5070ti windforce alınır mı?

heloguys

80+ Silver
Reaksiyon skoru
473
5070ti windforce alınır mı?

Windforce hiç bir modeli alınmaz soğutması berbat ötesi
Fikrinize katılamayacağım. Ben herhangi bir sıkıntısını görmedim. Ekran kartı zaten iyi windforce olup soğutmaması mı takıldı? Acaba 80 - 90 derecelerde gezip ekran kartı yanıyor mu?

Fikrinize katılamayacağım. Ben herhangi bir sıkıntısını görmedim. Ekran kartı zaten iyi windforce olup soğutmaması mı takıldı? Acaba 80 - 90 derecelerde gezip ekran kartı yanıyor mu?
yeterlimi

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-07-27 212258.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-27 212258.webp
    19.6 KB · Hit: 40
Sen 5070ti için konu açmışsın. Bana attığın istatistik 4060 ekran kartına ait. Yeterli değil.
sana anlatmıcam 80 90 derece ile sıkınıtı olmaz diyorsun yazık kafana

sana anlatmıcam 80 90 derece ile sıkınıtı olmaz diyorsun yazık kafana
Ben öyle bir şey yazmadım. 80 - 90 derecelere mi varıyor ki iyi soğutamıyor demeye çalıştım. 80 - 90 derece tabii ki de iyi bir şey değil. Açtığın konuyla ilgili istatistik veya bir veri atarsın.

merhaba
kartla ilgilenenlere yazayım

ben aldım hiç araştırmadan. 2 gündür kullanıyorum .

9070xt ile ilgilenmedim çünkü kartı çoğu zaman ai ile kullanacağım.

ancak oyunlarda kullandım. DLSS ve DLAA ilk kez kullanıyorum amd pişmanlık şimdi anladım. DLAA özellikle 4k oled 32 ekranda bayağı fark yaratıyor.

neyse karta gelelim kart benim 7900 gre den ufak soğutma bloğu ince. kutu içinden gpu destek braketi çıkıyor. 2 adet bios u var performans ve sessiz. performans biosu kartı 70C nin altında tutmak için fanı %60 a çıkarıyor ve sesli çalışıyor %50 den sonra ancak iğrenç bir vığıltı sesi değil. sessi bios 75 hedefliyor oldukça sessiz. ancak ben performans kullandım. klimasız 32 derece oda sıcaklığında kartı 4k 120hz %99 gpu kullanımında 70C altında tutmayı başarıyor . biraz daha kalın bir blok iyi olurdu ancak buna da şükür.

kart mevcut bioslar ile 2700mhz e boost ediyor maksimum yükte 220-260W arası güç tüketiyor boşta 25W. DLAA FG her şey maksimum da260 geçmedi. UV ise voltaj curve ile msi AB üzerinden yaptım ve o şekil kullanmaya karar verdim 0.925V 3ghz ve +2000 bellek. cyberpunk full RT dlss vs 4k ayarlarında %12 civarı daha performanslı çalışıyor. çektiği güç 260 yerine 220W. haliylen daha serin ve fan sesi azalıyor.
220W güç ile böyle performans bence çok iyi.

coil sesi duymadım .

son olarak çift bios olduğu için korkmadan gigabyte aerous 350W biosu attım . bu sefer fabrika ayarı 2850mhz e boost etmeye başladı ancak fan tepkileri aynı kaldı yine 70c altı tutmak için sorunsuz çalışıyor. bu bios ile power limiti maksimum yapınca daha kararlı şekilde boost hızları sabit kalıyor ancak %2 falan fark ediyor testlerde. değer mi bence değmez ancak karta rahatlıkla 350w gigabyte aerous bisou atılıyor ve onun gibi çalışabiliyor.

orjinal bios a döndüm

çok ses takıntınız yoksa en ucuz 5070 ti hangisi ise onu alınız bence hatta undervoltaj yapılırsa bu kartların hepsi sessiz çalışır.

Geri