5600x stok fan Prime95 testi

cr4ck

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
885
Merhaba yakın bir zamanda 5600x işlemci aldım fakat soğutucu almaya param yetmedi. Bir ara mutlaka almaya çalışıcam. Şu an işlemci de herhangi bir problem olup olmadığını kontrol etmek amaçlı prime95'ten test etsem stok fandan dolayı işlemci bir zarar görür mü?

Son düzenleme:
Hangi Prime95 testini yaptığına bağlı. En zorlu olanlardan bir tanesi olan Small FFTs i yaparsan büyük ihtimalle 100 derece görürsün. Kısa vadede işlemciye zarar vermez ama 100 derece gördüğü zaman testi durdurun

Merhaba yakın bir zamanda 5600x işlemci aldım fakat soğutucu almaya param yetmedi. Bir ara mutlaka almaya çalışıcam. Şu an işlemci de herhangi bir problem olup olmamasını kontrol etmek amaçlı prime95'ten test etsem stok fandan dolayı işlemci bir zarar görür mü?
100 dereceleri görecektir diye tahmin ediyorum.
100 derece olursa testi kapatın.
Kapatmazsanız çay suyu benden olsun kaynatması sizden.

Hangi Prime95 testini yaptığına bağlı. En zorlu olanlardan bir tanesi olan Small FFTs i yaparsan büyük ihtimalle 100 derece görürsün. Kısa vadede işlemciye zarar vermez ama 100 derece gördüğü zaman testi durdurun
.

Merhaba yakın bir zamanda 5600x işlemci aldım fakat soğutucu almaya param yetmedi. Bir ara mutlaka almaya çalışıcam. Şu an işlemci de herhangi bir problem olup olmadığını kontrol etmek amaçlı prime95'ten test etsem stok fandan dolayı işlemci bir zarar görür mü?
Stok fanla ısınır özellike 4.6'ya sabitleyince erir soğutucu.

Prime 95 yapmak yerine normal bir oyun girebilirsiniz msı afterburner ile ısı değerlerine bakabilirsiniz ama o işlemciye kısa zamanda soğutucu alın

Geri