O ne oluyor programla felan oluyordu diye biliyorumsilikon experine göstermen lazım
Bunu gordum ama hic bilgim yok zamanin varsa biraz anlatirmisin sadece bios ayarlariniRehber: ClockTuner ile işlemci silikon kalitesini öğrenme
ClockTuner yazılımı Ryzen kullanıcılarının sistemi en iyi şekilde özelleştirmesini sağlayan bir "ince ayar yazılımı" denebilir. Yazılımda otomatik süreçler bulunur ve yazılım kullanıcıyı sınırlandırmaz. Sisteminizde olumsuz etkilere yol açacak eylemlere olabildiğince engel olmaya çalışır...www.technopat.net
Mesala cpu multipler benim anakart biosunda nerde gozukur ve cpu voltage birde bende cpu lcc degeri var modlari var 8 kadar ben hangisini sececemRehber: ClockTuner ile işlemci silikon kalitesini öğrenme
ClockTuner yazılımı Ryzen kullanıcılarının sistemi en iyi şekilde özelleştirmesini sağlayan bir "ince ayar yazılımı" denebilir. Yazılımda otomatik süreçler bulunur ve yazılım kullanıcıyı sınırlandırmaz. Sisteminizde olumsuz etkilere yol açacak eylemlere olabildiğince engel olmaya çalışır...www.technopat.net
Mesala cpu voltage ile cpu core voltage bir miRehber: ClockTuner ile işlemci silikon kalitesini öğrenme
cpu multiplier hızı diyebilirim 46 yazarsın bu turbo frekansındır veri yolu 100x dir 100 x 46 = 4600mhzCpu multiplier ve cpu voltage nedir bios da nerde gozukur ve llc 3 nedir nerde gozukur anakart b550 gaming plus
Ben lcc mode 3 alirsam bi sıkıntı cikarmi ve stok sogutucu bendekicpu multiplier hızı diyebilirim 46 yazarsın bu turbo frekansındır veri yolu 100x dir 100 x 46 = 4600mhz
cpu voltage ise voltaj bildiğin bu hızları girerken stabil çalışması için verilen voltaj ayarı
llc denilen olay ise tam teknik açıklamasını öğrenmek istiyorsan direkt google bakabilirsin yazıyordu ama kısaca 1.3v girdğin voltage yük altında voltaj düşebiliyor bu da stabil çalışmasına engel oluyor llc olay ise bunun önüne geçiyor msı ne kadar düşük verirsen o kadar agresif çalışıyor bende llc mode 2 bunu mode 3 de yapabilirsin
nerede gözükür sorusuna ise F7 basarsan advance bölümü çıkacak oradan OC gelip görebilirsin llc ayarı ise Digitalpower sekmesindeydi
çıkmaz auto ayar mode 4 diye biliyorum zatenBen lcc mode 3 alirsam bi sıkıntı cikarmi ve stok sogutucu bendeki
Pc o zaman aldiydim o zamanda beri guncellemedim2020den kalma bios kullanıyorsun. Overclock vs yapmadan önce bios güncelle ne yapacaksan ondan sonra yap.
Stock soğutucuyla PBO açma ya da overclock da yapma bence.
4.6ghz 1.25v llc mode 3 dene stress testi yap bakalım stabil mi eğer stabilse böyle kullanabilir veya voltage düşürüp tekrar test edebilirsinBen lcc mode 3 alirsam bi sıkıntı cikarmi ve stok sogutucu bendeki
Benim ki autodaçıkmaz auto ayar mode 4 diye biliyorum zaten
bios doğru ama stok soğutucu olayı değişir sliconu iyiyse sıkıntı çıkmaz ben stok soğutucu ile 4.4ghz 1.1v stress testi 75 oyunlarda 60 63 derece alıyordum 4.7 kadar sıkıntısız çıkardım cpu sliconu ile alaklı iyiyse stok soğutucuda turbo frekansta kullanır2020den kalma bios kullanıyorsun. Overclock vs yapmadan önce bios güncelle ne yapacaksan ondan sonra yap.
Stock soğutucuyla PBO açma ya da overclock da yapma bence.
Cpu multiplier ve cpu voltage buyuk ihtimal auto da sadece lcc mode 3 yapip yukardaki onerdigin asamalari yapsam sıkıntı olmaz degil mi4.6ghz 1.25v llc mode 3 dene stress testi yap bakalım stabil mi eğer stabilse böyle kullanabilir veya voltage düşürüp tekrar test edebilirsin
cpu voltage override mode alabilirsin ben onda kullanıyorum bazıları amd overclocking kullanıyor
Ben ekran kartina yuk bindirince furmark testi yapinca islemcu %27 felanda 75 78 dereceyi gorduydubios doğru ama stok soğutucu olayı değişir sliconu iyiyse sıkıntı çıkmaz ben stok soğutucu ile 4.4ghz 1.1v stress testi 75 oyunlarda 60 63 derece alıyordum 4.7 kadar sıkıntısız çıkardım cpu sliconu ile alaklı iyiyse stok soğutucuda turbo frekansta kullanır