Neler Yeni

Yardım 50cc hakkında sorular

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Merhabalar
B sınıfı ehliyete sahibim. 50cc motor almayı planlıyorum. Fakat bazı sorularım var
50cc motora hgs alıp köprüleri kullanabilir miyim?
Anadolu otoyolunu kullanabilir miyim?
Tek marşta 60 70 km yol yaparsam bana sıkıntı çıkartır mı?
Rks azure 50 pro düşünüyorum. Kullandım ve beğendim. Elcik ısıtma ve çantası baya artı olarak geldi bana o yüzden o motoru düşündüm

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,026
İsim
göksel yurtcan
otoyollar konusunda sıkıntı yaşanmaz diye biliyorum hgs konusunda fikrim yok fakat hava soğutmalı modellerde uzun yol herzamaz sıkıntı olur hocam heleki düşük ccde ve son hız konusunda yetersizler rampada otobanda biryerde çekmezde 30la çıkmaya çalışırsanız ceza yersiniz limit altı gittiğiniz için aynı bisikletler gibi 125cc için ehliyet alıp 125 cc almak daha mantıklı

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
125cc motor almak güzel olabilir fakat ne ehliyet alacak vaktim ne de o kadar yüksek bütçem yok. 30 40 bin arası 50ccler var
Bu paraya bana çok çok iş görür.
50cci 80cc çevirip veya çevirilmiş almayı planlıyorum
@M-Q^GÖKTÜRK

xfeleas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Esen
Hava çok sıcaksa ve yokuş çıkarsan motor şişebilir. Gaz tepkimesi bi garipleşiyor.
Uzun dönemli kullanacaksan 125ccye yatırım yapman daha mantıklı çünkü motor revize edilmesi gerekirse 125cc ye yakın para verirsin.
Top speed gidersen motorun ömrü baya gider.
70km gidersin tekte ama yolun yarısında yarım saat mola versen iyi olur motorun soğumasına izin vermek için.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
Arda doğan
125cc motor almak güzel olabilir fakat ne ehliyet alacak vaktim ne de o kadar yüksek bütçem yok. 30 40 bin arası 50ccler var
@M-Q^GÖKTÜRK
Scooter al?

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,026
İsim
göksel yurtcan
@M-Q^GÖKTÜRK
anladım hocam ama 80km gibi bir yolda giderken illaki mola vermeniz gerekecek ve hemde yavaş gideceksiniz bence bir tık daha koyup 125e zorlanmak daha mantıklı

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hava çok sıcaksa ve yokuş çıkarsan motor şişebilir. Gaz tepkimesi bi garipleşiyor.
Uzun dönemli kullanacaksan 125ccye yatırım yapman daha mantıklı çünkü motor revize edilmesi gerekirse 125cc ye yakın para verirsin.
Top speed gidersen motorun ömrü baya gider.
70km gidersin tekte ama yolun yarısında yarım saat mola versen iyi olur motorun soğumasına izin vermek için.
Yolda duraklayıp 15 20dk mola vermeye okeyim. Sürekli 70 80 top speed gitmeyi planlamıyorum 60 civarı sabit gitsin yeter. İstanbul zaten baya soğuk . Benim evden çıktığım saatte 3 4 katla bile üşüyorum hava çok sıcak değil yani.
Yazın zaten çok zorlamam. Ben 6 7 ay kullanır satarım gözüyle bakıyorum. Ben okula gidip gelmek için istiyorum. Okulun orada otobüste arabada saatlerce beklemekten sıkıldım. Metroda metrobüste ayakta gitmekten sıkıldım.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ruhsatta motorlu bisiklet olarak geçtiği için otoyollara girmesi yasak. Tek marşta 60 km tek seferde sorun olmayabilir ama sürekli bu şekilde gidince çok yaşamaz bence. Özellikle otoyola çıkmaksa planın yasak olmasını geçtim çıksan da motoru en üst limitte kullanacaksın. Hem motoru zorlayacaksın hem de otoyol limitlerine ulaşmadığın için kendini tehlikeye atmış olacaksın. Metrobüs kullanmak bunu otoyolda kullanmaktan daha güvenli emin olabilirsin.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ruhsatta motorlu bisiklet olarak geçtiği için otoyollara girmesi yasak. Tek marşta 60 km tek seferde sorun olmayabilir ama sürekli bu şekilde gidince çok yaşamaz bence. Özellikle otoyola çıkmaksa planın yasak olmasını geçtim çıksan da motoru en üst limitte kullanacaksın. Hem motoru zorlayacaksın hem de otoyol limitlerine ulaşmadığın için kendini tehlikeye atmış olacaksın. Metrobüs kullanmak bunu otoyolda kullanmaktan daha güvenli emin olabilirsin.
Dostum her yerde metrobüs yok ki. Metrobüse ulaşana kadar saatlerimi harcıyorum. Ve bundan fazlasıyla sıkıldım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

anladım hocam ama 80km gibi bir yolda giderken illaki mola vermeniz gerekecek ve hemde yavaş gideceksiniz bence bir tık daha koyup 125e zorlanmak daha mantıklı
Almakta sıkıntı yok. Ehliyet almam lazım. Ehliyete ayıracak vaktim yok

xfeleas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Esen
Dostum her yerde metrobüs yok ki. Metrobüse ulaşana kadar saatlerimi harcıyorum. Ve bundan fazlasıyla sıkıldım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Almakta sıkıntı yok. Ehliyet almam lazım. Ehliyete ayıracak vaktim yok
Yanyol dışında otoyollarda aşırı sıkışırsın 80ccde. Nefret edersin hatta direkt. Otobana zaten hiç girme çok tehlikeli oluyor. 60km sorun olmaması lazım zaten 80ccler bi 70 80km görüyor zorlayınca.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
50cc alıp 80 veya 125ccye yükseltebilirsin

Top Bottom