartlar deli gibi satılıyor yani tabii ki bir nvidia kartlar kadar hızlı satılmaz ama yine de eskisi kadar kötü değil açıkçası.
Dediğin gibi 10K varsa Evet fiyat performans olarak mantıklı seçim olur, aralarında pek performans farkı yoksa.

IMG_1582.webp
Fiyat farkı bu şekil tabi daha düşük fiyatlı 5070 Rİler vardır ama alırsam trio alırım
IMG_1583.webp

2K farkla şüphesiz Nvidia tercih edilir ama dikkat edersen Nvdia alırsan alacağı gpunun soğutması düşük/orta model olacak ama 9070XT alırsa Nitro+ olacak tepe/premium model. Bunu farkında olarak tercih edilmeli, alacağı RTX kartta en azından vapor chamber varsa kasten seçilebilir. Ancak bir ara 9070XT nitro+ 33k 35k olarak kaldı, fiyat farkı ve daha iyi soğutma işin içine girince beyin yanıyor.

Geri