5070Ti vs 9070XT (Yeni Driver) Performans Testi

Clusay

80+
Reaksiyon skoru
167
bazı oyunlarda amd, bazilarinda nvidia öne geçiyor fakat 9070xt yer yer 100w daha fazla güç tüketerek bunu başarıyor, ayrıca ikiside 16gb kart olmasına rağmen nvidiada vram kullanimi hep daha düşük oluyor, muhtemelen gddr7 bellekler sayesinde. siz ne düşünüyorsunuz

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
9070xt daha ucuz (10k kadar) ve ona rağmen toplam performansta rtx 5070ti ın % 5 kadar önünde, yani söyleyecek söz yok

bazı oyunlarda amd, bazilarinda nvidia öne geçiyor fakat 9070xt yer yer 100w daha fazla güç tüketerek bunu başarıyor, ayrıca ikiside 16gb kart olmasına rağmen nvidiada vram kullanimi hep daha düşük oluyor, muhtemelen gddr7 bellekler sayesinde. siz ne düşünüyorsunuz
amd'yi 9000 serisinde kutlamak lazım ben bu kadarını beklemiyordum. özellikle de rt performansı olarak

9070XT 100W civarı fazla tüketiyor zaten geç kalınmış bir güncelleme AMD için. ama güzel kart olmuş.

Düzgün testler atın şuraya. Bu kanal kadar kolpa testler çeken kanal yok (benzeri çok var da en kolpası bu)

Düzgün testler atın şuraya. Bu kanal kadar kolpa testler çeken kanal yok (benzeri çok var da en kolpası bu)
Mark PC diye de bir kanal var o da benzer. 3090ti almış 4k'da max ayarlarda (gpu %100 kullanımda) işlemcileri karşılaştırıyor XD

5070ti sonuçları başka benchmark yapan kanallar ile kafa kafaya, fake olduğunu düşünmüyorum

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

en azından hardware unboxed gibi oyun içi görüntü bile koymadan bi yerlerinden sallama tablo ile fps koyup geçmiyorlar 🤣

5070ti sonuçları başka benchmark yapan kanallar ile kafa kafaya, fake olduğunu düşünmüyorum

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

en azından hardware unboxed gibi oyun içi görüntü bile koymadan bi yerlerinden sallama tablo ile fps koyup geçmiyorlar 🤣
Sonuçlar doğrudur yanlıştır ona bir şey demiyorum. Atılan kanal dolandırıcı ilgilendiğim tek nokta bu. Daha güvenilir yerler varken gerek yok.

Daniel Owen, Hardware Unboxed, Gamers Nexus, Linus Tech Tips bu kanallar güvenilirdir yıllardır oyuncu camiası tarafından takip edilir güvenilirliklerini zedeleyen bir durum görmedim henüz. Reditte de en çok paylaşılan kaynaklar bu kanallar genelde.

Oyun içi görüntü koymama sebepleri bir videoda 50 benchmark paylaşmaları olabilir, editlemeyi bir hayli zorlaştırıyor.
Kendileri zaten Nvidia partner kartlar çıkar çıkmaz Nvidia FE gönderiyor. Hatta yakın bi zamanda Nvidia ile tatsızlık da yaşandı bilen bilir. Yani Nvidianın kaale aldığı bir kanal.

Ellerindeki gpuları/yüzlerini göstermeden yapan kanallarla karıştırmayın.

Son düzenleme:
dostum yorumlarınızı okudum da kafama takılan bir konu var gelecek oyunlara yönelik hangisi daha mantıklı olur ve enerji tüketiminde hangisi fazla yakar cevaplar mısınız 5070ti düşünüyorum bende

Bu kanalın testleri bana pek doğru gelmiyor. Oyunda benchmark varken gidiyor kendi bir yol buluyor oradan onda da farklı şeyler yaşabiliyor. Meslea forza horizon 5'te yarış yapıyor farkı görüntüler farklı olaylar

dostum yorumlarınızı okudum da kafama takılan bir konu var gelecek oyunlara yönelik hangisi daha mantıklı olur ve enerji tüketiminde hangisi fazla yakar cevaplar mısınız 5070ti düşünüyorum bende
9070xt genelde 100w falan daha fazla yakıyor uzun vadede 5070ti daha iyi olabilir ama 10k kadar daha pahalı. alırım bana da koymaz dersen alabilirsin ama bence 9070xt daha mantıklı

Geri