Hayır o değil adam tutmuş bir de ekran görüntüsü koymuş Driver Timeout hatası aldım diye. Yahu olabilir, ama bunların da çözümü var. Sabahtan akşama Nvidia övenler gitsinler baksınlar Geforce resmi forumlarında insanların özellikle 580.xx sürücülerinde neler yaşadıklarını...AMD kötü de nvidia mükemmel mi öyle mi oluyor yani ? Ayrıca burada kaba tabirle bir sidik yarışı yapmıyoruz. Sırası ile RX 6600, RX 7800 XT ve şimdi de RX 9070 XT kullanan birisiyim, bir kez bile Driver Timeout ya da siyah ekran sorunu yaşamadım. RX 6600'den beridir de kullandığım güç kaynağı ASUS TUF 750W GOLD.
Bunun yanında ben aynı zamanda nvidia kullanıcısıyım zaten. İki bilgisayar beraber kullanıyorum. ASUS Dual RTX 4070 ekran kartım ile en son 576.80 sürücüsünü kullanmıştım. Ondan sonra çıkan ve 580.xx ile başlayan tüm sürücülerde siyah ekran sorunu çıktı. 5000 serisi kullanan insanlarda bu sorundan bahsediyordu keza resmi forumlarda da, reddit forumlarında da. Ardından aylar sonra 581.80 sürücüsü ile sanırım Nvidia stabiliteyi yakaladı. Ben de şimdi nvidia'yı 580.xx sürücüleri için yerden yere mi vurayım ? Böyle bir kafa yok arkadaşlar...
Gelelim benim neden 5070 Ti yerine RX 9070 XT tercih ettiğime. Cebimde 36K param vardı. Afedersiniz kıçımı yırtsam daha fazlası çıkmazdı. Ekran kartı bakındığım dönem en ucuz 5070 Ti 41K paraydı ve ben 33K'ya XFX Swift modelini aldım, gayette memnunum. 1.5 ay oldu sorun çıkmadı. 90 küsür saattir Battlefield 6 oynuyorum tık demedi. Bundan sonraki aylarda neler olur, olmaz ona bakacağız. Sistemimi de mümkün mertebe temiz tutmaya çalışıyorum. Windows 11'in yanında Linux Bazzite'ta kullanıyorum. Hatta Diablo 4 ve World of Warcraft'ı Linux'ta oynuyorum saatlerce RX 9070 XT ile sorunsuz devam ediyoruz şimdilik. Umarım da böyle devam eder...
Üst düzey kart konusunda zaten Nvidia rakipsiz. 5070 ya da 5070 Ti ile uğraşacağınıza parayı basıp zaten 5080 alın, senelerce arkanıza bile bakmazsınız.